Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hoge Hexel vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Hoge Hexel? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €55,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een markies werkt het beste om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Eveneens win je met een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of lamellen is te bestellen voor gunstige prijzen en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je hebt de keuze uit bijzonder veel diverse toepassingen. Op dit platform geven we een handig stappenplan waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Op dezelfde wijze doorzoek je de huidige tarieven en een tabel met regionale zonwering specialisten in Hoge Hexel en omstreken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-hoge-hexel

Zonnescherm laten plaatsen in Hoge Hexel

Ben je zelf niet handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Hoge Hexel via een goede zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je mag er dan vanuit gaan dat het scherm op de juiste wijze geïnstalleerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform vind je razendsnel vakspecialisten in de regio. In de onderstaande koopgids lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Een soort kiezen

  Om te beginnen kies je welk soort systeem past bij jouw wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Denk ook na over de functie van het knikarmscherm of de plissé gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, zorgen voor meer privacy, inbraak beperkend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval tegengaan of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Geef de maten door van jouw installatie. Geef ook aan waar je het wilt laten aanbrengen. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest basic-optie is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Meestal met een knop aan de muur, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest kostbare en meest comfortabele mogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je zal dan diverse offertes ontvangen van professionele zonweringsbedrijven uit Hoge Hexel en de directe omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en maak de deal rond.

 5. Monteren

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg eventuele spullen al klaar voor het montagebedrijf. De installateur hangt het uitvalscherm of de vouwgordijnen op de gewenste manier. Controleer of het product goed is aangesloten. Vraag altijd om een demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Eventueel behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Direct zonwering offertes in je mail?

Ontvang offerte van raambekleders in Hoge Hexel

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Hoge Hexel wordt gebruikt om de warmte uit je huis te houden. Ook is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op korte afstand van je huis. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Sommige artikelen zoals rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in allerlei vormen en afmetingen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €350 tot zo’n €2875. In het volgende hoofdstuk lees je informatie over de meest bekende oplossingen.

Uitleg over terrasschermen en knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Door middel van de knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Hierdoor is er een vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek op het terras. Noemenswaardig: dit model is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De prijsindicaties bedragen tussen de €825 tot €2175.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Prijzen en voordelen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om de zon buitenshuis te houden. Het biedt ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Handig voor grote ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De prijzen liggen zo tussen de €300 tot €1300.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Hoge Hexel komt perfect tot z’n recht als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen extreem weer. Het materiaal glasvezel of polyester. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht kun je deels naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De totale investeringen schommelen tussen de €375 en €1000.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Het comfort van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. De voordelen zijn eindeloos: ze hebben een hoog gebruikersgemak, op maat te bestellen, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra voordeel houden ze inbrekers buiten de deur. Er zijn 3 varianten: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De gemiddelde tarieven liggen tussen de €250 t/m €1400 voor rolluiken bestellen in Hoge Hexel.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Het kopen van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het wordt gekenmerkt door een houten, stalen of aluminium frame wat afgedekt wordt door middel van een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij huizen van begin 1900. Het levert een bijdrage aan de authenticiteit van (bedrijfs)panden. Naast de basismodellen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €710 tot €1700.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een comfortabele temperatuur binnen en buiten door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Hoge Hexel: alle soorten voor binnen op een rij

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. D.m.v. raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit verkleint de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je geniet van een koel huis. Vaak heeft het ook een decoratieve functie. Een mooi neveneffect: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De minimale investeringen schommelen tussen de €310 en €900. In de onderstaande keuzegids beoordelen we de meest geplaatste installaties.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Beschikbaar voor lage tarieven, moeiteloos te installeren, simpel te gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in praktisch alle soorten materialen en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er zijn allerlei soorten zoals lichtdoorlatende, elektrische, transparante, dakraam, waterafstotende, verduisterende en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen bedragen tussen de €57,50 en €180.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hoge Hexel: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Verkrijgbaar in mooie stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen dragen bij aan een speelse en brocante uitstraling aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Verder zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Verwacht kosten van €95 tot €375.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en het past op bijna ieder raam. Luxueuze raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er bestaan velerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Wees voorbereid op onkosten van €52,5 oplopend tot €150.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Hoge Hexel: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je 2 kanten op kan openzetten met een handig koord of ketting. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit mega veel soorten en materialen als bijvoorbeeld bamboe, stof, PVC, hout, kunststof. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je super eenvoudig de hoeveelheid licht en mate van privacy. Tip: je moet ze regelmatig afstoffen. Raambekleders werken met een tarief van €80 oplopend tot €240.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën die worden gemaakt van bamboe, pvc, hout, aluminium, stof. Ideaal voor hoge / grote ramen en bij een modern en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn goed schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsverwachtingen starten vanaf €55 en kunnen oplopen tot €175.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Hoge Hexel inclusief plaatsing

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een unieke look. Het zijn echte blikvangers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn bijzonder, ze zijn overal toepasbaar en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals ronde ramen, valramen, schuiframen, vaste ramen, dakramen, uitzetramen. Noemenswaardig: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De investeringen beginnen bij zo’n €470 en bedragen voor een luxe model zo’n €920.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Hoge Hexel geven veel frisse lucht in de kamers en beschermen tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hor met scharnier, lamellenhor, voorzethor, hordeur, inzethor, rolhor. Last van allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Adviespunt: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt wel kiezen voor een totaal duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kostprijzen starten vanaf €85 en lopen op tot €600.

 • Past op bijna elk raam: draai-kiepraam, valraam, tuimelraam, schuifraam, draairaam, uitzetraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De juiste raamdecoratie voor elke woning

Direct meerdere aanbiedingen per e-mail

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 worden gecalculeerd op basis van diverse keuzes: het soort product, het soort materiaal, het formaat en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). Hieronder bekijk je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Hoge Hexel in juni 2024.

ZonweringAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€860 – €2150
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€360 – €1600
Screens100 cm – 300 cm breed€270 – €975
Rolluik300 – 450 cm breed€320 – €1300
Rolgordijn150 x 250 cm€60 – €160
Lamellen180 x 180 cm€80 – €190
Jaloezieën150 x 100 cm€70 – €250
Plisségordijnen200 cm breed€115 – €340
Verwachte kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Overijssel.

De beste merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken die goede producten en service leveren. Elke fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Hoge Hexel. In het volgende schema vergelijk je informatie over de beste verkochte merken. Op die manier kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, Karwei, Hubo, Praxis en Bol.com, Kwantum, FonQ, Wehkamp, Formido.
 • Ook interessant: Toppoint, Husol, Novoferm, Bece, Weinor, Deponti en Dickson, Schlappi, Milano, Sunway, Copaco, Swela.

Zonwering experts in de buurt van Wierden

Goedkope zonwering kopen in Hoge Hexel? Zoeken naar een professioneel zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hieronder tonen wij namen en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Wellicht kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via dit platform bekijk je ook montagepartners en bedrijven in Oud Ootmarsum, Vasse en Nutter.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om passende vitrage die afgestemd is op de uitstraling van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de meest praktische buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men biedt meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten aanbrengen. Bekijk ook meer informatie over: Rolgordijnen.

FAQ met vragen over een koele woning

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De juiste zonnewering voor jouw situatie komt tot stand door: de afmetingen van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw woonsituatie en wat je eraan wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat je het kunt kopen in diverse kleuren, prints en budgetten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook meer verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Hoge Hexel?

De tarieven van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De geschatte onkosten hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €575. Screens €235 per raampartij. Kies je voor een terras-knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1100. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €750). Een instap-rolluik kost €485. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €295 per kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €830). Alternatieve binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (reken op minimaal €120 per raam). De totale prijzen hangen af van: de gekozen constructie, het formaat, bediening, het materiaal, designs en montage.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Hoge Hexel?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op inmeten en montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage en inmeetservice in Hoge Hexel. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een capabele monteur die ieder raam deskundig bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de vakman het zonnescherm goed ophangen. Dankzij deze dienstverlening geniet je altijd van effectieve zonnewering, langere garantie, klantenservice en deskundige hulp bij vragen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis heb je handbediening, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig model met slinger is acceptabel, echter het kan makkelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop, handzender) is ideaal omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij regen of wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon gaat schijnen kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je meer flexibiliteit. De prijzen van smart rolluiken & screens zitten op zo’n €475.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7641, 7645

Plaats een reactie