Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hemelum vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Hemelum? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €52,50. Professionele buitenzonwering als een rolluik werkt het beste om zonnewarmte buiten te houden. In veel gevallen geeft een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als gordijnen of lamellen is in de basis wat betaalbaarder en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er zijn gigantisch veel verschillende oplossing. Via onze site delen we een uitgebreide keuzehulp waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Bovendien bekijk je gemiddelde kosten en een lijst met verschillende zonwering specialisten in Hemelum en omliggende plekken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Minder last van inkijk.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-hemelum

Zonnescherm laten plaatsen in Hemelum

Ben je zelf niet handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Hemelum middels een lokale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je mag er dan vanuit gaan dat de installatie op de juiste manier gemonteerd wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel en zonder gedoe vakmannen in de gemeente. In het onderstaande blok geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Kies allereerst welk type systeem aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoelen, extra isolatie, de inkijk beperken (privacy), inbraakkans verminderen, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Geef de maten door van jouw installatie. Beschrijf ook waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe van de situatie om de opdracht te verduidelijken.

 3. Selecteer bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest gunstige producten zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een alternatief is elektrische bediening. Meestal met een knop aan de muur, die ook als tijdschakelaar kan werken. De hoogst geprijsde en handigste keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Hemelum en nabije omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en maak alles netjes voor de montagepartner. De montage-specialist levert het zonneschermen of de jaloezieën zoals overeengekomen. Controleer of het volgens de handleiding is aangesloten. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In sommige gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Hemelum

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Hemelum werkt erg goed om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Verder zorgt het voor een aangename schaduwplek op buitenplekken. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Meerdere opties zoals de populaire rolluiken schrikken inbrekers af en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel kleuren en maten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €425 tot wel €2500. In de koopgids hierna delen we veel info over de meest geziene systemen.

Het installeren van knikarmschermen / terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Dankzij twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zo is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een heerlijke schaduwplek om te zitten. Let op: het doek kan kapot waaien bij wind. De verwachte tarieven liggen tussen de €850 – €2050.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om een raam in de schaduw te brengen. Je krijgt hierdoor voldoende schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een uitkomst voor vaste ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale tarieven liggen tussen de €350 – €1225.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Praktische screens

Screens op maat laten maken in Hemelum is onmisbaar als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek is vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In het geval van daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar niet andersom. Voorwaarden: wanneer je het screendoek uitdraait kan het raam niet open en houd je het dicht. De totale investeringen liggen zo tussen de €300 tot zo’n €1050.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

De beste rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is niet zo gek: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt geen inkijk, en hebben een isolerende werking. Eveneens biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 producten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De gemiddelde prijzen liggen tussen de €290 en €1450 voor rolluiken bestellen in Hemelum.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Schrikt inbrekers af.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Dit is een compact frame van o.a. staal waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij exclusieve woningen. Het heeft een positief effect op de ambiance van woningen. Als extra opties naast het standaard product is er nog een petmodel en klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De totale investeringen komen uit tussen de €700 tot €1975.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een goede temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Hemelum: alle systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Middels raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit maakt de kans kleiner dat er warm zonlicht in huis komt zodat de warmte geweerd wordt. Daarbij kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijsindicaties bedragen tussen de €310 en €875. Bijgaand vind je info, kosten en voordelen van de veelbesproken toepassingen.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, simpel te bevestigen, iedereen kan het gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen worden aangeboden in verschillende soorten materialen en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt verschillende types zoals dakraam, verduisterende, waterafstotende, elektrische, transparante, lichtdoorlatende en speciale duo rolgordijnen. De prijzen liggen zo tussen de €55,00 – €175.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Hemelum: gemakkelijk zelf op te hangen.
 • Snel bezorgd in kleurrijke stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxueuze en huiselijke ambiance aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kiest zelf het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Denk aan tarieven van €95 tot €350.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er zijn velerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Wees voorbereid op prijzen van €55 tot €175.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Hemelum: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale latten die je op veel standen kunt opendraaien met een handig koord of ketting. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit mega veel soorten en materialen als o.a. hout, aluminium, bamboe, stof, kunststof. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Houd rekening met een kostenplaatje van €65 tot zo’n €230.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen van producten zoals hout, bamboe, aluminium, pvc, stof. Geschikt voor brede / grote ramen en sluiten goed aan op een elegant en simpel interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn goed schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kostprijzen beginnen bij €70. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €185.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Hemelum voor je huis

Shutters zijn populaire binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke producten die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame keuze. Past op bijna elk raam zoals draaikiepramen, uitzetramen, valramen, dakramen, ronde ramen, vaste ramen. Disclaimer: shutters zijn vaak wel wat duurder. De tarieven beginnen bij €440 en kunnen oplopen tot €960.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Hemelum geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: lamellenhor, inzethor, hor met scharnier, plissé hor, rolhor, voorzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Disclaimer: horren werken niet als zonnewering. Tip: vraag eens om een combinerende duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen kleine dieren en houdt ook nog eens de zon buiten. De kostprijzen starten vanaf €85 en lopen op tot €675.

 • Geschikt voor o.a.: draairaam, draai-kiepraam, schuifraam, tuimelraam, vast raam, uitzetraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De juiste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van regionale montagebedrijven

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden gecalculeerd via verschillende factoren: het type systeem, type materiaal, de noodzakelijke afmetingen en de bediening. In het volgende blokje bekijk je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Hemelum in juni 2024.

Zonwering typeAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€855 – €2350
Uitvalschermtot 5 meter breed€360 – €1275
Screenstot 400 cm breed€255 – €1050
Rolluiktot 4,5 meter breed€305 – €1450
Rolgordijn100 x 150 cm€45 – €160
Lamellen100 x 50 cm€65 – €195
Jaloezieën100 x 130 cm€70 – €220
Plisségordijnen180 cm breed€100 – €330
Verwachte prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Friesland.

Overzicht merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die goede producten en service leveren. Iedere leverancier heeft zijn pluspunten en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Hemelum. In het volgende schema tonen wij een overzicht met de meest gekozen merken. Daarmee hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, IKEA, Hubo, Praxis en Formido, Bol.com, FonQ, Wehkamp, Kwantum.
 • Andere merken: Deponti, Novoferm, Roma, Weinor, Toppoint, Husol en Dickson, Milano, Schlappi, Sunway, Copaco, Swela.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Hemelum? Of zoek je een ervaren zonweringsbedrijf in de omgeving? In de tabel hieronder tonen wij contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de regio. Wellicht kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze zonwering-website vind je ook installatiepartners en winkels in Elahuizen, Sneek en Oudega.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om passende vitrage die aansluit bij jouw stijl. We geven nu een toelichting op de meest populaire binnen- en buitenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras & Serre
In de zomerperiode kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. We onderscheiden meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten monteren. Bekijk snel meer details over: Rolluiken.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elk pand is uniek. De juiste zonnewering in jouw individuele situatie realiseer je door te kijken naar: de afmetingen van je ramen, hoe je tuin gelegen is, jouw woonsituatie en je financiële middelen. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in meerdere kleuren, vormen en budgetten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Hemelum?

De prijsindicaties van zonwering lopen flink uiteen. De standaard prijzen bieden we hierna aan. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €675. Zonnescreens €235 per raampartij. Op het moment dat je kiest voor een zonnescherm lopen de kosten op tot zo’n €1000. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €675). Een handmatig-rolluik kost €455. Voor jaloezieën betaal je zo’n €280 op basis van één kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €835). Alternatieve soorten raambekleding zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €140 per raampartij). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. het model, de gewenste afmeting, handmatige of elektrische bediening, het gewenste materiaal, prints en montagekosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Hemelum?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb je veel keuze. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor montage plus inmeetservice in Hemelum. In die situaties komt een capabele montagepartner die ieder raam bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een installateur de producten degelijk monteren. Op die manier geniet je altijd van efficiënte zonnewering, garantie en service en soms een onderhoudsbeurt.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn handmatig met slingerstang of band, afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig model met opwindmechanisme is voldoende, echter het kan praktischer. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, handzender, mobiele app, draaiknop) wordt steeds vaker gekozen omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. In het geval van een felle zon laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken en screens liggen rond de €425.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8584

Plaats een reactie