Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Bunne vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Bunne? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. De prijzen beginnen vanaf €65,00. Goede buitenzonwering als een uitvalscherm is het meest effectief om zonnestralen te weren. Soms biedt een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen kan je kopen voor een lagere prijs en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je kunt kiezen uit ontzettend veel afzonderlijke modellen. Via zonweringaanbiedingen.nl bieden we een uitgebreid advies waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Tevens verstrekken we gemiddelde tarieven en een tabel met regionale zonwering specialisten in Bunne en omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Minder last van inkijk.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-bunne

Zonnescherm laten plaatsen in Bunne

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Bunne door een betrouwbare zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles op de juiste wijze aangebracht wordt, dat er niks stuk gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel en zonder gedoe bedrijven in de regio. In de onderstaande koopgids leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten plaatsen door een expert

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Je begint met na te denken over welk model je nodig hebt. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de gordijnen. Belangrijke functies zijn: een aangenaam binnenklimaat, energie besparingen realiseren, de privacy verbeteren, inbraken beperken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval bepalen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Bereken de ideale maten van het model dat je hebt uitgezocht. Verduidelijk ook waar het opgehangen moet worden. Onder andere aan de voorkant of in de badkamer. Selecteer eventueel foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest basic-bediening is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De duurste en meest nieuwe keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Bunne en omliggende plekken. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Het ophangen van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg de nieuwe producten klaar voor de vakmannen. Het installatiebedrijf levert het zonneschermen of de duettes zoals afgesproken. Toets of de totale constructie correct is aangesloten. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Vaak is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Bunne

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Bunne is het meest doeltreffend om de temperatuur in de woning te beperken. Ook werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in je tuin of op het terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Bekende modellen zoals het rolluik schrikken inbrekers af en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel designs en formaten. De kosten variëren tussen de €475 tot €2825. In het volgende gedeelte lees je de voordelen en nadelen van de meest gekozen toepassingen.

Tips voor knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Door middel van 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en zal het veel schaduw geven bij het raam. Tip: het doek kan beschadigen bij harde wind. De tarieven komen uit tussen de €850 en €2025.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Advies over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een eenvoudige manier om een raam te beschermen tegen zon. Daardoor heb je ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Zeer praktisch bij kleine ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte kosten liggen tussen de €325 t/m €1300.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Bunne is een goed alternatief als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn niet zo vatbaar voor wind. De keuze qua doek-materiaal is polyestervezels of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Kanttekening: op het moment dat het screendoek uit is moet het raam dicht blijven. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €400 – €1200.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Je behoudt jouw privacy.

Details over rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. En dat is niet vreemd: ze hebben een hoog gebruikersgemak, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden lawaai tegen, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Als extra pluspunt heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). We onderscheiden 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De verwachte tarieven bedragen tussen de €350 – €1450 voor rolluiken bestellen in Bunne.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Informatie en voordelen van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het is eigenlijk een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij rijksmonumenten. Het heeft een positief effect op de sfeer van de woning. Los van het normale model is er nog een petmodel en klapmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte kosten bedragen tussen de €620 en €1700.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in je woning d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Bunne: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Aan de hand van raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Zo kan je voorkomen dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Bovendien is het een toevoeging aan jouw interieur. Noemenswaardig: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De minimale investeringen schommelen tussen de €300 en €900. In deze koopgids geven we een toelichting op de meest bestelde systemen.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, gemakkelijk te bevestigen, eenvoudig in gebruik en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te koop in verscheidene kleurtjes en motiefjes zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze bieden verschillende varianten zoals kiepkantelraam, elektrische, transparante, lichtdoorlatende, verduisterende, waterafstotende en een duo rolgordijn. De tarieven komen uit tussen de €60,00 en €185.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Bunne: gemakkelijk zelf te monteren.
 • Op maat verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen zorgen voor een luxe en landelijke ambiance aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarbij zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Je moet denken aan een tarief van €105 tot +/- €400.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een prachtig type raamdeco die aansluit op elk interieur. Je kunt kiezen uit velerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Voorzie een kostenplaatje van €60 tot €165.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Bunne: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt kiezen uit gigantisch veel dessins en materialen zoals bijvoorbeeld stof, PVC, hout, bamboe, aluminium. Met jouw houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de hoeveelheid licht en mate van privacy. Disclaimer: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Verwacht tarieven van €85 tot wel €260.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes van producten zoals kunststof, pvc, stof, bamboe, hout. Geschikt voor lange / grote ramen en matchen goed met een elegant en simpel interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, eenvoudig te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De onkosten beginnen bij zo’n €70. Voor dure modellen kun je rekenen op €205.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Bunne op maat

Shutters zijn luxe binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke systemen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, draaikiepramen, schuiframen, valramen, dakramen, ronde ramen. Opmerking: shutters zijn wel relatief duur. De tarieven starten bij gemiddeld €440. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €950.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Bunne bieden frisse lucht in de woning en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: voorzethor, rolhor, lamellenhor, inzethor, hordeur, hor met scharnier. Allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Advies: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dit wel? Kies dan voor een combinerende duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen ongedierte maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsindicaties beginnen bij circa €70 en bedragen voor een luxe model zo’n €575.

 • Voor bijna ieder raamtype: schuifraam, draai-kiepraam, draairaam, uitzetraam, valraam, vast raam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Maatwerk raamdecoratie die past bij jouw stijl

Snel een aanbieding per e-mail

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van verschillende keuzes: het soort product, materiaaltypes, de grootte (lengte en breedte) en handmatige of elektrische bediening. In het overzicht hierna vergelijk je de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Bunne in juli 2024.

Zonwering systeemGrootteGemiddelde kosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€805 – €2300
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€355 – €1500
Screenstot 400 cm breed€255 – €1075
Rolluik200 cm – 400 cm breed€295 – €1350
Rolgordijntot 2 meter breed€60 – €165
Lamellen200 x 250 cm€80 – €215
Jaloezieën150 x 150 cm€80 – €280
Plisségordijnen180 cm breed€115 – €320
Prijsindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Drenthe.

Vergelijk merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken die jou goed kunnen ondersteunen. Elke fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Bunne. In de volgende tabel tonen wij een toelichting op de meest gekozen merken. Daarmee hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, Gamma, Karwei, Hornbach & FonQ, Wehkamp, Kwantum, Formido, Bol.com.
 • Bekijk ook: Weinor, Husol, Roma, Bece, Deponti, Novoferm en Sunway, Swela, Dickson, Copaco, Lumenguard, Schlappi.

Vergelijk zonwering experts in de regio Tynaarlo

Goedkope zonwering kopen in Bunne? In contact komen met een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? In de onderstaande tabel verstrekken we adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Mogelijk kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze vergelijker vind je ook monteurs en bedrijven in De Punt, Donderen en Yde.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om een uniek type vitrage die rijmt met de woonbehoefte en woonstijl. We vertellen graag wat meer over de meest praktische zonwering voor binnen en buiten per ruimte en kamer.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
In de de zomermaanden kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Er zijn diverse producten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten monteren. Bekijk ook meer informatie over: Plissegordijnen.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De juiste zonnewering in jouw specifieke situatie is afhankelijk van het type raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de stijl van de woning en je financiële middelen. Het fijne van binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in praktisch alle kleuren, motiefjes en prijssegmenten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar springt wel meer in het oog (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Bunne?

De verwachte prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De geschatte kosten bieden we hierna aan. Denk bij markiezen aan +/- €575. Buitenscreens €250 per kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zonnescherm moet je denken aan minimaal €1225. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €600). Een normaal rolluik kost €500. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €255 per kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €800). Overige gordijnen voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (reken op minimaal €105 per kozijn). De totale investeringen worden berekend a.d.h.v. het model, de afmetingen, handmatige of elektrische bediening, type materiaal, kleuren en prints en installatiewerk.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Bunne?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb je veel keuze. Daarbij moet je zeker goed letten op inmeten en montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van montage met inmeetservice in Bunne. Er komt dan een ervaren expert die kozijnen, gevels en ramen deskundig bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de montagepartner het model vakkundig ophangen. Dankzij de montageservice profiteer je van goede zonnewering, langere garantieperiodes en een fraai afgewerkt product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Wil jij een handbediening, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatige installatie met slinger of band is acceptabel, alleen het kan simpeler. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop, handzender) maakt het mogelijk dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij extreem weer kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon gaat schijnen laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies heeft veel voordelen. De verwachte prijzen van smart rolluiken & schermen bedragen zo’n €500.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9496

Plaats een reactie