Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Workum vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Workum? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering en is er al vanaf €90,00. Professionele buitenzonwering als een markies is het meest geschikt om de zon en warmte te weren. Soms win je met een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of rolgordijnen is doorgaans wat voordeliger en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Je hebt de keuze uit geweldig veel diverse systemen. Op dit portaal verstrekken we een concreet advies waar we alle soorten systemen behandelen. Eveneens check je de geschatte kosten en een tabel met betrouwbare zonwering specialisten in Workum en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-workum

Zonnescherm laten plaatsen in Workum

Ben je zelf niet handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Workum door een betrouwbare zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles goed aangebracht wordt, dat niets beschadigt en dat het geheel goed werkt. Op deze website kom je eenvoudig in contact met bedrijven uit de buurt. Hierna lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type zonwering aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een ruimte afkoelen, een extra isolerende laag, de inkijk beperken (privacy), inbraak belemmerend, extra schaduw, de lichtinval bepalen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Meet alle maten goed op van het gewenste model. Geef ook aan waar je het wilt laten plaatsen. Zoals aan de overkapping of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Selecteer bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De voordeligste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dat werkt middels een knop aan de muur, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest hippe keuze is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Workum en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan de klus in.

 5. Installeren

  Verwijder de oude zonwering en maak alles netjes voor de monteurs. De professional hangt de screens of de rolgordijnen zoals besproken. Controleer zorgvuldig of het netjes is geïnstalleerd. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Eventueel kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonnewering offertes vergelijken

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Workum

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Workum wordt met name toegepast om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Daarnaast geeft het je een prettige schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Veel varianten zoals het welbekende rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in tientallen verschillende vormen en formaten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €325 t/m €2875. In de keuzegids hieronder geven we een toelichting op de meest moderne oplossingen.

Het kopen van terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Dankzij de speciale knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Hierdoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek om te zitten. Disclaimer: het zonnescherm moet je direct inklappen bij harde wind. De tarieven komen uit tussen de €825 en €2150.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Het kopen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een goedkope manier om de zon in jouw woning te weren. Het geeft veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Zeer praktisch bij hoger gelegen ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De onkosten bedragen tussen de €375 t/m €1325.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Handige screens

Screens op maat laten maken in Workum is zeer geschikt als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek is vaak gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht heb je altijd zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Let op: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid moet het raam dicht blijven. De tarieven schommelen tussen de €325 tot zo’n €1125.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Te integreren in het kozijn.

Offerte voor rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, simpel op te meten en te monteren, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en houden in de winter de kou buiten de deur. Evenzeer houden ze inbrekers buiten de deur. Je hebt 3 varianten: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De verwachte tarieven schommelen tussen de €260 – €1400 voor rolluiken bestellen in Workum.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het gaat hier om een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij monumenten. Ze beïnvloeden het karakter van van huizen. Naast het standaard model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte prijzen liggen tussen de €610 – €1600.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Altijd de juiste temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Workum: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. D.m.v. raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit maakt de kans kleiner dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je geniet van een koel huis. Bovendien heeft het ook een decoratieve functie. En het leuke is: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De minimale investeringen komen uit tussen de €390 – €850. In de box hieronder beoordelen we de meest geplaatste mogelijkheden.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is voordelig, eenvoudig te monteren, simpel te gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kan je op maat laten maken in diverse prints en kleuren. wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Ze bieden verschillende types zoals transparante, dakraam, waterafstotende, kiepkantelraam, verduisterende, elektrische en hippe duo rolgordijnen. De prijzen bedragen tussen de €65,00 – €165.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Workum: gemakkelijk zelf te plaatsen.
 • Beschikbaar in diverse stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen helpen mee voor een exclusieve en landelijke uitstraling aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Tevens helpen ze tegen een slechte akoestiek. Verwacht een prijskaartje van €110 tot €400.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt spelen met de lichtinval. Luxueuze raamdeco die bij elke woonstijl past. Raambekleders bieden allerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Wees voorbereid op prijsindicaties van €57,5 tot zo’n €165.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Workum: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt ophalen of kunt kantelen met een ophaalsysteem. Het aanbod bestaat uit diverse systemen en materialen zoals bijv. PVC, aluminium, hout, stof, bamboe. Dankzij houten jaloezieën kies je zelf de lichtinval en privacy. Niet vergeten: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Wees voorbereid op een prijs van €82,5 tot €270.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten die worden gemaakt van bamboe, stof, aluminium, pvc, kunststof. Toe te passen voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een smaakvol en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €180.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Workum direct van de fabriek

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een unieke look. Het zijn echte blikvangers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn erg trendy, ze maken je woning meer waard en een milieuvriendelijke keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals draaikiepramen, valramen, dakramen, vaste ramen, schuiframen, ronde ramen. Kooptip: shutters zijn wel relatief duur. De investeringen beginnen bij zo’n €430 en bedragen voor een luxe model zo’n €900.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Workum bieden frisse lucht in de woning en weren bovendien muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: rolhor, hor met scharnier, lamellenhor, voorzethor, inzethor, plissé hor. Hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Disclaimer: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dit wel? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Dit type houdt insecten buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijzen starten vanaf €85. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €775.

 • Voor bijna ieder raamtype: tuimelraam, schuifraam, draairaam, uitzetraam, draai-kiepraam, valraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De tofste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Ontvang verschillende aanbiedingen van lokale specialisten

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan velerlei keuzes: het type systeem, het materiaal, de gewenste afmeting en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de tabel hieronder delen we de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Workum in juni 2024.

Model zonweringGrootteKostenindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€865 – €2075
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€395 – €1600
Screens100 cm – 400 cm breed€290 – €975
Rolluik200 cm – 400 cm breed€300 – €1275
Rolgordijn200 x 100 cm€80 – €160
Lamellen100 x 250 cm€55 – €195
Jaloezieën150 x 100 cm€60 – €240
Plisségordijnen130 cm breed€105 – €370
Gemiddelde kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

Vergelijk merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je in je overweging mee moet nemen. Iedere leverancier heeft zijn unieke toepassingen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Workum. In de onderstaande tabel verstrekken we uitleg over de meest bekende merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, IKEA, Praxis, Hornbach en Leen Bakker, Kwantum, Wehkamp, Formido, Bol.com.
 • Overweeg ook: Husol, Bece, Deponti, Toppoint, Roma, Weinor en Copaco, Milano, Schlappi, Sunway, Swela, Dickson.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Workum? Meer informatie over een erkend zonweringsbedrijf in jouw regio? In het volgende blokje bekijk je gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze regio. Vervolgens kunnen ze je advies geven. Via deze website bekijk je ook montagebedrijven en winkels in IJlst, Hindeloopen en Greonterp.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met jouw interieurstijl. We informeren je graag verder over de beste zonweringsmodellen per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Serre & Terras
Ook in Nederland wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er bestaan allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten werken. Klik eventueel direct verder naar: Screens.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Iedere woning is anders. De meest optimale zonnewering die aansluit op jouw behoefte komt tot stand door: de grootte van je ramen, de ligging van de tuin, jouw woonsituatie en je budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in een groot aantal kleuren, modellen en prijsgroepen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar trekt wel meer de aandacht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Workum?

De tarieven van zonwering lopen flink uiteen. De huidige tarieven bieden we hierna aan. Denk bij markiezen aan +/- €700. Zonnescreens €230 op basis van één kozijn. Kies je voor een knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1050. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €825). Een instap-rolluik kost €470. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €285 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €830). Budget binnengordijnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €135 per raam / kozijn). De totale prijzen worden beïnvloed door: het type / model, de grootte van het systeem, elektrische of handmatige bediening, het gewenste materiaal, dessins en kosten van installatie.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Workum?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage met inmeetservice in Workum. Er komt dan een lokale expert die de gevels en raamkozijnen bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de montagepartner het systeem juist monteren. Dankzij deze service heb je gegarandeerd ideale zonnewering, extra fabrieksgarantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Wil jij een handmatige bediening, elektrische bediening met zender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatige installatie met stang of band is voldoende, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening, draaiknop) maakt het mogelijk dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon doorkomt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een toepassing met online functies biedt nieuwe mogelijkheden. De onkosten van smart rolluiken en screens starten bij €525.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8710, 8711

Plaats een reactie