Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Easterein vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Easterein? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en is al verkrijgbaar voor €85,00. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm is zeer handig om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Soms creëert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is in de basis wat betaalbaarder en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Tegenwoordig heb je ontzettend veel afzonderlijke toepassingen. Op dit platform check je een uitgebreide uitleg waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Eveneens vind je de geschatte kosten en een lijst met erkende zonwering specialisten in Easterein en de directe omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-easterein

Zonnescherm laten plaatsen in Easterein

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Easterein door een betrouwbare zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent er dan zeker van dat het geheel goed aangesloten wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je heel eenvoudig vakmannen in de gemeente. In de onderstaande koopgids leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakman

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een aangenaam binnenklimaat, energie besparingen realiseren, je privacy verhogen, inbrekers afschrikken, schaduwplekken realiseren, de lichtinval bepalen of de sfeer in huis versterken.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gewenste model. Verduidelijk ook waar het aangebracht moet worden. Onder andere aan de overkapping of bij de slaapkamers. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De standaard mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en comfortabelste mogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Easterein en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montagebedrijf. Het installatiebedrijf plaatst het zonneschermen of de jaloezieën op de gewenste manier. Controleer zorgvuldig of alles juist is opgehangen. Meestal geeft de monteur een korte demo. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In veel gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag gratis zonwering offerte op

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Easterein

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Easterein wordt gebruikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Tevens zorgt het voor een aangename schaduwplek op jouw terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Meerdere artikelen zoals de populaire rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er in diverse dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €400 t/m €2875. In de koopgids hierna leggen we alles uit over de meest handige keuzes.

De beste terrasschermen & knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. D.m.v. de speciale knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Zo is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en zal het veel schaduw geven om te zitten. Belangrijk: het schermdoek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De verwachte tarieven schommelen tussen de €900 en €2100.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Uitleg over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het realiseert lekker veel schaduw in huis zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een uitkomst voor grotere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De onkosten schommelen tussen de €425 en €1300.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Easterein is het beste advies als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek bestaat veelal uit polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar andersom is niet mogelijk. Disclaimer: wanneer je het screendoek uitdraait moet het raam dicht blijven. De verwachte tarieven bedragen tussen de €200 t/m €1075.

 • Bedekt het hele raam.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Waar kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. En dat is niet vreemd: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren de slaapkamer. Daarbij heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Er zijn 3 producten: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De prijzen liggen tussen de €320 en €1375 voor rolluiken bestellen in Easterein.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Schrikt inbrekers af.

Meer informatie over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het gaat hier om een compact frame van o.a. staal dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij klassiek getinte huizen. Het heeft een positief effect op een romantische uitstraling van het pand. Daarnaast kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De normale tarieven bedragen tussen de €640 tot €1600.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een aantrekkelijke temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Easterein: alle mogelijkheden voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Door raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit verkleint de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het minder heet wordt in huis. Evenzeer brengt het extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De kosten liggen zo tussen de €320 tot €875. In de box hieronder geven we een toelichting op de meest interessante mogelijkheden.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, eenvoudig te installeren, gemakkelijk af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn te koop in diverse kleurtjes en motiefjes zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er bestaan verschillende types zoals transparante, elektrische, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, verduisterende, dakraam en hippe duo rolgordijnen. De onkosten variëren tussen de €60,00 – €165.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Easterein: heel simpel zelf te bevestigen.
 • Verkrijgbaar in mooie stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen zorgen voor een warme en authentieke uitstraling aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het systeem is. Tevens kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Voorzie een tarief van €90 tot zo’n €400.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Simpel onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Een stijlvolle raamdeco die aansluit op elk interieur. Raambekleders bieden diverse systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Denk aan een tarief van €62,5 oplopend tot €155.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Easterein: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Leveranciers bieden ontzettend veel modellen en materialen zoals bijv. PVC, bamboe, stof, kunststof, hout. Door te kiezen voor houten jaloezieën speel je eenvoudig met de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Disclaimer: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Houd rekening met een tarief van €80 tot wel €230.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale panelen die worden gemaakt van bamboe, pvc, stof, aluminium, kunststof. Toe te passen voor brede / grote ramen en zijn erg geschikt voor een elegant en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijzen starten vanaf €80 en kunnen oplopen tot €180.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Easterein inclusief plaatsing

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame optie (goed voor het milieu). Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, ronde ramen, schuiframen, uitzetramen, draaikiepramen, dakramen. Advies: shutters zijn duur in aanschaf. De prijzen beginnen bij circa €420 en kunnen oplopen tot €850.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Easterein bieden frisse lucht in de woning en zorgen dat je eindelijk af bent van ongedierte en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: inzethor, rolhor, plissé hor, hordeur, lamellenhor, voorzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Kooptip: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je zou kunnen informeren naar een totaal duo-plissé hor. Deze houdt insecten buiten de deur en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kostprijzen beginnen bij circa €65 en lopen op tot €800.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, valraam, vast raam, schuifraam, uitzetraam, draai-kiepraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Maatwerk raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen van erkende aanbieders

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 zijn afhankelijk van een aantal onderdelen: het soort product, type materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de manier van bedienen. In de tabel hieronder tref je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Easterein in april 2024.

ZonweringAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€835 – €2175
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€350 – €1375
Screens200 cm – 400 cm breed€270 – €1050
Rolluiktot 4 meter breed€290 – €1400
Rolgordijn150 x 190 cm€45 – €165
Lamellen200 x 180 cm€75 – €205
Jaloezieën100 x 160 cm€85 – €200
Plisségordijnen140 cm breed€125 – €350
Prijsindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Friesland.

De beste merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je kunt kiezen. Welke winkelier heeft zo zijn eigenschappen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Easterein. In de tabel hierna vergelijk je een toelichting op de grootste merken. Daarmee kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, Karwei, Hubo, Hornbach en Wehkamp, Leen Bakker, Kwantum, FonQ, Formido.
 • Zie ook: Roma, Weinor, Novoferm, Toppoint, Husol, Bece en Schlappi, Copaco, Milano, Dickson, Lumenguard, Sunway.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Easterein? Zoeken naar een goed zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hierna bespreken we namen en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Misschien kan je hier terecht voor meer informatie. Op dit portaal bekijk je ook montagebedrijven en shops in Wommels, Itens en Kûbaard.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om een ander soort vitrage die rijmt met de stijl van de woning. We verstrekken hieronder wat details over de meest populaire zonweringssystemen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens hete dagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Het actuele aanbod bestaat uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Klik eventueel direct verder naar: Zonwering offerte.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest optimale zonnewering in jouw specifieke situatie realiseer je door te kijken naar: de breedte van de ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de staat van de gevels en het kozijn en je budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het geleverd kan worden in oneindig veel kleuren, vormen en afmetingen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook meer verkoeling, maar valt wel meer op (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Easterein?

De investingen in zonwering zijn weer anders per woning. De actuele kosten tref je hierna. Voor markiezen betaal je zo’n €725. Zonnescreens €225 per raam / kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terraszonwering ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1175. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €600). Een instap-rolluik kost €475. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €285 per raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €820). Gunstiger geprijsde gordijnen voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €140 per kozijn). De totale bedragen zijn afhankelijk van; het model, de gewenste afmeting, bediening, type materiaal, dessins en montagetarieven.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Easterein?

Rondom zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om correct inmeten en de montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van montage met inmeetservice in Easterein. Hierbij komt er een lokale vakman die ieder raam bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de expert het model op de juiste wijze monteren. Dankzij deze service heb je gegarandeerd fantastische zonnewering, maximale (verlengde) garantie en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Ga jij voor de de normale handmatige bediening, draadloze bediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige bediening met slinger werkt prima, alleen het kan simpeler. Draadloze bediening (met een mobiele app, afstandsbediening, handzender, draaiknop) is ideaal omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij veel wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon gaat schijnen kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken & schermen beginnen bij €550.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8734

Plaats een reactie