Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Kûbaard vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Kûbaard? Zonwering heb je voor buiten en binnen. Het is er al vanaf €77,50. Professionele buitenzonwering als een screen is praktisch om de zon en warmte te weren. Vaak win je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is te bestellen voor gunstige prijzen en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er bestaan gigantisch veel afzonderlijke producten. Op dit portaal verstrekken we een gratis keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Tevens doorzoek je een kostenindicatie en adressen van verschillende zonwering specialisten in Kûbaard en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-kubaard

Zonnescherm laten plaatsen in Kûbaard

Beschik je niet over het juiste gereedschap of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Kûbaard middels een betrouwbare zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je kunt er dan op vertrouwen dat de installatie juist geïnstalleerd wordt, dat er niks stuk gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je gemakkelijk experts uit de buurt. In het volgende stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een vakspecialist

 1. Systeem kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type product het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de jaloezieën. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een aangenaam binnenklimaat, de energiekosten verlagen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak belemmerend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Noteer de afmetingen van het gewenste model. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Dit kan zijn aan de voorkant of bij de slaapkamers. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Opties voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De goedkoopste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een praktische draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en leukste mogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles geïnventariseerd? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van erkende zonweringsbedrijven uit Kûbaard en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en maak de deal rond.

 5. Montage

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg eventuele spullen al klaar voor de vakmannen. De vakman hangt de screens of de duettes zoals jij dat wilt. Check of het product goed is aangebracht. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In sommige gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Direct zonwering offertes in je mail?

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Kûbaard

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Kûbaard wordt gekocht door mensen om de zon en warmte te weren. Bovendien creëert het een heerlijke schaduwplek op buitenplekken. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Bekende systemen zoals rolluiken werken inbraakwerend en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in diverse designs en groottes. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €200 t/m €2875. In het stukje hierna geven we een toelichting op de beste systemen.

Adviezen over knikarmschermen en terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Middels de slimme knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek in de tuin. Noemenswaardig: het scherm kan vies worden door regen. De normale prijzen liggen zo tussen de €875 en €2275.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Details over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een eenvoudige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het geeft voldoende schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een vaak gekozen optie bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar je niet vaak langs loopt. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte tarieven komen uit tussen de €475 tot wel €1300.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Kûbaard is een goed alternatief als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Ze worden vaak gemaakt van glasvezel of polyester. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Met daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar niet andersom. Belangrijk: wanneer je het screendoek uitdraait kan het raam niet open en houd je het dicht. De normale tarieven liggen zo tussen de €325 tot wel €1200.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Details over rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. De redenen zijn duidelijk: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluidsisolerend en houden in de winter de kou buiten de deur. Tevens biedt het een preventieve werken bij inbraak. Tegenwoordig heb je 3 type systemen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De kosten liggen zo tussen de €260 – €1400 voor rolluiken bestellen in Kûbaard.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Handige markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van sfeervolle woningen. Ze hebben invloed op de uitstraling van woonhuizen. Naast de basismodellen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De normale tarieven komen uit tussen de €710 – €1600.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Kûbaard: bekijk systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Door raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit maakt de kans kleiner dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Evenzeer brengt het extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De verwachte prijzen schommelen tussen de €340 en €900. In de onderstaande keuzegids behandelen we de meest geplaatste mogelijkheden.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Voordelig maatwerk, simpel te monteren, gemakkelijk af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen worden aangeboden in oneindig veel dessins en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er zijn verschillende types zoals dakraam, waterafstotende, verduisterende, elektrische, kiepkantelraam, lichtdoorlatende en unieke duo rolgordijnen. De kosten bedragen tussen de €60,00 – €150.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Kûbaard: voor iedereen zelf te monteren.
 • Aanbod in interessante stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een sfeervolle en unieke ambiance aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kiest zelf de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarbij zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan een prijs van €110 tot €325.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt spelen met de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Raambekleders bieden meerdere soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Houd rekening met een kostenplaatje van €47,5 tot €185.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Kûbaard: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale platen die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of zelfs met afstandsbediening. Leveranciers bieden oneindig veel dessins en materialen als o.a. stof, hout, kunststof, aluminium, bamboe. Door de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de lichtinval en privacy. Niet vergeten: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Verwacht een kostenplaatje van €67,5 tot €260.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale panelen gemaakt van bijv. pvc, stof, hout, bamboe, aluminium. Geschikt voor kolossale / grote ramen en bij een elegant en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De investeringen starten bij om en nabij de €75. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €200.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Kûbaard voor een unieke uitstraling

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn eyecatchers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg trendy, ze verhogen de waarde van jouw woning en bovendien erg milieuvriendelijk. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals schuiframen, vaste ramen, valramen, dakramen, ronde ramen, uitzetramen. Opmerking: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €480. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €880.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Kûbaard zorgen voor voldoende ventilatie en weren bovendien insecten en ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: plissé hor, voorzethor, inzethor, hor met scharnier, lamellenhor, rolhor. Last van allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Advies: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dit wel? Kies dan voor een innovatieve duo-plissé hor. Dit alternatief houdt vliegen, muggen en insecten buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De investeringen starten vanaf €77,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €625.

 • Breed inzetbaar: tuimelraam, vast raam, draai-kiepraam, draairaam, schuifraam, uitzetraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen van lokale specialisten

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 zijn altijd onderhevig aan allerlei aspecten: het type model, het materiaal, de afmeting en handmatige of elektrische bediening. In de onderstaande tabel bekijk je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Kûbaard in april 2024.

Soort zonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmschermtot 6 meter breed€800 – €2300
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€385 – €1475
Screenstot 4 meter breed€280 – €950
Rolluik2 – 4 meter breed€305 – €1450
Rolgordijn100 x 175 cm€75 – €160
Lamellen180 x 180 cm€65 – €220
Jaloezieën100 x 200 cm€80 – €220
Plisségordijnen140 cm breed€115 – €360
Prijsindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken om uit te kiezen. Elke fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Kûbaard. In het volgende blokje verstrekken we een toelichting op de meest bekende merken. Op die manier kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Hubo, Praxis, Hornbach en Kwantum, Bol.com, Wehkamp, FonQ, Leen Bakker.
 • Andere merken: Toppoint, Bece, Deponti, Novoferm, Roma, Husol & Copaco, Schlappi, Swela, Milano, Sunway, Dickson.

Zonwering experts in regio van Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Kûbaard? Zoeken naar een goed zonweringsbedrijf uit de buurt? In de onderstaande tabel bespreken we namen en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Mogelijk kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze zonwering-website bekijk je ook fabrikanten en verkooppunten in Molkwerum, Iens en It Heidenskip.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om een ander soort vitrage die afgestemd is op de stijl van de woning. We beschrijven nu de meest praktische zonweringsmodellen per ruimte en kamer.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Tijdens de warme zomerdagen kan het anders erg warm worden. Men biedt diverse soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten ophangen. Wellicht vind je dit ook interessant: Plissegordijnen.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De beste zonnewering die aansluit op jouw behoefte kan jij opzoeken door een check te doen op: de breedte van de ramen, hoe je tuin gelegen is, jouw specifieke wensen en je financiële middelen. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het verkrijgbaar is in een groot aantal kleuren, motiefjes en maatvoeringen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Kûbaard?

De investingen in zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De standaard prijzen hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €575. Buitenscreens €240 per raampartij. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm moet je rekening houden met minimaal €1250. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €800). Een instap-rolluik kost €465. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €300 per raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €755). Overige soorten raambekleding zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te koop vanaf €140 per raam / kozijn). De totale kosten worden gecalculeerd door te kijken naar het type / model, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsmogelijkheden, materiaalgebruik, prints en montagetarieven.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Kûbaard?

Rondom zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage plus inmeetservice in Kûbaard. In die situaties komt een deskundige vakman die ieder raam opmeet aan huis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een installateur het product volgens de documentatie bevestigen. Dankzij deze service ben je verzekerd van effectieve zonnewering, langere garantieperiodes en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Hoe werkt slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we de normale handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige zonwering met slinger is werkbaar, toch kan het handzamer. Draadloze bediening (met een draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app) is steeds meer in opkomst omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij veel wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon doorkomt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet heeft veel voordelen. De tarieven van smart rolluiken of screens komen uit rond de €400.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8732

Plaats een reactie