Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oudega vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Oudega? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. De tarieven starten bij zo’n €50,00. Professionele buitenzonwering als een rolluik is ideaal om de zon buitenshuis te houden. Soms creëert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw in de tuin. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of lamellen is te bestellen voor gunstige prijzen en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Je hebt de keuze uit bijzonder veel diverse toepassingen. Via onze site check je een gratis keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Tevens delen we de huidige tarieven en een lijst met diverse zonwering specialisten in Oudega en de omliggende regio.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-oudega

Zonnescherm laten plaatsen in Oudega

Wil jij het laten monteren door een vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Oudega middels een professionele zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je mag er dan vanuit gaan dat het scherm juist gemonteerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat het geheel goed werkt. Op deze website kom je eenvoudig in contact met leveranciers uit de buurt. In de onderstaande koopgids geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is welk type zonwering het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de rolgordijnen. Belangrijke functies zijn: de warmte buitenshuis houden, energie besparingen realiseren, de privacy verbeteren, inbraakkans verminderen, extra schaduw, de lichtinval reguleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Noteer de afmetingen van het systeem. Selecteer ook waar het aangebracht moet worden. Zoals plaatsing achter het huis of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een praktische draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest exclusieve en meest comfortabele mogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Oudega en omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op betalingscondities, kosten en nazorg. Neem de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de montagepartner. De vakman levert het terrasscherm of de duettes op de gewenste manier. Test of het netjes is gemonteerd. Laat hem/haar een demo geven. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Vaak kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Vraag gratis zonwering offerte op

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Oudega

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Oudega is het meest effectief om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Bovendien is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op buitenplekken. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Diverse toepassingen zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er in veel verschillende dessins en afmetingen. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €375 tot wel €2550. In het volgende hoofdstuk vind je info, kosten en voordelen van de beste systemen.

Koopgids knikarmschermen & terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Aan de hand van de vaste knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Doordat het scherm hoog hangt is de ruimte vrij toegankelijk en realiseer je een aangename schaduwplek op jouw terras. Advies: het scherm kan beschadigen bij harde wind. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €875 – €2175.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

De beste uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om een raam te beschermen tegen zon. Het geeft lekker veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Erg handig bij grote raampartijen of plekken waar geen doorloop nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De normale prijzen variëren tussen de €425 – €1275.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Details over screens

Screens op maat laten maken in Oudega is zeer geschikt als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het materiaal glasvezel of polyester. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In situaties met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar niet andersom. Disclaimer: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte prijzen komen uit tussen de €250 tot wel €1125.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Prijzen en voordelen van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is goed te verklaren: ze zijn eenvoudig in gebruik, eenvoudig in te meten, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren ook heel goed. Evenzeer dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je hebt 3 opties: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €340 tot €1200 voor rolluiken bestellen in Oudega.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Nieuwe markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij exclusieve woningen. Ze dragen bij aan een unieke uitstraling van het gebouw. Naast de basismodellen is er ook een klapmodel en petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De totale investeringen komen uit tussen de €640 t/m €1900.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een lage temperatuur in huis met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Oudega: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Door raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Het voorkomt dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Vaak brengt het extra sfeer in huis. En het leuke is: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De onkosten komen uit tussen de €300 – €825. In deze koopgids lees je informatie over de veelbesproken producten.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, gemakkelijk te installeren, simpele bediening en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen worden aangeboden in velerlei prints en kleuren. wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er zijn diverse modellen zoals transparante, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, waterafstotende, elektrische, dakraam en de duo rolgordijnen. De tarieven schommelen tussen de €52,50 – €150.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oudega: relatief eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Beschikbaar in interessante stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxueuze en karaktervolle ambiance aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Verder maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Wees voorbereid op een prijs van €100 tot €325.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Weinig onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. De bediening is erg simpel en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Luxueuze raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt veel soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Verwacht prijzen van €60 tot €165.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Oudega: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale platen die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of stang. Het aanbod bestaat uit diverse modellen en materialen zoals o.a. kunststof, stof, hout, PVC, aluminium. Door de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de lichtinval en privacy. Let op: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Denk aan onkosten van €80 tot +/- €280.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale stroken gefabriceerd van o.a. pvc, stof, bamboe, hout, kunststof. Praktisch voor brede / grote ramen en zijn erg geschikt voor een trendy en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijzen beginnen bij €70 en kunnen oplopen tot €210.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Oudega voor je huis

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals schuiframen, uitzetramen, ronde ramen, valramen, dakramen, vaste ramen. Advies: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijsverwachtingen starten vanaf €410 en lopen op tot €850.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Oudega zorgen voor een hygiënische leefomgeving en werken uitstekend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: voorzethor, hordeur, rolhor, plissé hor, hor met scharnier, inzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Kooptip: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dit wel? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit type houdt ongedierte buitenshuis en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijzen starten bij gemiddeld €77,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €775.

 • Past op bijna elk type raam: vast raam, draai-kiepraam, schuifraam, uitzetraam, draairaam, tuimelraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie die past in jouw interieur

Ontvang verschillende aanbiedingen op de mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 13 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. meerdere opties: het soort systeem, de materiaaltypes, de afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het volgende blokje delen we de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Oudega in juni 2024.

Model zonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€830 – €2000
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€380 – €1475
Screens2 – 4 meter breed€240 – €1175
Rolluik300 – 400 cm breed€325 – €1325
Rolgordijntot 2 meter breed€80 – €145
Lamellen100 x 50 cm€65 – €210
Jaloezieën100 x 220 cm€65 – €210
Plisségordijnen100 x 130 cm€115 – €300
Verwachte tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

Alle merken zonwering op een rij

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je in je overweging mee moet nemen. Elke fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Oudega. In het volgende schema verstrekken we een toelichting op de beste verkochte merken. Daardoor kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, Praxis, IKEA, Hubo & Kwantum, Leen Bakker, Formido, Bol.com, FonQ.
 • Andere merken: Husol, Novoferm, Roma, Bece, Deponti, Weinor en Dickson, Sunway, Copaco, Schlappi, Milano, Lumenguard.

Bekijk zonwering experts in de buurt van De Fryske Marren

Goedkope zonwering kopen in Oudega? Of ben je op zoek naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hierna vind je gegevens en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de buurt. Wellicht kunnen ze je advies geven. Via dit platform bekijk je ook montagebedrijven en winkels in Bakhuizen, Kolderwolde en Oudemirdum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om een uniek type vitrage die matcht met de stijl van de woning. We gaan nu verder in op de beste binnen- en buitenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Serre of Terras
Tijdens hete dagen kan het al snel 30 graden worden. Het actuele aanbod bestaat uit verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten werken. Wellicht vind je dit ook interessant: Zonwering offerte.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De perfecte zonnewering in jouw individuele situatie komt tot stand door: de benodigde afmetingen, hoe je tuin ligt, jouw woonsituatie en wat je eraan wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het geleverd kan worden in verschillende kleuren, materiaaltypes en maatvoeringen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, brengt significante verkoeling, maar springt wel meer in het oog (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Oudega?

De onkosten voor zonwering lopen flink uiteen. De huidige tarieven hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €600. Buitenscreens €255 per kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm moet je denken aan minimaal €1225. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €850). Een normaal rolluik kost €490. Voor jaloezieën betaal je zo’n €270 per kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €775). Overige opties zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (beginnend bij €140 per raam / kozijn). De totale tarieven hangen af van: type systeem, de grootte van het systeem, handmatige of elektrische bediening, het materiaal, vormen / kleuren en installatiewerk.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Oudega?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om correct inmeten en de montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar er is soms ook een optie voor montage en inmeetservice in Oudega. In dat geval komt in ervaren installateur die de gevels en raamkozijnen bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een expert het product juist aanbrengen. Op die manier geniet je altijd van correct werkende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme zonwering?

Wil jij een handmatige bediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig model met stang of band is werkbaar, niettemin kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, mobiele app, draaiknop, handzender) maakt het mogelijk dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het flink gaat waaien kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon hevig schijnt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken of screens liggen rond de €575.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8582

Plaats een reactie