Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Taarlo vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Taarlo? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en regel je al vanaf €87,50. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm werkt het beste om zonnewarmte buiten te houden. Soms realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is globaal gezien goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit gigantisch veel diverse toepassingen. Via zonweringaanbiedingen.nl bieden we een concreet advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Ook delen we de huidige tarieven en een tabel met betrouwbare zonwering specialisten in Taarlo en de directe omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-taarlo

Zonnescherm laten plaatsen in Taarlo

Ben je zelf niet technisch aangelegd en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Taarlo door een regionale zonwering specialist is een goed idee. Je bent er dan zeker van dat het product op de juiste wijze aangebracht wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform regel je gemakkelijk een offerte van specialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een vakspecialist

 1. Kies een systeem

  Ten eerste bepaal je welk model het beste past bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het uitvalscherm of de jaloezieën. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoeling in huis, de energiekosten verlagen, je privacy verhogen, inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, een kamer verduisteren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Meet de maten op

  Bereken de ideale maten van het product. Bepaal ook meteen waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn aan de overkapping of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe van de situatie om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Automatische of handbediening?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest basic-bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een praktische draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest luxe en innovatiefste oplossing is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer jouw adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Taarlo en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check keurmerken, garantie, levertijd. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg eventuele spullen al klaar voor de monteurs. De montage-specialist levert de screens of de lamellen op de gewenste manier. Check of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In veel gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Taarlo

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Taarlo is zeer handig om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Ook is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Diverse systemen zoals het welbekende rolluik schrikken inbrekers af en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in talloze prints en formaten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €225 t/m €2650. In het volgende hoofdstuk leggen we alles uit over de meest praktische producten.

Advies over knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Via twee uitdraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt is er een vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek op het terras. Let op: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De kosten liggen zo tussen de €800 tot €2150.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Tips voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een goedkope manier om de zon in jouw woning te weren. Je bereikt hiermee ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een uitkomst voor hoger gelegen ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De onkosten bedragen tussen de €300 tot wel €1375.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Kan goed tegen een stootje.

Het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Taarlo is een goed alternatief als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek wordt samengesteld met acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Bij daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar andersom is niet mogelijk. Advies: wanneer je het screendoek uitdraait kan het raam niet open en houd je het dicht. De onkosten komen uit tussen de €400 en €1175.

 • Compact en elegant systeem.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Prijzen en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is niet zo gek: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), eenvoudig in te meten, je hebt geen inkijk, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Tevens hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 varianten: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De normale prijzen liggen zo tussen de €360 t/m €1325 voor rolluiken bestellen in Taarlo.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Effecten van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het gaat hier om een houten of aluminium geraamte wat afgewerkt is met een sterk doek. De markiezen zie je veel bij landelijke huizen. Ze hebben invloed op de ambiance van het huis. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De prijzen variëren tussen de €700 tot €1600.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een fijne temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Taarlo: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. D.m.v. raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit verkleint de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Vaak zorgt het voor meer sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De onkosten variëren tussen de €340 en €950. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest aantrekkelijke toepassingen.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, simpel zelf te plaatsen, simpele bediening en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen stel je samen in verschillende kleuren en prints zodat het ook altijd in jouw interieur past. Je hebt allerlei soorten zoals elektrische, dakraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, verduisterende, kiepkantelraam en speciale duo rolgordijnen. De onkosten schommelen tussen de €47,50 – €190.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Taarlo: gemakkelijk zelf te monteren.
 • Te bestellen in interessante stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen bieden een knusse en brocante uitstraling aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Verder maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Wees voorbereid op prijzen van €110 tot €350.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Goed te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. De bediening is erg simpel en ze zijn erg zonwerend. Fraaie raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt de keuze uit verschillende varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Raambekleders werken met kosten van €55 tot wel €155.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Taarlo: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een ophaalsysteem. Je kunt een selectie maken uit ontzettend veel vormen en materialen als o.a. kunststof, aluminium, stof, PVC, hout. Met jouw houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de hoeveelheid licht en mate van privacy. Let op: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Houd rekening met een kostenplaatje van €77,5 tot €200.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale jaloezieën die worden gemaakt van aluminium, stof, pvc, kunststof, hout. Toe te passen voor brede / grote ramen en bij een chique en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn gemakkelijk schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De tarieven starten bij om en nabij de €80. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €180.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Taarlo met exclusieve afwerking

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur echt afmaken. De blinds houden de zon perfect buiten, ze maken je woning meer waard en een duurzame keuze. Te plaatsen op diverse ramen als uitzetramen, vaste ramen, schuiframen, dakramen, valramen, ronde ramen. Kooptip: shutters zijn wel relatief duur. De kostprijzen starten bij gemiddeld €410. Voor luxe versie moet je rekening houden met €890.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Taarlo zorgen voor een hygiënische leefomgeving en beschermen tegen vliegen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: hor met scharnier, inzethor, lamellenhor, plissé hor, hordeur, voorzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Belangrijk: de hor houdt de zon niet tegen. Er bestaat ook een speciale duo-plissé hor. Deze variant weert kleine dieren en houdt ook nog eens de zon buiten. De investeringen starten bij gemiddeld €85. Voor dure modellen kun je rekenen op €800.

 • Geschikt voor o.a.: draairaam, draai-kiepraam, vast raam, schuifraam, tuimelraam, valraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie voor elk raam of deur

Deze week diverse aanbiedingen per e-mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden samengesteld a.d.h.v. allerlei aspecten: het artikel, het gewenste materiaal, het inmeten (afmetingen) en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. Hieronder vergelijk je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Taarlo in mei 2024.

Zonwering systeemFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€805 – €2250
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€360 – €1575
Screens100 cm – 300 cm breed€240 – €1050
Rolluik100 cm – 400 cm breed€310 – €1250
Rolgordijntot 2 meter breed€55 – €165
Lamellen100 x 250 cm€45 – €210
Jaloezieën150 x 250 cm€75 – €230
Plisségordijnen180 cm breed€110 – €380
Verwachte kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Drenthe.

Meest gekozen merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met allemaal een uniek aanbod. Elke aanbieder heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Taarlo. In het schema hierna tref je een aanvulling op de meest bekende merken. Zodoende hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Hubo, IKEA, Gamma, Karwei & FonQ, Leen Bakker, Bol.com, Wehkamp, Formido.
 • Overweeg ook: Roma, Weinor, Deponti, Toppoint, Bece, Husol & Schlappi, Sunway, Lumenguard, Milano, Dickson, Copaco.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Tynaarlo

Goedkope zonwering kopen in Taarlo? Zoeken naar een vakkundig zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hieronder vergelijk je bedrijven en adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Wellicht kunnen ze je advies geven. Op deze site ontdek je ook monteurs en winkels in Noordlaren, Rhee en Vries.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft een bepaalde vitrage nodig die matcht met jouw stijl. We vertellen graag wat meer over de meest verkochte zonwering voor buiten en binnen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Serre & Terras
Tijdens hete dagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men verkoopt diverse producten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten werken. Check ook aanvullende info over: Rolluiken.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke situatie is weer verschillend. De beste zonnewering komt tot stand door: de raamgrootte, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw woonsituatie en je financiële middelen. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te verkrijgen is in praktisch alle kleuren, dessins en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Taarlo?

De prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De standaard prijsindicaties helder naast elkaar gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €750. Zonnescreens €240 per raam / kozijn. Bij een terrasscherm betaal je om en nabij de €1150. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €650). Een gemiddeld rolluik kost €455. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €295 op basis van 1 raam. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €820). Betaalbare binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (reken op minimaal €115 op basis van één kozijn). De totale investeringen hangen af van: het model, de maximale lengte, de keuzes in bediening, het gewenste materiaal, dessins en plaatsingskosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Taarlo?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op het opmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage plus inmeetservice in Taarlo. In die situaties komt een deskundige installateur die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Hierna zal de installateur het product juist monteren. Dankzij deze dienstverlening geniet je van perfecte zonnewering, een gunstige garantieperiode en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Grofweg onderscheiden we handmatige bediening, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatige installatie met slinger is op zich ok, maar het kan slimmer. Draadloze bediening (mobiele app, afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar) is ideaal omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het flink gaat waaien kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Wanneer de zon aanwezig is gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, shutters en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De tarieven van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €425.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9485

Plaats een reactie