Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Breezanddijk vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Breezanddijk? Zonwering heb je voor buiten en binnen en is al verkrijgbaar voor €80,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een screen is het meest effectief om je woning koel te houden. Tevens creëert een zonnescherm schaduwrijke plekken waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of plissés is doorgaans wat voordeliger en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er zijn de wereld aan afzonderlijke modellen. Op dit portaal vind je een handig stappenplan waar we alle mogelijkheden bespreken. Bovendien bieden we gemiddelde kosten en namen van regionale zonwering specialisten in Breezanddijk (werkgebied).

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-breezanddijk

Zonnescherm laten plaatsen in Breezanddijk

Ben jij zelf niet heel erg handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Breezanddijk via een betrouwbare zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent dan verzekerd dat de installatie volgens de documentatie aangebracht wordt, dat de garantie niet vervalt en dat het geheel goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je gemakkelijk leveranciers die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Om te beginnen kies je welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de gordijnen. Belangrijke elementen zijn: een ruimte afkoelen, de energiekosten verlagen, wat extra privacy realiseren, inbraakpreventie, extra schaduw, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Geef ook door waar het aangebracht moet worden. Bijvoorbeeld aan de overkapping of bij de slaapkamers. Voeg eventueel afbeeldingen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De simpelste keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest nieuwe oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Breezanddijk en de directe omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de monteurs. De installateur levert het uitvalscherm of de vouwgordijnen zoals besproken. Controleer zorgvuldig of het volgens de handleiding is geïnstalleerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Soms behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag gratis zonwering offerte op

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Breezanddijk

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Breezanddijk wordt gekocht door mensen om een fijn binnenklimaat te creëren. Tevens creëert het een heerlijke schaduwplek in de tuin. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Bekende modellen zoals bijvoorbeeld rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei materialen en formaten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €350 en €2825. In het stukje hierna lees je informatie over de meest geziene producten.

Meer informatie over terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Via twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Doordat het scherm hoog hangt is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een heerlijke schaduwplek bij de ramen. Let op: het zonnescherm kan vies worden door regen. De normale prijzen bedragen tussen de €875 tot €2075.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Tips voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Het realiseert op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een goede keuze bij grotere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €300 t/m €1200.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Breezanddijk is ideaal als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte kosten komen uit tussen de €225 – €1000.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Tips voor rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is goed te verklaren: ze hebben een hoog gebruikersgemak, simpel op te meten en te monteren, je hebt geen inkijk, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra pluspunt houden ze inbrekers buiten de deur. Er zijn 3 opties: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De normale prijzen komen uit tussen de €260 – €1425 voor rolluiken bestellen in Breezanddijk.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Informatie over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het gaat hier om een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassiek getinte huizen. Ze hebben invloed op de uitstraling van huizen. Behalve dit model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De normale tarieven bedragen tussen de €610 tot wel €1625.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een aantrekkelijke temperatuur in huis door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Breezanddijk: bekijk systemen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Aan de hand van raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er warm zonlicht in huis komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Eveneens is het een toevoeging aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De onkosten bedragen tussen de €310 tot €950. Bijgaand delen we veel info over de meest gekozen toepassingen.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, simpel aan te brengen, iedereen kan het gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in praktisch alle soorten materialen en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Ze verkopen diverse modellen zoals dakraam, verduisterende, kiepkantelraam, waterafstotende, elektrische, lichtdoorlatende en een duo rolgordijn. De prijzen schommelen tussen de €52,50 – €170.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Breezanddijk: eenvoudig zelf te installeren.
 • Snel bezorgd in kleurrijke stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen bieden een luxe en huiselijke ambiance aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarnaast helpen ze tegen een slechte akoestiek. Denk aan onkosten van €90 tot €350.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er zijn meerdere soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Raambekleders werken met prijsindicaties van €57,5 oplopend tot €155.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Breezanddijk: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit mega veel dessins en materialen zoals bijv. stof, bamboe, aluminium, kunststof, hout. Met jouw houten jaloezieën kies je zelf de gewenste lichtinval en privacy. Advies: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Wees voorbereid op een prijs van €67,5 tot zo’n €210.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes gefabriceerd van o.a. bamboe, kunststof, pvc, hout, stof. Praktisch voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een modern en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn goed schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kostprijzen starten bij om en nabij de €80. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €180.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Breezanddijk voor een unieke uitstraling

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn unieke systemen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn erg gewild, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals ronde ramen, dakramen, schuiframen, draaikiepramen, uitzetramen, vaste ramen. Disclaimer: shutters zijn wel relatief duur. De investeringen starten bij om en nabij de €440 en kunnen oplopen tot €960.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Breezanddijk zorgen voor voldoende ventilatie en zijn erg doeltreffend tegen ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hor met scharnier, lamellenhor, hordeur, inzethor, voorzethor, rolhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Kooptip: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt je dan beter verdiepen in een vernuftige duo-plissé hor. Dit systeem weert ongedierte en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijzen beginnen bij zo’n €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €675.

 • Voor bijna ieder raamtype: uitzetraam, draairaam, schuifraam, vast raam, tuimelraam, draai-kiepraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Passende raamdecoratie die past in jouw interieur

Gratis een aanbieding op de mail

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 worden berekend door te kijken naar een aantal opties: het model, materiaalgebruik, de maximale lengte en de bedieningsopties. Hieronder tref je de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Breezanddijk in juli 2024.

Type zonweringFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€835 – €2150
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€370 – €1500
Screens100 cm – 400 cm breed€290 – €975
Rolluik1 – 4 meter breed€285 – €1325
RolgordijnTot 300 cm breed€70 – €170
Lamellen200 x 200 cm€70 – €215
Jaloezieën100 x 220 cm€65 – €220
Plisségordijnen100 x 130 cm€120 – €320
Prijsindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Elk merk heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Breezanddijk. In de tabel hierna tonen wij uitleg over de meest gekozen merken. Op die manier kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Gamma, Karwei, Hubo & Kwantum, Formido, Bol.com, FonQ, Wehkamp.
 • Check ook: Bece, Roma, Toppoint, Novoferm, Deponti, Weinor en Copaco, Milano, Sunway, Dickson, Swela, Schlappi.

Zoek zonwering experts in de regio Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Breezanddijk? In contact komen met een vakkundig zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende schema delen we adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in jouw omgeving. Soms kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze vergelijker bekijk je ook montagebedrijven en verkooppunten in Parrega, Nijland en Dedgum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elk raam heeft weer andere vitrage nodig die afgestemd is op jouw stijl. We vertellen graag wat meer over de meest bestelde binnen- en buitenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Terras & Serre
Tijdens de warme zomerdagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. We onderscheiden diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Systemen voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten werken. Bekijk ook meer informatie over: Shutters.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Iedere woning is anders. De meest ideale zonnewering die aansluit op jouw behoefte is afhankelijk van de hoogte van je ramen, de ligging van de tuin, de gevels / kozijnen en je budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te koop is in veel kleuren, prints en budgetten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, zorgt voor net wat meer schaduw, maar springt wel meer in het oog (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Breezanddijk?

De prijzen van zonwering wisselen enorm. De standaard onkosten hebben we kort uiteengezet. Denk bij markiezen aan +/- €750. Zonnescreens €235 per raam / kozijn. In het geval van een terras-knikarmscherm betaal je al snel €1225. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €725). Een gemiddeld rolluik kost €455. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €260 per kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €795). Alternatieve binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €145 per raampartij). De totale investeringen worden beïnvloed door: de gekozen constructie, het formaat, soort bediening, de materiaalsoort, kleuren en prints en montagekosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Breezanddijk?

Rondom zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Je moet altijd rekening houden met het inmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de montage en inmeetservice in Breezanddijk. In dat geval komt in lokale monteur die de raampartij bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de montagepartner het systeem op de goede manier monteren. Met deze klusservice profiteer je van perfecte zonnewering, garantie en nazorg en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme zonwering?

Wil jij een handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige bediening met slinger of band werkt prima, maar het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (via een mobiele app, draaiknop, afstandsbediening, handzender) biedt al voordeel dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij slecht weer kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. In het geval van een felle zon kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken of schermen bedragen zo’n €550.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8766

Plaats een reactie