Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Mander vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Mander? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. Je laat dit al plaatsen vanaf €50,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een uitvalscherm is zeer handig om zonnestralen te weren. Meestal geeft een zonnescherm een schaduwrijke plek om lekker te eten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of luxaflex is vaak aantrekkelijk geprijsd en is een prima aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben geweldig veel afzonderlijke producten. Op deze pagina check je een gratis keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Op dezelfde wijze doorzoek je een kostenindicatie en een tabel met diverse zonwering specialisten in Mander en omliggende plekken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Je behoudt je privacy.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-mander

Zonnescherm laten plaatsen in Mander

Ben je zelf geen vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Mander via een betrouwbare zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan 100% zeker het scherm op de goede manier gemonteerd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker vind je snel specialisten in de gemeente. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten installeren door een professional

 1. Een soort kiezen

  Je begint met na te denken over welk model je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoelen, extra isolatie, je privacy verhogen, inbraak beperkend, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Kies de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook door waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn plaatsing achter het huis of op de eerste verdieping. Maak foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De standaard systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest nieuwe manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Mander en omliggende plekken. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Ga in op de meest gunstige aanbieding en maak de deal rond.

 5. Het ophangen van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montageteam. De vakman hangt het knikarmscherm of de shutters zoals overeengekomen. Ga altijd na of het nieuwe apparaat goed is gemonteerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In veel gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Mander

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Mander is het meest doeltreffend om warmte in huis tegen te gaan. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Bekende varianten zoals het rolluik hebben een inbraakwerende werking en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er in veel kleuren en formaten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €275 – €2775. In het volgende gedeelte geven we een toelichting op de meest verkochte modellen.

Het kopen van knikarmschermen en terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. D.m.v. de handige knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt behoud je de vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op op jouw terras. Tip: het doek kan kapot waaien bij wind. De tarieven liggen tussen de €825 tot €2050.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Het comfort van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om om zonlicht te beperken. Het zorgt voor voldoende schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een goede keuze bij kleinere ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De onkosten komen uit tussen de €325 t/m €1250.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Een aangenaam klimaat met screens

Screens op maat laten maken in Mander is een prima keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In situaties met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Belangrijk: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De onkosten variëren tussen de €300 tot €1025.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Informatie over rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. En dat is niet vreemd: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, op maat te bestellen, ze zijn geluiddempend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra voordeel hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 opties: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De prijzen liggen zo tussen de €250 tot wel €1250 voor rolluiken bestellen in Mander.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Enorm lange levensduur.

Uitleg over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Dit is een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen komt. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van oudere woningen. Ze beïnvloeden de sfeer van het pand. Los van het normale model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De tarieven liggen tussen de €720 – €1625.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een aantrekkelijke temperatuur in en rondom jouw woning met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Mander: alle systemen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Via raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit beperkt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Eveneens heeft het ook een decoratieve functie. Noemenswaardig: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De minimale investeringen schommelen tussen de €310 tot €825. In de box hieronder behandelen we de meest aantrekkelijke modellen.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Een zeer betaalbaar systeem, eenvoudig te monteren, simpel te gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kun jij kopen in talloze prints en kleuren. zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er bestaan allerlei types zoals dakraam, verduisterende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, transparante, elektrische en een duo rolgordijn. De prijsindicaties variëren tussen de €47,50 tot €155.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Mander: zonder problemen zelf te plaatsen.
 • Verkrijgbaar in prachtige stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen bieden een exclusieve en huiselijke uitstraling aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Ook kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Denk aan een prijskaartje van €105 tot zo’n €325.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Handig in onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Het is een fraaie vorm van raamdeco die aansluit op elk interieur. Raambekleders bieden velerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Voorzie onkosten van €50 oplopend tot €160.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Mander: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale platen die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of stang. Je kunt een selectie maken uit mega veel vormen en materialen zoals o.a. hout, aluminium, kunststof, bamboe, stof. Dankzij houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Let op: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Denk aan een kostenplaatje van €65 tot zo’n €230.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën die worden gemaakt van kunststof, bamboe, pvc, hout, aluminium. Ideaal voor hoge / grote ramen en zijn erg geschikt voor een elegant en simpel interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kostprijzen beginnen bij zo’n €50. Voor dure modellen kun je rekenen op €200.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Mander op maat geproduceerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn uniek, ze zijn overal toepasbaar een zeer duurzaam (te recyclen). Geschikt voor bijna elk raam zoals vaste ramen, draaikiepramen, uitzetramen, schuiframen, ronde ramen, valramen. Belangrijk: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijsindicaties beginnen bij €470 en lopen op tot €950.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Mander zorgen voor voldoende ventilatie en beschermen tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn diverse modellen: hor met scharnier, lamellenhor, voorzethor, plissé hor, inzethor, hordeur. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Belangrijk: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen kleine dieren en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De tarieven starten bij gemiddeld €75 en bedragen voor een luxe model zo’n €525.

 • Past op bijna elk type raam: vast raam, schuifraam, tuimelraam, valraam, uitzetraam, draairaam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Kan ook pollen weren.

De juiste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Direct meerdere aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden berekend door te kijken naar verschillende thema’s: het soort model, materiaalgebruik, de grootte (lengte en breedte) en de bediening. In de tabel hierna bieden wij de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Mander in juni 2024.

Zonwering typeFormaatVerwachte tarieven
Knikarmschermtot 7 meter breed€865 – €2375
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€370 – €1250
Screens300 cm – 400 cm breed€290 – €1125
Rolluik1 – 4 meter breed€300 – €1325
Rolgordijn200 x 100 cm€65 – €175
Lamellen200 x 200 cm€75 – €200
Jaloezieën100 x 200 cm€85 – €280
Plisségordijnen180 cm breed€120 – €310
Verwachte kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Overijssel.

Populaire merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel leveranciers met een groot assortiment. Welke winkelier heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Mander. In het schema hierna bespreken we details over de beste verkochte merken. Dankzij deze vergelijking hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, Hubo, Karwei, IKEA & Kwantum, Formido, Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com.
 • Overige merken: Bece, Roma, Weinor, Toppoint, Novoferm, Deponti & Swela, Copaco, Schlappi, Dickson, Milano, Sunway.

Zonwering experts in de buurt van Tubbergen

Goedkope zonwering kopen in Mander? Wil jij contact leggen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de tabel hieronder tref je bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in de buurt. Vaak kunnen ze je advies geven. Via dit platform ontdek je ook fabrikanten en verkopers in Hoge Hexel, Manderveen en Vasse.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om passende vitrage die aansluit bij de individuele ruimte. We delen nu de meest gekochte zonweringssystemen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
Van juni t/m september kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Er bestaan meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten toepassen. Bekijk snel meer details over: Zonwering offerte.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest geschikte zonnewering in jouw individuele situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de benodigde afmetingen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), het karakter van jouw huis en je financiële middelen. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te bestellen is in diverse kleuren, dessins en prijssegmenten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook meer verkoeling, maar valt wel meer op (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Mander?

De uitgaven voor zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De geschatte investeringen hebben we kort uiteengezet. Markiezen zijn zo’n €725. Buitenscreens €240 per raam / kozijn. Op het moment dat je kiest voor een zonnescherm moet je denken aan minimaal €1250. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €625). Een normaal rolluik kost €460. Voor jaloezieën betaal je zo’n €250 per kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €840). Gunstiger geprijsde producten voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €130 per raam). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. het product, de grootte (lengte en breedte), handmatige of elektrische bediening, de materiaaltypes, kleuren en plaatsingskosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Mander?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar ook gebruik maken van de montage en inmeetservice in Mander. In die situaties komt een deskundige professional die de gevels en raamkozijnen inspecteert, gewoon op locatie. Hierna zal de expert de zonwering op de juiste manier vastzetten. Zo ben je verzekerd van ideale zonnewering, extra fabrieksgarantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis kennen we handmatige bediening, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig model met een handslinger is werkbaar, echter het kan handzamer. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender, mobiele app) zorgt ervoor dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In de zomerperiode met warm zonlicht kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je meer flexibiliteit. De tarieven van smart rolluiken en screens bedragen zo’n €550.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7663

Plaats een reactie