Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Sint-Annaland vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Sint-Annaland? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. De tarieven starten bij zo’n €50,00. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm is ideaal om de zon buitenshuis te houden. Tevens win je met een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er bestaan enorm veel diverse systemen. Op dit portaal geven we een uitgebreide keuzehulp waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarnaast bieden we de geschatte kosten en adresgegevens van diverse zonwering specialisten in Sint-Annaland (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-sint-annaland

Zonnescherm laten plaatsen in Sint-Annaland

Wil je alles vakkundig laten installeren of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Sint-Annaland door een goede zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan 100% zeker de installatie op de juiste wijze aangesloten wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker regel je gemakkelijk een offerte van experts in de gemeente. Hieronder lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Kies een systeem

  Kies allereerst wat voor soort installatie past bij jouw wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de shutters. Je kunt het gebruiken voor o.a. een kamer koel maken, energie besparen, de inkijk beperken (privacy), inbrekers afschrikken, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Meet alle maten goed op van het systeem. Beschrijf ook waar het geïnstalleerd moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg een plattegrond toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Kies bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De standaard keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een schakelaar of knop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De duurste en meest moderne mogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Sint-Annaland en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg eventuele spullen al klaar voor de monteurs. De specialist plaatst de screens of de duettes zoals jij dat wilt. Controleer of het netjes is vastgezet. Probeer alles direct even uit. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Tevens is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Sint-Annaland

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Sint-Annaland is het meest geschikt om de zon en warmte te weren. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Enkele systemen zoals de populaire rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er in diverse vormen en afmetingen. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €225 tot zo’n €2775. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de meest gekozen producten.

Het kopen van knikarmschermen en terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Met behulp van twee uitdraai-knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Hiermee kan je er gewoon onderdoor lopen en heb je een mooie schaduwrijke plek bij het raam. Advies: het zonnescherm is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte tarieven bedragen tussen de €825 t/m €2075.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Waar kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Je krijgt hierdoor veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een goede keuze bij kleine ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De kosten liggen tussen de €325 – €1325.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Zeer windbestendig.

Handige screens

Screens op maat laten maken in Sint-Annaland biedt je design rolluiken voor als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen extreem weer. Het wordt gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Tijdens daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit zal het raam niet te gebruiken zijn. De normale tarieven bedragen tussen de €225 – €1175.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Laten plaatsen van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. En dat is niet vreemd: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), eenvoudig in te meten, je hebt geen inkijk, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Ook werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 producten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De tarieven liggen tussen de €250 tot wel €1300 voor rolluiken bestellen in Sint-Annaland.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Werkt inbraakwerend.

Kosten en pluspunten van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het is eigenlijk een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen wordt gespannen. We zien markiezen vaak bij monumenten. Het levert een bijdrage aan de sfeer van het huis. Naast het standaard model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De normale prijzen schommelen tussen de €640 en €1900.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een aantrekkelijke temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Sint-Annaland: alle systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Via raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Het voorkomt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Evenzeer kan het ook echt een eyecatcher zijn. Noemenswaardig: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De prijsindicaties komen uit tussen de €300 en €800. In deze koopgids leggen we alles uit over de meest populaire mogelijkheden.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, simpel aan te brengen, simpele bediening en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in diverse kleuren en prints zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Ze verkopen allerlei soorten zoals elektrische, dakraam, kiepkantelraam, transparante, verduisterende, lichtdoorlatende en unieke duo rolgordijnen. De onkosten liggen tussen de €55,00 tot €165.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Sint-Annaland: relatief eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Verkrijgbaar in prachtige stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een knusse en landelijke ambiance aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Tevens zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Denk aan een kostenplaatje van €105 tot €400.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een prachtig type raamdeco die goed matched met jouw interieur. In de winkel vind je meerdere modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Denk aan een tarief van €62,5 tot +/- €185.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Sint-Annaland: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een ophaalsysteem. Het aanbod bestaat uit tientallen dessins en materialen als onder andere PVC, stof, aluminium, kunststof, bamboe. Met houten jaloezieën speel je eenvoudig met de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Let op: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Wees voorbereid op prijzen van €70 tot €260.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals kunststof, stof, aluminium, hout, pvc. Geschikt voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een chique en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijzen starten vanaf €50. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €205.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Sint-Annaland op maat geproduceerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn unieke producten die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn uniek, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn erg duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals draaikiepramen, uitzetramen, valramen, vaste ramen, schuiframen, ronde ramen. Opmerking: shutters vergen een behoorlijke investering. De onkosten beginnen bij circa €440. Voor luxe versie moet je rekening houden met €920.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Sint-Annaland zorgen voor een hygiënische leefomgeving en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: inzethor, lamellenhor, voorzethor, hordeur, plissé hor, rolhor. Allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Kooptip: horren werken niet als zonnewering. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een slimme duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsverwachtingen starten vanaf €67,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €750.

 • Past op bijna elk raam: valraam, draairaam, schuifraam, vast raam, tuimelraam, uitzetraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De perfecte raamdecoratie die past in jouw interieur

Deze week diverse aanbiedingen van lokale specialisten

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 worden berekend door te kijken naar diverse onderdelen: het type model, het soort materiaal, de grootte (lengte en breedte) en afwerking plus bediening. Hieronder tref je de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Sint-Annaland in april 2024.

Type zonweringGrootteVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€830 – €2225
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€400 – €1250
Screens100 cm – 300 cm breed€265 – €1100
Rolluik3 – 4 meter breed€315 – €1250
Rolgordijntot 2 meter breed€75 – €160
Lamellen200 x 250 cm€45 – €210
Jaloezieën100 x 180 cm€65 – €200
Plisségordijnen195 cm breed€125 – €330
Gemiddelde onkosten zonnewering met montage in de Provincie Zeeland.

Populaire merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je vergelijking kan meenemen. Elke aanbieder heeft zijn unieke toepassingen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Sint-Annaland. In de onderstaande tabel delen we een toelichting op de grootste merken. Zodoende heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Hubo, Hornbach, Gamma & Leen Bakker, Wehkamp, Kwantum, FonQ, Bol.com.
 • Ook interessant: Roma, Weinor, Bece, Husol, Novoferm, Deponti en Milano, Lumenguard, Sunway, Copaco, Schlappi, Dickson.

Zonwering experts in regio van Tholen

Goedkope zonwering kopen in Sint-Annaland? Meer informatie over een vakkundig zonweringsbedrijf uit de buurt? Hieronder delen we bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in de buurt. Wellicht kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal check je ook leveranciers en showrooms in Scherpenisse, Oud-Vossemeer en Sint-Maartensdijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt weer om een ander type vitrage die in lijn is met de stijl van de woning. We vertellen graag wat meer over de meest gekochte zonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Serre of Terras
In de de zomermaanden kan de temperatuur flink oplopen. We onderscheiden meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten ophangen. Bekijk ook meer informatie over: Rolluiken.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest ideale zonnewering voor jouw huis heeft te maken met: de benodigde afmetingen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw stijl en smaak en wat je maximaal wilt uitgeven. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat je het kunt kopen in meerdere kleuren, modellen en prijscategorieën. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, brengt significante verkoeling, maar springt wel meer in het oog (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Sint-Annaland?

De onkosten voor zonwering wisselen enorm. De standaard onkosten helder naast elkaar gezet. Markiezen kosten zo’n €550. Zonnescreens €215 op basis van één kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terraszonwering ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1100. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €600). Een instap-rolluik kost €495. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €265 per raampartij. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €750). Budget keuzes zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €105 per raam). De totale onkosten worden gecalculeerd door te kijken naar type systeem, de gewenste afmeting, de bedieningsmogelijkheden, materiaalgebruik, vormen / kleuren en montage.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Sint-Annaland?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage plus inmeetservice in Sint-Annaland. Hierbij komt een deskundige vakman die de deuren en/of ramen goed inspecteert en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de professional het systeem fatsoenlijk vastzetten. Dankzij deze dienstverlening ben je verzekerd van fantastische zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme zonwering?

Kies jij voor de normale handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig model met een handslinger is acceptabel, alleen het kan makkelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, afstandsbediening, mobiele app, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij harde wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon doorkomt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of screens komen uit rond de €575.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4697

Plaats een reactie