Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Iens vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Iens? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam en regel je al vanaf €95,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm is geschikt om je woning koel te houden. Ook creëert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of luxaflex is meestal een stuk goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Je kunt kiezen uit enorm veel verschillende soorten. Via zonweringaanbiedingen.nl bieden we een praktische handleiding waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarbij bieden we de geschatte kosten en contactgegevens van lokale zonwering specialisten in Iens (werkgebied).

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-iens

Zonnescherm laten plaatsen in Iens

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Iens door een goed aangeschreven zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan 100% zeker de installatie fatsoenlijk aangebracht wordt, dat er niks kapot gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op deze website vind je heel eenvoudig leveranciers die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Selecteer een systeem

  Kies allereerst welk type zonwering matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Denk ook na over de functie van het knikarmscherm of de lamellen. Belangrijke elementen zijn: een ruimte afkoelen, het verminderen van energiegebruik, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gekozen product. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Onder andere aan de achterkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De goedkoopste keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een knop/schakelaar in huis, eventueel met een tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en innovatiefste keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijken van aanbieders

  De details van het project ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Iens en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk betalingscondities, kosten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Montage

  Demonteer de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de installateurs. De vakman monteert het knikarmscherm of de shutters zoals afgesproken. Controleer of de totale constructie correct is gemonteerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Steeds vaker kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Iens

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Iens is de meest efficiënte manier om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Tevens werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op je kavel (dicht bij de muren). Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Veel opties zoals het rolluik werken inbraakwerend en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in tientallen verschillende vormen en groottes. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €425 t/m €2925. In het volgende hoofdstuk beoordelen we de meest handige types.

Informatie over terrasschermen & knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Dankzij de knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Zo blijft de ruimte gewoon beloopbaar en realiseer je een aangename schaduwplek in de tuin. Let op: het doek kan vies worden door regen. De normale tarieven variëren tussen de €875 tot zo’n €2250.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Je bereikt hiermee lekker veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een vaak gekozen optie bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar geen doorloop nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De prijzen schommelen tussen de €425 – €1325.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Kan goed tegen een stootje.

Advies over screens

Screens op maat laten maken in Iens is zeer geschikt als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en behouden het zicht van binnen naar buiten. De screendoeken bestaan uit polyestervezels of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Advies: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte kosten liggen zo tussen de €200 t/m €1025.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Uitleg over rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. De redenen zijn duidelijk: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en houden in de winter de kou buiten de deur. Ook biedt het een preventieve werken bij inbraak. Tegenwoordig heb je 3 toepassingen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De normale prijzen liggen zo tussen de €350 en €1275 voor rolluiken bestellen in Iens.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Dit is een houten of aluminium geraamte dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij exclusieve woningen. Het heeft een positief effect op een nostalgische uitstraling van gebouwen. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De verwachte prijzen schommelen tussen de €700 en €1800.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Iens: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Middels raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Het voorkomt dat er veel licht in de woning komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Ook zorgt het voor meer sfeer in huis. Noemenswaardig: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De minimale investeringen bedragen tussen de €370 tot €825. In de onderstaande keuzegids bespreken we de meest populaire modellen.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is betaalbaar, eenvoudig te bevestigen, gemakkelijk af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in meerdere kleurtjes en motiefjes wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze bieden verschillende types zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, elektrische, waterafstotende, transparante, verduisterende en een duo rolgordijn. De tarieven komen uit tussen de €52,50 en €165.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Iens: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Beschikbaar in mooie stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen helpen mee voor een knusse en huiselijke ambiance aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het systeem is. Ook zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Raambekleders werken met een tarief van €90 tot zo’n €425.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Weinig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die aansluit op elk interieur. Raambekleders bieden diverse systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Wees voorbereid op kosten van €57,5 tot €165.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Iens: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of band. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit aanzienlijk veel vormen en materialen zoals bijvoorbeeld bamboe, hout, aluminium, kunststof, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de zichtlijnen, licht en beschutting. Tip: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Verwacht kosten van €82,5 tot zo’n €280.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten die worden gemaakt van aluminium, stof, bamboe, pvc, hout. Toe te passen voor imposante / grote ramen en matchen goed met een elegant en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook ophangen in de badkamer. De kosten beginnen bij €65 en kunnen oplopen tot €200.

 • Van elegant tot robuust.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Iens in alle vormen en maten

Shutters zijn populaire binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur echt afmaken. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Past op bijna elk raam zoals dakramen, schuiframen, vaste ramen, uitzetramen, valramen, ronde ramen. Aankooptip: shutters zijn duur in aanschaf. De kosten starten vanaf €460. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €920.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Iens bieden frisse lucht in de woning en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: plissé hor, lamellenhor, inzethor, hor met scharnier, rolhor, hordeur. Hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Adviespunt: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een slimme duo-plissé hor. Dit type houdt vliegen, muggen en insecten buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De tarieven starten bij om en nabij de €70. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €525.

 • Geschikt voor o.a.: vast raam, draai-kiepraam, tuimelraam, schuifraam, uitzetraam, valraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Multifunctionele raamdecoratie die past in jouw interieur

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van lokale specialisten

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan meerdere onderdelen: het type model, de materiaalsoort, het formaat en de manier van bedienen. In het schema hieronder vind je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Iens in juli 2024.

Categorie zonweringGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€875 – €2225
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€360 – €1625
Screenstot 400 cm breed€260 – €1150
Rolluik300 – 400 cm breed€285 – €1275
Rolgordijn120 x 100 cm€65 – €145
Lamellen200 x 180 cm€50 – €215
Jaloezieën100 x 250 cm€80 – €230
Plisségordijnen100 breed€125 – €320
Verwachte tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

Alle merken zonwering op een rij

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn tal van merken met een uitstekend aanbod. Iedere leveranciers heeft zijn voordelen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Iens. In de volgende tabel tonen wij uitleg over de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, Hornbach, IKEA, Gamma & Formido, Wehkamp, Kwantum, FonQ, Bol.com.
 • Check ook: Toppoint, Bece, Roma, Deponti, Novoferm, Husol en Copaco, Sunway, Swela, Lumenguard, Dickson, Milano.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Iens? Wil jij contact leggen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de omgeving? In de tabel hieronder verstrekken we adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Mogelijk kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze vergelijker vergelijk je ook monteurs en bedrijven in It Heidenskip, Easterein en Wommels.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die rijmt met jouw stijl. We vertellen graag wat meer over de mooiste zonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Producten voor serre & terras
Ook in ons land kan de temperatuur flink oplopen. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten aanbrengen. Bezoek ook onze pagina over: Shutters.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De perfecte zonnewering in jouw individuele situatie realiseer je door te kijken naar: het soort raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw woonsituatie en hoeveel je maximaal wilt investeren. Het fijne van binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in oneindig veel kleuren, stoffen en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook buiten verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Iens?

De investingen in zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De standaard onkosten hebben we hierna kort toegelicht. Denk bij markiezen aan +/- €625. Buitenscreens €225 per raampartij. Bij een terrasscherm lopen de kosten op tot zo’n €1025. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €675). Een instap-rolluik kost €500. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €260 per raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €810). Overige soorten raamdecoratie zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €100 per raam). De totale bedragen worden gecalculeerd door te kijken naar de gewenste producten, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsopties, materiaalgebruik, kleur en montagetarieven.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Iens?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan je kiezen uit veel producten. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar er is soms ook een optie voor de montage & inmeetservice in Iens. Er komt dan een gespecialiseerde expert die elk raam / kozijn inmeet bij je thuis. Als alle spullen binnen zijn kan de expert het product op de goede manier ophangen. Dankzij deze service ben je zeker van perfecte zonnewering, garantie en service en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we handmatig met slingerstang of band, afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatige installatie met stang of band werkt prima, alleen het kan praktischer. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, draaiknop, afstandsbediening, mobiele app) wordt steeds vaker gekozen omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij slecht weer kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon doorbreekt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning slimmer. De kosten van smart rolluiken & schermen beginnen bij €525.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8733

Plaats een reactie