Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nieuw-Vossemeer vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Nieuw-Vossemeer? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en regel je al vanaf €70,00. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm is ideaal om de zon buitenshuis te houden. Daarbij geeft een zonnescherm een schaduwrijke plek waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is te bestellen voor gunstige prijzen en is direct een aanvulling op jouw interieur. Je hebt de keuze uit ontzettend veel verschillende modellen. Via onze site delen we een uitgebreide keuzehulp waar we alle mogelijkheden bespreken. Eveneens geven we de huidige tarieven en een lijst met verschillende zonwering specialisten in Nieuw-Vossemeer en omstreken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-nieuw-vossemeer

Zonnescherm laten plaatsen in Nieuw-Vossemeer

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Nieuw-Vossemeer middels een goed aangeschreven zonwering specialist is een goed idee. Je bent dan verzekerd dat het product juist vastgezet wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de bediening perfect werkt. Op dit platform vind je gemakkelijk specialisten uit de buurt. In de volgende alinea vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een vakspecialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Je begint met na te denken over welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een kamer koel maken, het verminderen van energiegebruik, je privacy verhogen, inbraak belemmerend, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Geef de maten door van het gewenste model. Geef ook door waar je het wilt laten plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg een plattegrond toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De goedkoopste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een schakelaar of knop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en comfortabelste oplossing is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Nieuw-Vossemeer en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Het ophangen van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg eventuele spullen al klaar voor het montagebedrijf. De vakman installeert het terrasscherm of gordijnen zoals gewenst. Controleer zorgvuldig of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Tevens kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Vraag gratis zonwering offerte op

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Nieuw-Vossemeer

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Nieuw-Vossemeer wordt gebruikt om je woning wat te verkoelen. Daarnaast werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op buitenplekken. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Meerdere opties zoals met name rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei materialen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Houd rekening met kosten tussen de €375 en €2775. In onderstaande alinea lees je informatie over de meest geziene keuzes.

Adviezen over knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Aan de hand van 2 telescopische knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Door dit mechanisme is de ruimte vrij toegankelijk en levert het systeem veel schaduw op op het terras. Let op: het systeem moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De onkosten liggen zo tussen de €925 tot wel €2275.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Ontdek het gemak van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het biedt ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een goede keuze bij ramen die dicht blijven waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De kosten schommelen tussen de €375 – €1350.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Investeren in screens

Screens op maat laten maken in Nieuw-Vossemeer is ideaal als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In situaties met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar andersom is niet mogelijk. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De normale prijzen liggen zo tussen de €350 tot wel €1125.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Je behoudt jouw privacy.

Het installeren van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Er zijn duidelijke pluspunten: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt geen inkijk, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Eveneens werken ze ook inbraakpreventief. Binnen dit segment heb je 3 toepassingen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De verwachte kosten bedragen tussen de €310 en €1200 voor rolluiken bestellen in Nieuw-Vossemeer.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Schrikt inbrekers af.

Waar kiezen voor markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het systeem bestaat uit een houten of aluminium geraamte dat afgespannen wordt middels een doek. We zien markiezen vaak bij klassieke woningen of restaurants. Het heeft een positief effect op de authenticiteit van woonhuizen. Naast het standaard model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €650 tot zo’n €1700.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Altijd de juiste temperatuur in de woonkamer d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Nieuw-Vossemeer: alle gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Aan de hand van raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Zo kan je voorkomen dat er veel licht in de woning komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarbij brengt het extra sfeer in huis. Belangrijk: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €390 – €950. In het bijgaande stukje lees je de voordelen en nadelen van de meest populaire mogelijkheden.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Een zeer betaalbaar systeem, moeiteloos zelf te plaatsen, simpel te gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in meerdere kleurtjes en motiefjes zodat het in iedere woning past. Er zijn verschillende types zoals waterafstotende, transparante, dakraam, kiepkantelraam, elektrische, verduisterende en het duo rolgordijn. De minimale investeringen liggen zo tussen de €57,50 – €180.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Nieuw-Vossemeer: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Assortiment in uiteenlopende stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxueuze en landelijke uitstraling aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kiest zelf de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarnaast maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Voorzie tarieven van €90 tot wel €325.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Fraaie raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt de keuze uit meerdere types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Denk aan een prijs van €55 tot wel €170.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Nieuw-Vossemeer: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of stang. Je kunt een selectie maken uit ontzettend veel vormen en materialen als onder andere aluminium, hout, stof, PVC, bamboe. Dankzij houten jaloezieën regel je super eenvoudig de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: je moet ze regelmatig afstoffen. Raambekleders werken met prijzen van €70 tot zo’n €280.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je hebt van pvc, stof, bamboe, kunststof, hout. Handig voor lange / grote ramen en matchen goed met een smaakvol en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsindicaties beginnen bij circa €70. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €195.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Nieuw-Vossemeer op maat

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn echte blikvangers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. De blinds zijn decoratief en functioneel, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te plaatsen op diverse ramen als dakramen, draaikiepramen, schuiframen, uitzetramen, vaste ramen, valramen. Noemenswaardig: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijzen starten vanaf €470. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €960.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Nieuw-Vossemeer geven veel frisse lucht in de kamers en werken uitstekend tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: plissé hor, voorzethor, hor met scharnier, hordeur, lamellenhor, inzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Adviespunt: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaal duo-plissé hor. Dit type houdt insecten buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijzen beginnen bij €82,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €600.

 • Breed inzetbaar: draairaam, vast raam, draai-kiepraam, valraam, tuimelraam, schuifraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

Passende raamdecoratie voor elke kamer

Direct meerdere aanbiedingen van erkende aanbieders

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden berekend door te kijken naar verschillende opties: het soort model, type materiaal, de gewenste afmeting en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de tabel hieronder tonen wij de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Nieuw-Vossemeer in april 2024.

Zonwering typeAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€825 – €2100
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€350 – €1350
Screens300 cm – 400 cm breed€250 – €1175
Rolluik300 – 450 cm breed€310 – €1250
Rolgordijn200 x 60 cm€60 – €165
Lamellen100 x 250 cm€70 – €215
Jaloezieën100 x 160 cm€65 – €260
Plisségordijnen100 x 130 cm€115 – €370
Gemiddelde kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Brabant.

Populaire merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die jou goed kunnen ondersteunen. Elke leveranciers heeft zo zijn kenmerken en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Nieuw-Vossemeer. In het volgende schema bekijk je details over de meest bekende merken. Zo hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, IKEA, Gamma, Hornbach, Praxis & Kwantum, Bol.com, Wehkamp, FonQ, Formido.
 • Check ook: Husol, Roma, Deponti, Toppoint, Novoferm, Bece & Swela, Milano, Sunway, Copaco, Schlappi, Lumenguard.

Zonwering experts in regio van Steenbergen

Goedkope zonwering kopen in Nieuw-Vossemeer? Of zoek je een ervaren zonweringsbedrijf in jouw omgeving? Hieronder delen we gegevens en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze regio. Wellicht kunnen ze je advies geven. Op dit portaal vind je ook monteurs en bedrijven in Lepelstraat, Poortvliet en Dinteloord.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke kamer heeft weer andere vitrage nodig die afgestemd is op de individuele ruimte. We delen nu de meest praktische zonweringsmodellen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Serre of Terras
Tijdens hete dagen kan het al snel 30 graden worden. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten plaatsen. Check ook aanvullende info over: Rolgordijnen.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De ideaalste zonnewering voor jouw woning hangt af van het type raam, de ligging van je huis, jouw stijl en smaak en je budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te verkrijgen is in een heleboel kleuren, modellen en prijssegmenten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Nieuw-Vossemeer?

De tarieven van zonwering lopen flink uiteen. De verwachte investeringen hebben we kort uiteengezet. Markiezen zijn zo’n €550. Zonnescreens €275 per kozijn. Bij een terrasscherm betaal je ongeveer €1025. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €750). Een normaal rolluik kost €475. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €250 per raampartij. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €765). Budget soorten raambekleding zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (reken op minimaal €135 op basis van één kozijn). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar de gewenste producten, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsopties, het materiaal, kleuren en prints en aanlegkosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Nieuw-Vossemeer?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage en inmeetservice in Nieuw-Vossemeer. Hierbij komt er een deskundige professional die de raampartij bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de montagepartner de producten degelijk bevestigen. Dankzij deze service geniet je altijd van effectieve zonnewering, garantie en service en ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige bediening met een handslinger werkt prima, maar het kan toch nog eenvoudiger. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar) is ideaal omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij harde wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en screens komen uit rond de €450.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4681

Plaats een reactie