Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Sandfirden vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Sandfirden? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering en is er al vanaf €75,00. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm is ideaal tegen hevige zon. Ook win je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is vaak aantrekkelijk geprijsd en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er zijn enorm veel afzonderlijke modellen. Via onze site check je een concreet advies waar we alle mogelijkheden bespreken. Tevens doorzoek je een kostenindicatie en namen van erkende zonwering specialisten in Sandfirden en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-sandfirden

Zonnescherm laten plaatsen in Sandfirden

Ben jij zelf niet heel erg handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Sandfirden door een goede zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan zeker dat het systeem op de juiste wijze opgehangen wordt, dat niets beschadigt en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker vind je snel en zonder gedoe specialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. Hieronder geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een vakspecialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  De beginvraag is altijd om er achter te komen wat voor soort installatie past bij jouw wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de lamellen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoelen, de energiekosten verlagen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakkans verminderen, een fijne schaduwplek maken, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Meet de maten op

  Meet alle maten goed op van het product. Noteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Kies bijvoorbeeld voor aan de voorkant of op de eerste verdieping. Maak foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Kies bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De voordeligste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest moderne oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  De details van het project ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Sandfirden en de directe omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check betalingscondities, kosten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de experts. De installateur monteert het terrasscherm of de houten jaloezieën zoals afgesproken. Test of alles juist is geïnstalleerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Vaak kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Sandfirden

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Sandfirden is geschikt om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren bij ramen, deuren en overkappingen. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Sommige modellen zoals de populaire rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er in allerlei prints en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €450 tot wel €2950. In het stukje hierna bespreken we de meest praktische producten.

Korte info over knikarmschermen & terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Aan de hand van 2 knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Dankzij dit systeem behoud je de vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek op jouw terras. Belangrijk: het scherm kan beschadigen bij harde wind. De onkosten variëren tussen de €925 tot zo’n €2175.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Offerte voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een slimme manier om een raam te beschermen tegen zon. Het realiseert ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Het is ideaal bij grote ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De prijzen variëren tussen de €325 tot €1375.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Zeer windbestendig.

Handige screens

Screens op maat laten maken in Sandfirden is het beste advies als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan het raam niet open en houd je het dicht. De kosten komen uit tussen de €350 t/m €1100.

 • Bedekt het hele raam.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Waarom kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. En dat is niet vreemd: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluiddempend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Eveneens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 producten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De verwachte kosten komen uit tussen de €260 t/m €1450 voor rolluiken bestellen in Sandfirden.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Tips voor markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het is eigenlijk een constructie van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. We zien markiezen vaak bij exclusieve woningen. Het heeft een positief effect op de authenticiteit van gebouwen. Los van het normale model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De verwachte kosten variëren tussen de €730 tot zo’n €1850.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een koele temperatuur in een ruimte met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Sandfirden: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Vaak heeft het ook een decoratieve functie. En het leuke is: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijzen bedragen tussen de €350 en €800. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de meest aantrekkelijke modellen.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, makkelijk te monteren, simpele bediening en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen stel je samen in meerdere dessins en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Men biedt diverse varianten zoals dakraam, elektrische, verduisterende, transparante, kiepkantelraam, waterafstotende en hippe duo rolgordijnen. De onkosten schommelen tussen de €57,50 – €190.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Sandfirden: voor iedereen zelf aan te brengen.
 • Te bestellen in diverse stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen geven een warme en brocante uitstraling aan een ruimte. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarnaast kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Voorzie een tarief van €90 tot €300.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt veel uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Wees voorbereid op onkosten van €47,5 tot €170.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Sandfirden: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of ladderband. Je kunt kiezen uit diverse systemen en materialen zoals bijv. aluminium, kunststof, bamboe, hout, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Wees voorbereid op een prijs van €82,5 tot €270.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale platen gemaakt van bijv. aluminium, bamboe, stof, pvc, kunststof. Handig voor kolossale / grote ramen en bij een eigentijds en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsindicaties starten vanaf €60. Voor dure modellen kun je rekenen op €180.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Sandfirden professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. De blinds houden de zon perfect buiten, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Aan te brengen op diverse ramen zoals uitzetramen, draaikiepramen, vaste ramen, valramen, dakramen, schuiframen. Aankooptip: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijzen starten vanaf €470. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €880.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Sandfirden zorgen voor voldoende ventilatie en blokkeren de toegang voor ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: plissé hor, voorzethor, hordeur, rolhor, hor met scharnier, lamellenhor. Hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Advies: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt wel kiezen voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit alternatief weert insecten maar heeft ook een zonwerend doek. De investeringen starten vanaf €80. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €600.

 • Breed inzetbaar: valraam, vast raam, draai-kiepraam, schuifraam, tuimelraam, uitzetraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De tofste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Ontvang verschillende aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden gecalculeerd via verschillende thema’s: het soort model, type materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het overzicht hierna vind je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Sandfirden in juni 2024.

Categorie zonweringGroottePrijsindicatie
Knikarmschermtot 7 meter breed€830 – €2100
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€395 – €1500
Screens100 cm – 300 cm breed€255 – €1025
Rolluik2 – 4 meter breed€295 – €1300
Rolgordijn150 x 100 cm€55 – €165
Lamellen100 x 50 cm€70 – €225
Jaloezieën100 x 200 cm€75 – €250
Plisségordijnen170 cm breed€105 – €360
Gemiddelde tarieven zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die het overwegen waard zijn. Elk merk heeft zijn voordelen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Sandfirden. Hieronder vind je een toelichting op de grootste merken. Daardoor kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, IKEA, Gamma, Karwei & Wehkamp, Formido, Leen Bakker, FonQ, Bol.com.
 • Ook interessant: Deponti, Weinor, Toppoint, Bece, Husol, Roma & Lumenguard, Schlappi, Milano, Swela, Copaco, Dickson.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Sandfirden? Of ben je op zoek naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de volgende tabel bespreken we bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Wellicht kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform check je ook montagebedrijven en verkopers in Sneek, Blauwhuis en Gaastmeer.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om passende vitrage die afgestemd is op de woonbehoefte en woonstijl. We gaan nu verder in op de beste buiten- en binnenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Mogelijkheden voor serre & terras
In de zomerperiode kan de temperatuur flink oplopen. Men verkoopt veel soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten ophangen. Bezoek ook onze pagina over: Markiezen.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke situatie is weer verschillend. De meest ideale zonnewering voor jouw woning hangt af van de hoogte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw stijl en smaak en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat je het kunt kopen in veel kleuren, stoffen en prijzen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar springt wel meer in het oog (vanaf de buitenkant).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Sandfirden?

De prijzen van zonwering wisselen enorm. De verwachte prijsindicaties hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen zijn zo’n €650. Zonnescreens €210 op basis van 1 raam. Wanneer je kiest voor een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1125. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €800). Een normaal rolluik kost €475. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €300 per kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €845). Gunstiger geprijsde opties zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €140 per raam / kozijn). De totale onkosten worden beïnvloed door: het model, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsmogelijkheden, het gewenste materiaal, kleuren en installatiekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Sandfirden?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage plus inmeetservice in Sandfirden. Er komt dan een capabele expert die de deuren en/of ramen bekijkt en opmeet. Hierna zal de vakman de zonwering op de goede manier aanbrengen. Met deze klusservice ben je verzekerd van correct werkende zonnewering, garantie en nazorg en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis kennen we handmatige bediening, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatige installatie met opwindmechanisme werkt prima, alleen het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (afstandsbediening, handzender, draaiknop, mobiele app) zorgt ervoor dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij extreem weer kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. In het geval van een felle zon laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een product dat werkt met internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De kosten van smart rolluiken en screens liggen rond de €550.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8613

Plaats een reactie