Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Tjerkwerd vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Tjerkwerd? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten en is er al vanaf €90,00. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm is het meest doeltreffend om je woning koel te houden. In veel situaties win je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is minder duur en brengt extra sfeer in de woning. Er zijn ontzettend veel afzonderlijke modellen. Via onze site vind je een handig stappenplan waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Tevens bekijk je de huidige tarieven en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in Tjerkwerd en de omliggende regio.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-tjerkwerd

Zonnescherm laten plaatsen in Tjerkwerd

Ben jij zelf niet heel erg handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Tjerkwerd middels een erkende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent er dan zeker van dat de installatie degelijk aangebracht wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via onze vergelijkingstool vind je heel eenvoudig vakmannen in de gemeente. In de volgende alinea geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een vakspecialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je wat voor soort installatie je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het terrasscherm of de jaloezieën. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een aangenaam binnenklimaat, het verminderen van energiegebruik, de privacy verbeteren, inbraakwerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Geef de maten door van het product. Bepaal ook meteen waar het geïnstalleerd moet worden. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Maak foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De eenvoudigste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een praktische draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en comfortabelste keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van geschikte zonweringsbedrijven uit Tjerkwerd en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Montage

  Verwijder de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montagebedrijf. Het installatiebedrijf hangt het zonneschermen of de vouwgordijnen op de afgesproken plekken. Test of het product goed is vastgezet. Laat hem/haar een demo geven. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Steeds vaker kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Tjerkwerd

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Tjerkwerd wordt gebruikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Ook is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Veel artikelen zoals rolluiken zijn zelfs inbraakproof en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Houd rekening met kosten tussen de €275 tot wel €2525. In het volgende hoofdstuk geven we een toelichting op de meest moderne types.

Ontdek het gemak van terrasschermen & knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. D.m.v. de speciale knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Daardoor is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw bij het raam. Advies: het doek kan beschadigen bij harde wind. De normale tarieven liggen zo tussen de €850 – €2000.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Effecten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Je kunt rekenen op ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Zeer praktisch bij kleinere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De prijzen liggen tussen de €350 tot zo’n €1375.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Handige screens

Screens op maat laten maken in Tjerkwerd is zeer geschikt als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en kan je helemaal integreren in een kozijn. De materialen van het doek zijn o.a. polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Kanttekening: als het screendoek omlaag zit moet het raam dicht blijven. De verwachte tarieven komen uit tussen de €275 tot €1100.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Het comfort van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. En dat is niet vreemd: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, ze houden lawaai tegen, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Daarbij houden ze inbrekers buiten de deur. Tegenwoordig heb je 3 varianten: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De verwachte tarieven variëren tussen de €320 tot zo’n €1225 voor rolluiken bestellen in Tjerkwerd.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Enorm lange levensduur.

Meer informatie over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het is eigenlijk een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij sfeervolle woningen. Ze hebben invloed op de ambiance van de woning. Los van het normale model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De totale investeringen schommelen tussen de €750 tot €1650.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een comfortabele temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Tjerkwerd: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Aan de hand van raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Het voorkomt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Eveneens zorgt het voor meer sfeer in huis. En daarbij komt: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De verwachte prijzen schommelen tussen de €330 – €975. Bijgaand geven we een toelichting op de meest populaire modellen.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn voordelig, snel en simpel op te hangen, gemakkelijk af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in honderden designs en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er zijn verschillende varianten zoals transparante, dakraam, waterafstotende, kiepkantelraam, elektrische, lichtdoorlatende en een duo rolgordijn. De kosten schommelen tussen de €47,50 – €185.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Tjerkwerd: eenvoudig zelf te monteren.
 • Te bestellen in interessante stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een knusse en landelijke uitstraling aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kiest zelf hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast helpen ze tegen een slechte akoestiek. Voorzie prijzen van €100 tot +/- €300.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Goed te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Raambekleders bieden diverse producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Je moet denken aan onkosten van €55 tot €185.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Tjerkwerd: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of ladderband. Leveranciers bieden gigantisch veel kleuren en materialen als o.a. hout, stof, kunststof, aluminium, PVC. Door de houten jaloezieën bepaal je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Let op: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Raambekleders werken met een prijskaartje van €82,5 tot €270.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale panelen die je in verschillende materialen hebt zoals stof, kunststof, bamboe, aluminium, pvc. Praktisch voor lange / grote ramen en passen perfect bij een smaakvol en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijzen starten bij gemiddeld €85 en lopen op tot €200.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Tjerkwerd op maat

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals ronde ramen, vaste ramen, uitzetramen, dakramen, valramen, schuiframen. Advies: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsindicaties starten vanaf €410 en kunnen oplopen tot €870.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Tjerkwerd geven veel frisse lucht in de kamers en zijn erg doeltreffend tegen insecten en ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: voorzethor, rolhor, inzethor, lamellenhor, hor met scharnier, plissé hor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Belangrijk: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Tip: vraag eens om een combinerende duo-plissé hor. Dit systeem houdt kleine dieren buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kostprijzen beginnen bij zo’n €82,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €800.

 • Geschikt voor o.a.: schuifraam, uitzetraam, tuimelraam, draai-kiepraam, valraam, draairaam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie voor elk raam of deur

Deze week diverse aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan diverse aspecten: het model, materiaalgebruik, de grootte van het systeem en het soort bediening. In het volgende schema bespreken we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Tjerkwerd in juli 2024.

Zonwering systeemAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€830 – €2100
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€365 – €1250
Screens1 – 3 meter breed€240 – €1050
Rolluik300 – 400 cm breed€290 – €1225
Rolgordijntot 2 meter breed€65 – €160
Lamellen150 x 100 cm€65 – €210
Jaloezieën100 x 220 cm€80 – €200
Plisségordijnen190 cm breed€120 – €340
Verwachte kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Friesland.

De beste merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je kunt kiezen. Iedere fabrikant heeft zijn voordelen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Tjerkwerd. Hierna bieden wij uitleg over de grootste merken. Zo heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Hubo, Gamma, Karwei & FonQ, Formido, Kwantum, Bol.com, Leen Bakker.
 • Overige merken: Bece, Husol, Novoferm, Deponti, Roma, Weinor & Dickson, Lumenguard, Schlappi, Swela, Copaco, Milano.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Tjerkwerd? Of ben je op zoek naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de volgende tabel vergelijk je bedrijven en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Eventueel kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze zonwering-website ontdek je ook installateurs en showrooms in Hieslum, Breezanddijk en Parrega.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met de woonbehoefte en woonstijl. We beschrijven nu de meest ideale zonweringssystemen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
Van juni t/m september kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het huidige assortiment bestaat uit diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of moderne buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Klik eventueel direct verder naar: Plissegordijnen.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De beste zonnewering voor jouw pand is afhankelijk van het type raam, de ligging van je huis, het karakter van jouw huis en jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te verkrijgen is in een groot aantal kleuren, dessins en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft ook meer verkoeling, maar springt wel meer in het oog (vanaf de buitenkant).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Tjerkwerd?

De tarieven van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De verwachte prijsindicaties hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €625. Buitenscreens €265 per raam / kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1100. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €800). Een normaal rolluik kost €495. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €275 op basis van één kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €810). Budget binnengordijnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €100 per raampartij). De totale tarieven zijn afhankelijk van; de gekozen constructie, het inmeten (afmetingen), handmatige of elektrische bediening, type materiaal, dessins en montagetarieven.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Tjerkwerd?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Zoek vooraf alles goed uit omtrent correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage en inmeetservice in Tjerkwerd. Hierbij komt een gespecialiseerde expert die de deuren en/of ramen opmeet aan huis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur het product goed monteren. Op die manier geniet je van goede zonnewering, langere garantie, klantenservice en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme zonwering?

Kies jij voor de standaard handbediening, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatige installatie met slinger of band is acceptabel, alleen het kan handzamer. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar, draaiknop) wordt steeds vaker gekozen omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij regen of wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon doorkomt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning slimmer. De tarieven van smart rolluiken of screens starten bij €525.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8765

Plaats een reactie