Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Raerd vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Raerd? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten en is al verkrijgbaar voor €60,00. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm is zeer handig om je woning koel te houden. Tevens biedt een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of plissés is in de basis wat betaalbaarder en brengt extra sfeer in de woning. Er zijn bijzonder veel afzonderlijke toepassingen. Via deze website verstrekken we een uitgebreid advies waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Bovendien delen we gemiddelde tarieven en een lijst met lokale zonwering specialisten in Raerd en omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-raerd

Zonnescherm laten plaatsen in Raerd

Ben je zelf geen vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Raerd door een goed aangeschreven zonwering specialist is een goed idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm op de juiste wijze aangesloten wordt, dat je garantie geldig blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform vind je snel en zonder gedoe vakmannen in de gemeente. In de volgende alinea lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Je begint met na te denken over welk type systeem past bij jouw wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de jaloezieën. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een ruimte afkoelen, extra isolatie, inkijk verminderen, inbrekers tegenhouden, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van jouw installatie. Selecteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe van de situatie om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Automatische of handbediening?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De simpelste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Meestal met een schakelaar of knop, indien gewenst met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest actuele keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles geïnventariseerd? Geef dan jouw contactgegevens door. Je zal dan diverse offertes ontvangen van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Raerd en de directe omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check betalingscondities, kosten en nazorg. Neem de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de installateurs. De installateur hangt het uitvalscherm of de vouwgordijnen zoals afgesproken. Check of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Meestal geeft de monteur een korte demo. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Eventueel behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Raerd

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Raerd is zeer handig om je woning wat te verkoelen. In aanvulling daarop creëert het een heerlijke schaduwplek in de tuin. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Meerdere systemen zoals het welbekende rolluik werken inbraakwerend en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in tientallen verschillende designs en afmetingen. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €200 t/m €2825. In het volgende gedeelte beoordelen we de meest praktische toepassingen.

Nieuwe knikarmschermen en terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Middels de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Zo kan je er gewoon onderdoor lopen en levert het systeem veel schaduw op op jouw terras. Tip: het schermdoek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De totale investeringen liggen tussen de €925 tot zo’n €2275.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Tips voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om een raam te beschermen tegen zon. Je kunt rekenen op ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een uitkomst voor grote ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De prijsindicaties liggen zo tussen de €450 tot zo’n €1200.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Zeer windbestendig.

Praktische screens

Screens op maat laten maken in Raerd komt perfect tot z’n recht als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek is vaak gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar niet andersom. Voorwaarden: als het screendoek omlaag is moet het raam dicht blijven. De prijsindicaties bedragen tussen de €400 en €1175.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je behoudt jouw privacy.

Het kopen van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. En dat is niet vreemd: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluiddempend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Ook werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 producten: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €360 tot €1475 voor rolluiken bestellen in Raerd.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Altijd met goede garantie.

Handige markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van landelijke huizen. Ze geven een boost aan een nostalgische uitstraling van het huis. Daarnaast is er nog een petmodel en klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De onkosten schommelen tussen de €660 – €1950.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een heerlijke temperatuur in je woning d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Raerd: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. D.m.v. raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit beperkt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Soms zorgt het voor meer sfeer in huis. En daarbij komt: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De onkosten variëren tussen de €370 tot €950. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest populaire systemen.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, snel en simpel te monteren, simpel af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn te koop in praktisch alle dessins en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Je hebt verschillende varianten zoals waterafstotende, elektrische, dakraam, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, transparante en unieke duo rolgordijnen. De onkosten liggen zo tussen de €60,00 en €160.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Raerd: zonder problemen zelf te monteren.
 • Assortiment in diverse stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen geven een speelse en rustieke uitstraling aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Je moet denken aan prijzen van €90 tot €425.

 • Voor een knus interieur.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Moeiteloos te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze houden de zon goed tegen. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt de keuze uit allerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Raambekleders werken met een prijskaartje van €60 tot zo’n €150.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Raerd: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of stang. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit aanzienlijk veel soorten en materialen zoals hout, aluminium, stof, kunststof, bamboe. Met jouw houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de hoeveelheid licht en mate van privacy. Advies: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Je moet denken aan prijzen van €70 tot €250.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale stroken gefabriceerd van o.a. stof, aluminium, pvc, kunststof, hout. Ideaal voor brede / grote ramen en bij een rustig en basis interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De tarieven beginnen bij zo’n €55. Voor dure modellen kun je rekenen op €190.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Raerd op maat

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn eyecatchers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn uniek, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame optie (goed voor het milieu). Aan te brengen op diverse ramen zoals dakramen, schuiframen, vaste ramen, valramen, draaikiepramen, uitzetramen. Kooptip: shutters zijn duur in aanschaf. De kosten starten bij om en nabij de €420. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €860.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Raerd bieden frisse lucht in de woning en beschermen tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hor met scharnier, hordeur, voorzethor, inzethor, lamellenhor, plissé hor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Kooptip: de hor houdt de zon niet tegen. Er bestaat ook een combinerende duo-plissé hor. Deze houdt muggen en vliegen buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De investeringen beginnen bij €65 en bedragen voor een luxe model zo’n €650.

 • Breed inzetbaar: tuimelraam, uitzetraam, draai-kiepraam, valraam, schuifraam, draairaam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De leukste raamdecoratie voor elk raam of deur

Direct meerdere aanbiedingen per e-mail

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 hangen af van allerlei aspecten: het model, de materiaalkeuze, de afmeting en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de onderstaande tabel tonen wij de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Raerd in juli 2024.

ZonweringFormaatVerwachte kosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€810 – €2100
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€370 – €1475
Screens2 – 4 meter breed€275 – €1175
Rolluiktot 4,5 meter breed€305 – €1250
Rolgordijn100 x 175 cm€60 – €160
Lamellen200 x 180 cm€55 – €205
Jaloezieën150 x 180 cm€85 – €280
Plisségordijnen150 x 100 cm€125 – €350
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn tal van merken om uit te kiezen. Iedere fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Raerd. In het schema hieronder tref je een aanvulling op de meest gekozen merken. Dankzij deze vergelijking kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Praxis, Hubo, Hornbach en Kwantum, Formido, Wehkamp, Bol.com, FonQ.
 • Ook interessant: Toppoint, Bece, Deponti, Husol, Weinor, Novoferm & Lumenguard, Sunway, Swela, Dickson, Milano, Copaco.

Zoek zonwering experts in de regio Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Raerd? Wil jij contact leggen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf uit de buurt? Hieronder bespreken we namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Misschien kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze website vergelijk je ook fabrikanten en showrooms in Reduzum, Poppenwier en Friens.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Ieder pand behoeft een vitrage die aansluit bij jouw interieurstijl. We vertellen graag wat meer over de meest gekochte zonwering voor buiten en binnen per ruimte en kamer.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Opties voor terras & serre
In de de zomermaanden kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Er zijn diverse soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten monteren. Bezoek ook onze pagina over: Zonnescherm.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elk pand is uniek. De meest ideale zonnewering die aansluit op jouw behoefte realiseer je door te kijken naar: de breedte van de ramen, de ligging van je huis, het karakter van jouw huis en wat je eraan wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in verschillende kleuren, modellen en prijssegmenten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar is wel meer zichtbaar (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Raerd?

De verwachte prijzen van zonwering zijn per situatie anders. De standaard tarieven hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €650. Zonnescreens €200 op basis van 1 raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm betaal je al snel €1200. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €825). Een normaal rolluik kost €495. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €275 op basis van 1 raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €815). Budget soorten raambekleding zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (beginnend bij €140 op basis van één kozijn). De totale kosten zijn afhankelijk van; type systeem, de grootte van het systeem, bediening, de materiaaltypes, dessins en montagetarieven.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Raerd?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Let goed op zaken als het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter bestaat er ook de de montage plus inmeetservice in Raerd. In dat geval komt in gediplomeerde monteur die ieder kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de montagepartner het zonnescherm vakkundig installeren. Zo ben je verzekerd van optimale zonnewering, langere garantie, klantenservice en een mooi passend product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis heb je handmatig met slingerstang of band, draadloze bediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige bediening met opwindmechanisme is acceptabel, maar het kan toch nog eenvoudiger. Draadloze bediening (via een draaiknop, afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar) is ideaal omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij extreem weer kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon gaat schijnen zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een toepassing met online functies biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte kosten van smart rolluiken & schermen zitten op zo’n €400.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9012

Plaats een reactie