Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Lollum vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Lollum? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. Een goedkoop systeem is er al voor €82,50. Buitenzonwering zoals een zonnescherm is ideaal om je woning koel te houden. In veel situaties verkrijg je middels een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of duetten is meestal een stuk goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je kunt kiezen uit ontzettend veel diverse soorten. Op deze pagina delen we een praktische keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Op dezelfde wijze vind je gemiddelde tarieven en adressen van betrouwbare zonwering specialisten in Lollum (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-lollum

Zonnescherm laten plaatsen in Lollum

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Lollum via een lokale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je mag er dan vanuit gaan dat alles op de juiste manier aangesloten wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat het geheel goed werkt. Via deze vergelijker kom je eenvoudig in contact met vakspecialisten uit de buurt. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type zonwering matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een ruimte afkoelen, extra isolatie, de privacy verbeteren, inbraakwerend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of een toevoeging voor het interieur.

 2. Afmetingen

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Verduidelijk ook waar het geplaatst moet worden. Dit kan zijn plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen voor een compleet en actueel beeld.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De eenvoudigste keuze is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een alternatief is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De hoogst geprijsde en meest actuele keuze is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je alle vragen beantwoord? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Lollum en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer referenties, garantie en betalingscondities. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en maak de deal rond.

 5. Monteren

  Haal de oude zonwering van de muur af en maak alles netjes voor het installatiebedrijf. Het installatiebedrijf installeert het knikarmscherm of de lamellen zoals gewenst. Controleer of het volgens de handleiding is gemonteerd. Probeer alles direct even uit. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Soms kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Lollum

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Lollum is heel erg handig om de zon en warmte te weren. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Meerdere varianten zoals het rolluik hebben een inbraakwerende werking en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in talloze prints en groottes. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €475 tot €2675. In de koopgids hierna lees je informatie over de meest populaire keuzes.

Het installeren van knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Door middel van de vaste knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zodoende blijft de ruimte gewoon beloopbaar en geniet je van een fijne schaduwplek op jouw terras. Let op: het systeem kan verkleuren bij langdurig gebruik. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €925 tot wel €2025.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Uitleg over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een slimme manier om de zon in jouw woning te weren. Het biedt veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Zeer praktisch bij hoger gelegen ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De totale investeringen variëren tussen de €375 – €1200.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Ontdek het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Lollum is de perfecte keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Belangrijk: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte prijzen schommelen tussen de €275 tot wel €1075.

 • De cassette is klein en compact.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Bestellen van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. En dat is niet vreemd: ze zijn eenvoudig in gebruik, simpel op te meten en te monteren, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en hebben een isolerende werking. Eveneens biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je hebt 3 type systemen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De prijzen liggen tussen de €330 en €1350 voor rolluiken bestellen in Lollum.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Een aangenaam klimaat met markiezen

Een markies is een stijlvol systeem en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het wordt gekenmerkt door een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij rijksmonumenten. Het heeft een positief effect op een unieke uitstraling van gebouwen. Los van het normale model is er nog een petmodel en klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De normale prijzen liggen zo tussen de €700 tot wel €1725.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een aangename temperatuur in een ruimte met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Lollum: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Het voorkomt dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat de warmte geweerd wordt. Vaak heeft het ook een decoratieve functie. Noemenswaardig: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De minimale investeringen schommelen tussen de €360 tot €800. In het boxje hieronder lees je informatie over de meest geplaatste modellen.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, probleemloos te monteren, simpel af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kan je bestellen in diverse soorten materialen en kleuren zodat het in iedere woning past. Je hebt verschillende types zoals elektrische, kiepkantelraam, transparante, verduisterende, waterafstotende, dakraam en de duo rolgordijnen. De tarieven variëren tussen de €65,00 – €175.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Lollum: eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Aanbod in prachtige stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen geven een luxe en landelijke uitstraling aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Denk aan prijsindicaties van €100 tot wel €325.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en het past op bijna ieder raam. Een prachtig type raamdeco die goed matched met jouw interieur. In de winkel vind je allerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Denk aan kosten van €47,5 tot zo’n €160.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Lollum: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of ladderband. Je kunt een selectie maken uit aanzienlijk veel dessins en materialen zoals bamboe, stof, aluminium, kunststof, hout. Met jouw houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de hoeveelheid licht en mate van privacy. Niet vergeten: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Voorzie kosten van €72,5 tot +/- €280.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen die worden gemaakt van bamboe, kunststof, hout, aluminium, stof. Toe te passen voor grote ramen en zijn erg geschikt voor een elegant en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn gemakkelijk schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De onkosten beginnen bij €70. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €180.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Lollum op maat geproduceerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je interieur een boost geven. Blinds zijn uniek, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals schuiframen, dakramen, valramen, ronde ramen, uitzetramen, vaste ramen. Belangrijk: shutters vergen een behoorlijke investering. De tarieven starten bij gemiddeld €450. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €960.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Lollum geven veel frisse lucht in de kamers en beschermen tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: inzethor, voorzethor, lamellenhor, rolhor, plissé hor, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Belangrijk: horren werken niet als zonnewering. Tip: vraag eens om een speciale duo-plissé hor. Dit alternatief houdt kleine dieren buitenshuis en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De tarieven beginnen bij circa €77,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €800.

 • Breed inzetbaar: vast raam, schuifraam, draairaam, draai-kiepraam, uitzetraam, valraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De tofste raamdecoratie voor elk raam of deur

Ontvang verschillende aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. een aantal zaken: het soort product, het gewenste materiaal, het formaat en de bedieningsopties. In het volgende schema vind je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Lollum in juli 2024.

ZonweringAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€835 – €2075
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€400 – €1625
Screens1 – 4 meter breed€255 – €1025
Rolluik300 – 400 cm breed€315 – €1350
Rolgordijntot 2 meter breed€70 – €140
Lamellen100 x 50 cm€75 – €225
Jaloezieën100 x 180 cm€65 – €220
Plisségordijnen120 cm breed€120 – €320
Kostenindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Elke winkel heeft zo zijn kenmerken en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Lollum. Hieronder tref je details over de grootste merken. Zodoende kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, IKEA, Praxis, Gamma & Bol.com, FonQ, Wehkamp, Formido, Leen Bakker.
 • Zie ook: Husol, Bece, Deponti, Novoferm, Toppoint, Weinor en Dickson, Swela, Milano, Schlappi, Copaco, Sunway.

Zoek zonwering experts in de regio Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Lollum? Wil jij contact leggen met een vakkundig zonweringsbedrijf in de omgeving? In de tabel hierna bekijk je adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Tevens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via dit platform kom je ook in contact met montagepartners en winkels in Skingen, Winsum en Kimswerd.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elk raam heeft een bepaalde vitrage nodig die matcht met jouw stijl. We beschrijven nu de meest praktische soorten zonwering voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Terras of Serre
Ook in ons land kan het anders erg warm worden. Men biedt verschillende type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten integreren. Bekijk ook meer informatie over: Markiezen.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke woning is anders. De perfecte zonnewering in jouw specifieke situatie is afhankelijk van de raamgrootte, hoe je tuin gelegen is, het karakter van jouw huis en je budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te koop is in velerlei kleuren, soorten materialen en maatvoeringen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, zorgt voor net wat meer schaduw, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Lollum?

De prijzen van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De standaard prijsindicaties helder naast elkaar gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €625. Screens €270 per raampartij. In het geval van een zonnescherm betaal je al snel €1125. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €700). Een handmatig-rolluik kost €480. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €260 per raam / kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €840). Betaalbare soorten raambekleding zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te verkrijgen vanaf €135 per kozijn). De totale prijzen worden beïnvloed door: de gewenste producten, de maximale lengte, de bedieningsopties, het soort materiaal, kleuren en prints en kosten van installatie.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Lollum?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar er is soms ook een optie voor de montage met inmeetservice in Lollum. Hierbij komt een gespecialiseerde vakman die ieder raam deskundig bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een professional het systeem degelijk monteren. Op die manier ben je verzekerd van effectieve zonnewering, garantie en nazorg en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Grofweg onderscheiden we de normale handbediening, afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig model met opwindmechanisme werkt in de basis mooi, niettemin kan het slimmer. Draadloze bediening (via een handzender, tijdschakelaar, draaiknop, afstandsbediening) is ideaal omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het regent is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Bediening via internet maakt jouw woning slimmer. De kosten van smart rolluiken en screens starten bij €425.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8823

Plaats een reactie