Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hindeloopen vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Hindeloopen? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam en is er al vanaf €80,00. Goede buitenzonwering als een screen is het meest geschikt tegen hevige zon. Soms geeft een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of luxaflex is minder duur en brengt extra sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben gigantisch veel verschillende soorten. Via onze site doorzoek je een concreet advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Op dezelfde wijze bieden we een indicatie van de kosten en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in Hindeloopen en omliggende plekken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-hindeloopen

Zonnescherm laten plaatsen in Hindeloopen

Wil jij het laten monteren door een vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Hindeloopen via een professionele zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent er dan zeker van dat het systeem goed aangebracht wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de bediening perfect werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel bedrijven in de regio. Hierna lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten plaatsen door een professional

 1. Een soort kiezen

  Om te beginnen kies je welk type product je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de shutters. Dit kan bijvoorbeeld zijn: het huis koeler maken, het verlagen van de energierekening, de inkijk beperken (privacy), inbraak belemmerend, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Bereken de ideale maten van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook aan waar het geplaatst moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of op de eerste verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest basic-modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De kostbaarste en innovatiefste oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles geïnventariseerd? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Hindeloopen en omliggende plekken. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, garantie review en klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installeren

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de vakmannen. De montage-specialist installeert het zonneschermen of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Check of het volgens de handleiding is gemonteerd. Laat hem/haar een demo geven. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Eventueel kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Hindeloopen

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Hindeloopen is heel erg handig om je woning wat te verkoelen. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek in de tuin. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Veel producten zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel dessins en afmetingen. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €300 en €2925. In het stukje hierna leggen we alles uit over de meest gekozen types.

Kiezen voor knikarmschermen / terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Met behulp van de slimme knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Dankzij dit systeem is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een schaduwrijke plek bij de ramen. Advies: het systeem kan vies worden door regen. De verwachte kosten komen uit tussen de €925 en €2250.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Details over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een eenvoudige manier om de zon in jouw woning te weren. Je krijgt hierdoor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een goede keuze bij ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop vereist is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De normale tarieven liggen zo tussen de €350 tot zo’n €1375.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Hindeloopen is een prima keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het materiaal glasvezel of polyester met een PVC-coating. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Tijdens daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar niet andersom. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet openen. De prijzen bedragen tussen de €300 tot €1100.

 • Bedekt het hele raam.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Effecten van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. En dat is niet vreemd: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze houden de warmte buiten het huis, ze houden lawaai tegen, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Daarbij heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je kunt kiezen uit 3 modellen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De prijzen bedragen tussen de €360 tot wel €1200 voor rolluiken bestellen in Hindeloopen.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Een aangenaam klimaat met markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Dit is een compact frame van o.a. staal dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van landelijke huizen. Het levert een bijdrage aan de uitstraling van het pand. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De prijsindicaties schommelen tussen de €640 tot €1750.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een comfortabele temperatuur in de kamer via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Hindeloopen: bekijk systemen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Middels raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Het voorkomt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Vaak is het een toevoeging aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijsindicaties variëren tussen de €350 en €950. In het onderstaande stuk geven we een toelichting op de veelbesproken producten.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Voordelig maatwerk, makkelijk te installeren, simpele bediening en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende designs en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Je hebt verschillende types zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, transparante, waterafstotende, elektrische, dakraam en de duo rolgordijnen. De tarieven liggen tussen de €52,50 – €175.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hindeloopen: gemakkelijk zelf te monteren.
 • Op maat verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen bieden een knusse en brocante uitstraling aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Verder maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Denk aan onkosten van €115 tot zo’n €325.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Handig in onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en ze zijn erg zonwerend. Fraaie raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt de keuze uit velerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Voorzie onkosten van €50 tot zo’n €165.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Hindeloopen: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of zelfs met afstandsbediening. Het aanbod bestaat uit diverse kleuren en materialen zoals bijv. stof, kunststof, PVC, bamboe, hout. Dankzij houten jaloezieën heb je 100% controle over de gewenste lichtinval en privacy. Suggestie: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Wees voorbereid op een prijskaartje van €65 tot €280.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes van bouwstoffen zoals pvc, aluminium, kunststof, hout, stof. Toe te passen voor hoge / grote ramen en matchen goed met een eigentijds en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn goed schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De onkosten starten bij gemiddeld €50 en lopen op tot €205.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Hindeloopen voor jouw woning

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn ambachtelijke modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn exclusief, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Te plaatsen op diverse ramen als draaikiepramen, vaste ramen, schuiframen, dakramen, valramen, uitzetramen. Noemenswaardig: shutters zijn duur in aanschaf. De onkosten beginnen bij zo’n €440. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €900.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Hindeloopen zorgen voor voldoende ventilatie en zorgen dat je eindelijk af bent van insecten en ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: lamellenhor, plissé hor, rolhor, inzethor, hordeur, hor met scharnier. Last van allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Advies: horren werken niet als zonnewering. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een slimme duo-plissé hor. Deze variant houdt kleine dieren tegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kosten beginnen bij circa €80 en lopen op tot €775.

 • Te monteren op: draairaam, vast raam, schuifraam, valraam, tuimelraam, draai-kiepraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De leukste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van lokale specialisten

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 zijn altijd onderhevig aan velerlei opties: het soort model, het materiaal, de afmetingen en de bediening. In het schema hieronder delen we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Hindeloopen in april 2024.

ZonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€845 – €2075
Uitvalschermtot 4 meter breed€360 – €1575
Screens1 – 4 meter breed€275 – €1175
Rolluiktot 4,5 meter breed€310 – €1200
Rolgordijn100 x 175 cm€50 – €145
Lamellen180 x 180 cm€80 – €220
Jaloezieën150 x 100 cm€75 – €200
Plisségordijnen190 cm breed€105 – €330
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

Overzicht merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je vergelijking kan meenemen. Elke winkel heeft zijn unieke toepassingen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Hindeloopen. In het overzicht hierna verstrekken we een aanvulling op de grootste merken. Dankzij deze vergelijking kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, IKEA, Karwei, Hubo & Leen Bakker, Wehkamp, Bol.com, FonQ, Formido.
 • Bekijk ook: Toppoint, Novoferm, Deponti, Bece, Husol, Roma & Lumenguard, Schlappi, Copaco, Milano, Sunway, Dickson.

Zonwering experts in de buurt van Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Hindeloopen? Of zoek je een vakkundig zonweringsbedrijf in de regio? In het volgende schema tonen wij adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Tevens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal kom je ook in contact met installateurs en verkopers in Greonterp, Stavoren en Bolsward.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om passende vitrage die aansluit bij de individuele ruimte. We geven je nu een verdieping in de meest ideale zonwering types per ruimte en kamer.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Terras en Serre
Ook in ons land kan de temperatuur flink oplopen. Men verkoopt diverse producten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of moderne buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten werken. Klik eventueel direct verder naar: Markiezen.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De best passende zonnewering die past bij jouw wensen is afhankelijk van de breedte van de ramen, hoe je tuin ligt, de kozijnen (kunststof / hout) en natuurlijk jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in verschillende kleuren, designs en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook meer verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Hindeloopen?

De verwachte prijzen van zonwering zijn weer anders per woning. De normale onkosten hebben we voor je uitgezocht. Markiezen kosten zo’n €750. Screens €235 per kozijn. In het geval van een zonnescherm moet je denken aan minimaal €1075. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €750). Een normaal rolluik kost €490. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €255 per raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €750). Gunstiger geprijsde keuzes zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te koop vanaf €100 per raam / kozijn). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. het type / model, de maximale breedte, handmatige of elektrische bediening, materiaaltypes, prints en installatiewerk.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Hindeloopen?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage met inmeetservice in Hindeloopen. Dan komt er een gediplomeerde installateur die de gevels en raamkozijnen bekijkt en opmeet. Hierna zal de vakman het zonnescherm degelijk ophangen. Door te kiezen voor dit stukje service ben je verzekerd van correct werkende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme zonwering?

In de basis heb je handmatig met slingerstang of band, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatige installatie met een handslinger is voldoende, maar het kan toch nog eenvoudiger. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, draaiknop, tijdschakelaar, handzender) biedt al voordeel dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij veel wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon op het raam schijnt zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of screens beginnen bij €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8713

Plaats een reactie