Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Yde vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Yde? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en is er al vanaf €92,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een knikarmscherm is het meest effectief om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In veel gevallen creëert een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of duetten is meestal een stuk goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Winkels verkopen tegenwoordig ontzettend veel diverse combinaties. Via onze site delen we een uitgebreide uitleg waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Bovendien bieden we gemiddelde tarieven en contactgegevens van erkende zonwering specialisten in Yde en omliggende plekken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-yde

Zonnescherm laten plaatsen in Yde

Wil jij het laten monteren door een vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Yde via een goede zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent dan verzekerd dat de installatie fatsoenlijk opgehangen wordt, dat de garantie niet vervalt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via onze vergelijkingstool vind je gemakkelijk bedrijven die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Je begint met na te denken over welk type systeem het beste past bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het terrasscherm of de shutters. Belangrijke elementen zijn: een kamer koel maken, energie besparingen realiseren, je privacy verhogen, inbraakkans verminderen, een schaduwplekje creëren, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Noteer de afmetingen van jouw installatie. Beschrijf ook waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de achterkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg schetsen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De voordeligste optie is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een praktische draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De kostbaarste en handigste oplossing is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Yde en nabije omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Montage

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg ruimte is voor de vakmannen. De vakman hangt het knikarmscherm of de lamellen zoals gewenst. Ga altijd na of het netjes is geïnstalleerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Tevens bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Direct zonwering offertes in je mail?

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Yde

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Yde is het meest doeltreffend om de warmte uit je huis te houden. In aanvulling daarop werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op korte afstand van je huis. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Veel modellen zoals bijvoorbeeld rolluiken hebben een inbraakwerende werking en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is beschikbaar in diverse kleuren en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €325 – €2875. In het stukje hierna lees je informatie over de meest verkochte keuzes.

Genieten van terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Aan de hand van 2 knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en zal het veel schaduw geven bij het raam. Disclaimer: het systeem kan vies worden door regen. De tarieven liggen zo tussen de €875 – €2150.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Advies over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een slimme manier om de zon in jouw woning te weren. Je krijgt hierdoor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een uitkomst voor hoger gelegen ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De prijsindicaties liggen tussen de €425 – €1300.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Yde is zeer geschikt als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen weersinvloeden. Ze worden vaak gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In situaties met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is moet het raam dicht blijven. De verwachte kosten liggen tussen de €200 – €1100.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Het kopen van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Er zijn duidelijke pluspunten: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), simpel op te meten en te monteren, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en hebben een isolerende werking. Eveneens biedt het een preventieve werken bij inbraak. Tegenwoordig heb je 3 opties: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De verwachte kosten variëren tussen de €330 tot zo’n €1200 voor rolluiken bestellen in Yde.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Bestellen van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij exclusieve woningen. Het heeft een positief effect op een romantische uitstraling van woningen. Naast het standaard model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De normale tarieven variëren tussen de €670 tot wel €1975.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een fijne temperatuur in je woning d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Yde: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Door raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Tevens zorgt het voor meer sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijsindicaties komen uit tussen de €390 tot €825. Bijgaand vind je info, kosten en voordelen van de meest gekochte mogelijkheden.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, eenvoudig te installeren, gemakkelijk af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in praktisch alle prints en kleuren. wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Je hebt allerlei types zoals dakraam, transparante, elektrische, kiepkantelraam, verduisterende, lichtdoorlatende en hippe duo rolgordijnen. De kosten variëren tussen de €47,50 – €150.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Yde: zonder problemen zelf te plaatsen.
 • Aanbod in uiteenlopende stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een exclusieve en rustieke ambiance aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Bovendien zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Voorzie een prijskaartje van €105 tot €350.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je kan ze moeiteloos bedienen en ze houden de zon goed tegen. Fraaie raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er bestaan verschillende producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €47,5 tot +/- €175.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Yde: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of ladderband. Je kunt kiezen uit tientallen kleuren en materialen zoals bijv. kunststof, hout, PVC, stof, bamboe. Met houten jaloezieën speel je eenvoudig met de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Denk aan onkosten van €77,5 tot zo’n €210.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale stroken gefabriceerd van o.a. bamboe, stof, pvc, aluminium, hout. Geschikt voor brede / grote ramen en sluiten goed aan op een trendy en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsindicaties beginnen bij €70 en kunnen oplopen tot €185.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Yde voor jouw woning

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn unieke producten die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn uniek, ze zijn overal toepasbaar en een milieuvriendelijke keuze. Te plaatsen op diverse ramen als valramen, draaikiepramen, uitzetramen, schuiframen, ronde ramen, vaste ramen. Let op: shutters zijn wel relatief duur. De prijsindicaties beginnen bij €460 en bedragen voor een luxe model zo’n €920.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Yde geven veel frisse lucht in de kamers en zijn goed in het tegenhouden van vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn diverse modellen: hor met scharnier, inzethor, rolhor, lamellenhor, voorzethor, plissé hor. Allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Belangrijk: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wel zit er in het assortiment een intelligente duo-plissé hor. Deze weert muggen, vliegen en ongedierte en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kostprijzen starten bij gemiddeld €77,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €775.

 • Te monteren op: tuimelraam, draai-kiepraam, uitzetraam, schuifraam, valraam, draairaam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De juiste raamdecoratie voor elke woning

Gratis een aanbieding van vakmannen uit de buurt

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 hangen af van allerlei keuzes: het soort product, de materiaalkeuze, de noodzakelijke afmetingen en de manier van bedienen. In het volgende schema tonen wij de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Yde in mei 2024.

Zonwering typeFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€875 – €2100
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€395 – €1275
Screens1 – 3 meter breed€250 – €950
Rolluik1 – 4 meter breed€325 – €1200
Rolgordijn150 x 190 cm€70 – €175
Lamellen100 x 50 cm€70 – €225
Jaloezieën150 x 150 cm€75 – €240
Plisségordijnen195 cm breed€105 – €320
Verwachte prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Drenthe.

Meest gekozen merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Welke winkelier heeft wel een onderscheidend aspect en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Yde. In de tabel hieronder bespreken we details over de meest verkochte merken. Zo kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Gamma, Praxis, Karwei & Leen Bakker, Wehkamp, Formido, FonQ, Kwantum.
 • Bekijk ook: Novoferm, Bece, Deponti, Husol, Weinor, Toppoint & Schlappi, Sunway, Milano, Copaco, Swela, Lumenguard.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Tynaarlo

Goedkope zonwering kopen in Yde? Zoeken naar een bekend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het overzicht hierna bieden wij contactgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in de buurt. Wellicht kunnen ze je advies geven. Via deze website check je ook leveranciers en verkooppunten in Zeijen, Winde en Ubbena.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft weer andere vitrage nodig die rijmt met de individuele ruimte. We delen nu de beste zonweringsmodellen per ruimte en kamer.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Terras en Serre
Tijdens hete dagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. We onderscheiden allerlei type buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Klik eventueel direct verder naar: Houten jaloezieën.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest ideale zonnewering voor jouw pand realiseer je door te kijken naar: de breedte van de ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de stijl van de woning en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te bestellen is in meerdere kleuren, dessins en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Yde?

De prijsindicaties van zonwering lopen flink uiteen. De gemiddelde tarieven hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €750. Screens €210 per raam. Bij een knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1050. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €775). Een normaal rolluik kost €495. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €290 op basis van 1 raam. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €765). Budget binnengordijnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te koop vanaf €135 op basis van 1 raam). De totale prijzen hangen af van: het model, de maximale lengte, bediening, de materiaaltypes, motiefjes en plaatsingskosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Yde?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb je veel keuze. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage met inmeetservice in Yde. Hierbij komt een lokale installateur die kozijnen, gevels en ramen bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de montagepartner het model goed aanbrengen. Dankzij deze service heb je gegarandeerd effectieve zonnewering, garantie en nazorg en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Wil jij een de standaard handmatige bediening, afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang is acceptabel, echter het kan makkelijker. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, mobiele app, handzender, afstandsbediening) is ideaal omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het regent kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een product dat werkt met internet heeft veel voordelen. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & screens liggen rond de €500.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9494

Plaats een reactie