Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Friens vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Friens? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. Een goedkoop systeem is er al voor €85,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een markies is het meest effectief om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. In veel gevallen creëert een zonnescherm plekjes met schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of plissés is vaak aantrekkelijk geprijsd en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Gordijnwinkels hebben ontzettend veel diverse producten. Op dit portaal vind je een handig stappenplan waarin we alle mogelijkheden bespreken. Tevens bieden we de geschatte kosten en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Friens en omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-friens

Zonnescherm laten plaatsen in Friens

Ben je zelf geen vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Friens middels een professionele zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles degelijk aangesloten wordt, dat jouw garantie behouden blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je razendsnel vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten plaatsen door een professional

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De eerste vraag is welk type zonwering aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het terrasscherm of de rolgordijnen. Belangrijke elementen zijn: verkoeling in huis, het verminderen van energiegebruik, de inkijk beperken (privacy), inbraakpreventie, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval regelen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Noteer de afmetingen van het product. Beschrijf ook waar het aangebracht moet worden. Onder andere aan de achterkant van het huis of bij de slaapkamers. Selecteer eventueel foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest basic-modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Dan heb je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop aan de muur, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest nieuwe oplossing is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Friens en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Monteren

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg de nieuwe producten klaar voor de experts. De vakman plaatst de screens of de plissés op de afgesproken plekken. Toets of het nieuwe apparaat goed is gemonteerd. Probeer alles direct even uit. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Soms kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Friens

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Friens wordt gekocht door mensen om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek op jouw terras. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Sommige producten zoals rolluiken werken inbraakwerend en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in tientallen verschillende vormen en afmetingen. De kosten variëren tussen de €425 tot €2675. In onderstaande alinea lees je informatie over de meest populaire toepassingen.

Een aangenaam klimaat met terrasschermen / knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Met behulp van 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zodoende kan je er gewoon onderdoor lopen en heb je een mooie schaduwrijke plek op jouw terras. Noemenswaardig: het systeem is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De onkosten liggen zo tussen de €875 en €2175.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Het installeren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je krijgt hierdoor lekker veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Het is ideaal bij kleinere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De normale tarieven variëren tussen de €375 en €1350.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Kosten en pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Friens is de perfecte keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek van de screens bestaat uit polyestervezels of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Met daglicht kun je deels naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Voorwaarden: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De onkosten liggen tussen de €325 tot €1200.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Prijzen en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden lawaai tegen, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Als extra voordeel heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 producten: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De normale prijzen komen uit tussen de €350 t/m €1450 voor rolluiken bestellen in Friens.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Koopgids markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering met een prachtige uitstraling. Het bestaat uit een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassieke woningen of restaurants. Het heeft een positief effect op een nostalgische uitstraling van huizen. Behalve dit model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De onkosten variëren tussen de €660 tot zo’n €1625.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een goede temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Friens: alle soorten voor binnen op een rij

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Met raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit maakt de kans kleiner dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Bovendien haal je hiermee extra sfeer in huis. Belangrijk: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De onkosten liggen zo tussen de €350 tot €975. In het bijgaande stukje lees je informatie over de meest aantrekkelijke types.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, moeiteloos op te hangen, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in meerdere prints en kleuren. wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Je hebt diverse varianten zoals transparante, elektrische, kiepkantelraam, verduisterende, waterafstotende, lichtdoorlatende en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen komen uit tussen de €57,50 tot €175.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Friens: gemakkelijk zelf te monteren.
 • Beschikbaar in verschillende stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen zorgen voor een knusse en karaktervolle ambiance aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarbij zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Wees voorbereid op een tarief van €95 tot €350.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Moeiteloos te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. De bediening is erg simpel en ze houden de zon goed tegen. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die aansluit op elk interieur. Er bestaan veel producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Wees voorbereid op een tarief van €65 tot +/- €160.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Friens: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je op veel standen kunt opendraaien met een ophaalsysteem. Het aanbod bestaat uit tientallen dessins en materialen als bijvoorbeeld aluminium, kunststof, hout, stof, bamboe. Met houten jaloezieën kies je zelf de gewenste lichtinval en privacy. Advies: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Verwacht kosten van €85 oplopend tot €260.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale jaloezieën van producten zoals bamboe, hout, stof, pvc, kunststof. Handig voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een strak en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook ophangen in de badkamer. De kosten starten vanaf €65. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €190.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Friens direct van de fabriek

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn echte blikvangers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn sfeervol, ze zijn overal toepasbaar en zijn erg duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals dakramen, uitzetramen, draaikiepramen, vaste ramen, ronde ramen, schuiframen. Aankooptip: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De tarieven beginnen bij zo’n €490. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €880.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Friens zorgen voor frisse lucht in huis en zijn goed in het tegenhouden van vliegen, motten, wespen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: inzethor, rolhor, hordeur, hor met scharnier, plissé hor, voorzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Kooptip: horren werken niet als zonnewering. Je kunt je dan beter verdiepen in een combinerende duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen en vliegen tegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kosten starten bij om en nabij de €75 en bedragen voor een luxe model zo’n €750.

 • Past op bijna elk raam: uitzetraam, schuifraam, tuimelraam, draai-kiepraam, valraam, draairaam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De leukste raamdecoratie voor elk raam of deur

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden berekend door te kijken naar allerlei factoren: het type product, het gewenste materiaal, de grootte van het systeem en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de tabel hierna vergelijk je de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Friens in mei 2024.

Zonwering typeAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€870 – €2075
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€400 – €1275
Screens1 – 3 meter breed€260 – €1000
Rolluik300 – 450 cm breed€325 – €1225
Rolgordijn120 x 100 cm€45 – €170
Lamellen200 x 250 cm€80 – €205
Jaloezieën150 x 100 cm€70 – €250
Plisségordijnen110 cm breed€115 – €310
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten om uit te kiezen. Elke montagepartner heeft zo zijn kenmerken en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Friens. Hierna bieden wij een toelichting op de meest verkochte merken. Zo kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, Hornbach, Praxis, IKEA en Kwantum, FonQ, Wehkamp, Formido, Leen Bakker.
 • Overige merken: Weinor, Roma, Husol, Toppoint, Bece, Novoferm en Copaco, Dickson, Milano, Sunway, Schlappi, Swela.

Vergelijk zonwering experts in de regio Leeuwarden

Goedkope zonwering kopen in Friens? Of zoek je een bekend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hierna bekijk je gegevens en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Vaak kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker ontdek je ook leveranciers en bedrijven in Eagum, Jirnsum en Idaerd.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om passende vitrage die afgestemd is op de stijl van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest bestelde zonweringsmodellen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Mogelijkheden voor serre & terras
Van juni t/m september kan het al snel 30 graden worden. Er zijn veel soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten installeren. Bekijk snel meer details over: Rolluiken.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De juiste zonnewering in jouw specifieke situatie hangt af van de breedte van de ramen, de ligging van je huis, jouw woonsituatie en wat je eraan wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te koop is in een groot aantal kleuren, dessins en maatvoeringen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, brengt significante verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Friens?

De prijsindicaties van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De verwachte investeringen hebben we kort uiteengezet. Denk bij markiezen aan +/- €650. Screens €205 per raam. In het geval van een zonnescherm komen de prijzen uit op zo’n €1100. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €650). Een instap-rolluik kost €495. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €270 per kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €840). Overige binnengordijnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (reken op minimaal €130 per kozijn). De totale investeringen hangen af van: de gekozen constructie, de maximale lengte, handmatige of elektrische bediening, het soort materiaal, kleuren en installatiekosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Friens?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het assortiment enorm. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar ook gebruik maken van montage en inmeetservice in Friens. In die situaties komt een gediplomeerde montagepartner die de gevels en raamkozijnen goed inspecteert en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de expert het zonnescherm degelijk bevestigen. Zo ben je zeker van perfecte zonnewering, langere garantie, klantenservice en een perfect aangesloten product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis heb je handmatig met slingerstang of band, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige bediening met een handslinger is voldoende, toch kan het praktischer. Draadloze bediening (mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop, afstandsbediening) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het flink gaat waaien kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon gaat schijnen kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken of schermen liggen rond de €450.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9009

Plaats een reactie