Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Winsum vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Winsum? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. Je laat dit al plaatsen vanaf €57,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm is het meest doeltreffend om zonnewarmte buiten te houden. Tevens behaal je met een zonnescherm plekjes met schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of rolgordijnen is te bestellen voor gunstige prijzen en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er bestaan enorm veel afzonderlijke toepassingen. Via deze website doorzoek je een praktische handleiding waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Eveneens geven we gemiddelde tarieven en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Winsum en omliggende plekken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-winsum

Zonnescherm laten plaatsen in Winsum

Ben je zelf geen vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Winsum door een lokale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan zeker dat alles volgens de documentatie gemonteerd wordt, dat je garantie geldig blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via deze vergelijker kom je eenvoudig in contact met bedrijven in de gemeente. In het onderstaande blok geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Systeem kiezen

  Ten eerste bepaal je welk type product past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een ruimte afkoelen, het verminderen van energiegebruik, de privacy verbeteren, inbrekers tegenhouden, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval beter controleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Upload foto’s of bouwtekeningen om de opdracht te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Kies de gewenste bediening. De simpelste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest luxe en meest comfortabele keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer jouw adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Winsum en nabije omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op betalingscondities, kosten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installeren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en maak alles netjes voor de experts. De vakman hangt de screens of de vouwgordijnen zoals overeengekomen. Loop na of het volgens de handleiding is geïnstalleerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Mogelijk kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Zonnewering offertes vergelijken

Offerte op maat van raambekleders in Winsum

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Winsum is het meest geschikt om warmte in huis te voorkomen. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek op jouw terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Sommige toepassingen zoals met name rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is beschikbaar in velerlei dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €350 – €2950. In de koopgids hierna beoordelen we de meest bekende modellen.

Informatie en voordelen van terrasschermen & knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Dankzij de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is de ruimte vrij toegankelijk en biedt het geheel veel schaduw om te zitten. Let op: dit model kan kapot waaien bij wind. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €825 tot wel €2150.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Prijzen en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een eenvoudige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je bereikt hiermee op een paar m2 veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Veel gekozen bij vaste ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €450 en €1325.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Informatie en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Winsum is ideaal als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek wordt samengesteld met polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait moet het raam dicht blijven. De verwachte prijzen schommelen tussen de €400 en €1100.

 • Compact en elegant systeem.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Laten plaatsen van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is goed te verklaren: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, simpel op te meten en te monteren, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Tevens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je kunt kiezen uit 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De kosten variëren tussen de €350 en €1300 voor rolluiken bestellen in Winsum.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Het kopen van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een stevig frame van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. De markiezen zie je veel bij jaren 30 woningen. Ze dragen bij aan een nostalgische uitstraling van woningen. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De normale prijzen liggen zo tussen de €700 – €1950.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een comfortabele temperatuur in huis via buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Winsum: alle gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Door raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Het voorkomt dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarbij heeft het ook een decoratieve functie. Handig om te noemen: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De verwachte prijzen schommelen tussen de €390 tot €900. Bijgaand leggen we alles uit over de meest geplaatste keuzes.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, moeiteloos aan te brengen, iedereen kan het gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te koop in honderden prints en kleuren. zodat het in iedere woning past. Ze bieden verschillende types zoals waterafstotende, verduisterende, dakraam, lichtdoorlatende, elektrische, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen zo tussen de €55,00 tot €160.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Winsum: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Op maat verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen bieden een knusse en brocante uitstraling aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Ook zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Houd rekening met een kostenplaatje van €100 tot zo’n €425.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Goed te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Het is een fraaie vorm van raamdeco die aansluit op elk interieur. Raambekleders bieden veel uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Denk aan prijzen van €62,5 tot zo’n €150.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Winsum: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of ladderband. Je kunt een selectie maken uit diverse systemen en materialen als PVC, hout, bamboe, aluminium, kunststof. Door de houten jaloezieën regel je met één beweging de lichtinval en privacy. Let op: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Je moet denken aan tarieven van €85 tot €230.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale latten van bouwstoffen zoals aluminium, kunststof, stof, bamboe, pvc. Toe te passen voor hoge / grote ramen en passen perfect bij een modern en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De onkosten beginnen bij €80. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €200.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Winsum professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn populaire binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn ambachtelijke modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn erg gewild, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals schuiframen, draaikiepramen, vaste ramen, valramen, ronde ramen, dakramen. Advies: shutters zijn duur in aanschaf. De investeringen starten bij gemiddeld €460. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €890.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Winsum zorgen voor voldoende ventilatie en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: hor met scharnier, voorzethor, inzethor, lamellenhor, plissé hor, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Belangrijk: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt wel kiezen voor een slimme duo-plissé hor. Deze houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De tarieven beginnen bij zo’n €85 en kunnen oplopen tot €725.

 • Breed inzetbaar: valraam, vast raam, uitzetraam, schuifraam, draairaam, draai-kiepraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Maatwerk raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen van erkende aanbieders

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 hangen af van diverse aspecten: het soort systeem, het materiaal, de maximale lengte en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. Hierna tref je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Winsum in juli 2024.

Type zonweringAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€835 – €2025
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€400 – €1275
Screens1 – 3 meter breed€245 – €1125
Rolluik300 – 400 cm breed€285 – €1225
Rolgordijntot 2 meter breed€50 – €170
Lamellen100 x 250 cm€75 – €215
Jaloezieën150 x 150 cm€60 – €280
Plisségordijnen180 cm breed€120 – €350
Verwachte prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met allemaal een uniek aanbod. Elke montagepartner heeft zo zijn eigenschappen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Winsum. In het overzicht hierna tonen wij uitleg over de populairste merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, IKEA, Gamma, Praxis & FonQ, Wehkamp, Bol.com, Formido, Leen Bakker.
 • Zie ook: Toppoint, Deponti, Bece, Husol, Roma, Weinor en Copaco, Dickson, Schlappi, Milano, Swela, Lumenguard.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Waadhoeke

Goedkope zonwering kopen in Winsum? In contact komen met een professioneel zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het overzicht hierna bieden wij bedrijven en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de buurt. Misschien kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker ontdek je ook montagepartners en verkopers in Kimswerd, Húns en Arum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om passende vitrage die perfect past bij de stijl van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest ideale soorten zonwering voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras of Serre
Tijdens de warme zomerdagen kan de temperatuur flink oplopen. Er zijn allerlei type buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten monteren. Klik eventueel direct verder naar: Buitenjaloezieën.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning is anders. De beste zonnewering voor jouw situatie hangt af van de grootte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de buitenmuren (kozijnen) en wat je eraan wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in praktisch alle kleuren, motiefjes en afmetingen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Winsum?

De tarieven van zonwering zijn per situatie anders. De geschatte investeringen vind je hieronder. Denk bij markiezen aan +/- €750. Screens €210 op basis van één kozijn. Wanneer je kiest voor een knikarmscherm betaal je ongeveer €1100. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €600). Een normaal rolluik kost €475. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €295 per kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €780). Overige binnengordijnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €115 op basis van één kozijn). De totale onkosten worden gecalculeerd door te kijken naar het product, het formaat, de keuzes in bediening, het materiaal, motiefjes en aanlegkosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Winsum?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter bestaat er ook de montage met inmeetservice in Winsum. In die situaties komt een gespecialiseerde expert die kozijnen, gevels en ramen bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de professional de zonwering op de juiste manier vastzetten. Met deze klusservice heb je gegarandeerd goede zonnewering, garantie en nazorg en een mooi passend product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Kies jij voor handmatige bediening, afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatige installatie met slinger werkt in de basis mooi, toch kan het handzamer. Draadloze bediening (via een mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop, handzender) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij extreem weer kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. In de zomerperiode met warm zonlicht zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken & schermen bedragen zo’n €575.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8830, 8831, 9950

Plaats een reactie