Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Vries vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Vries? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en is al verkrijgbaar voor €77,50. Goede buitenzonwering als een rolluik is praktisch om de zon buitenshuis te houden. In veel situaties behaal je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is te bestellen voor gunstige prijzen en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er zijn gigantisch veel afzonderlijke modellen. Via deze website doorzoek je een gratis keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. Op dezelfde wijze vind je de geschatte kosten en contactgegevens van erkende zonwering specialisten in Vries (werkgebied).

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-vries

Zonnescherm laten plaatsen in Vries

Ben je zelf geen vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Vries via een bekende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan zeker dat alles fatsoenlijk bevestigd wordt, dat je garantie geldig blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk experts die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is welk type systeem je nodig hebt. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Denk ook na over de functie van het uitvalscherm of de jaloezieën. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoelen, energie besparen, wat extra privacy realiseren, inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Bereken de ideale maten van het model dat je hebt uitgezocht. Beschrijf ook waar het aangebracht moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of bij de slaapkamers. Maak foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De eenvoudigste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een praktische draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest hippe keuze is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Vries en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Montage

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de vakmannen. Het installatiebedrijf monteert het terrasscherm of de plissés zoals jij dat wilt. Check of alles juist is gemonteerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In veel gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Vries

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Vries wordt gekocht door mensen om je woning wat te verkoelen. Ook zorgt het voor een aangename schaduwplek in je tuin of op het terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Diverse producten zoals het rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is beschikbaar in talloze vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €425 tot zo’n €2925. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de meest verkochte types.

Investeren in terrasschermen en knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Door middel van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zo is er een vrije doorloop en zal het veel schaduw geven rondom de ramen. Belangrijk: het scherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De kosten liggen tussen de €900 en €2050.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Moderne eigentijdse look.

Kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Je kunt rekenen op ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Erg handig bij kleine ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte tarieven bedragen tussen de €375 t/m €1250.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Vries is een uitstekende keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Advies: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De kosten variëren tussen de €325 – €1075.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

De beste rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is goed te verklaren: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluidsisolerend en hebben een isolerende werking. Als extra voordeel houden ze inbrekers buiten de deur. Er zijn 3 producten: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De normale tarieven bedragen tussen de €320 – €1500 voor rolluiken bestellen in Vries.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Werkt inbraakwerend.

Tips voor markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. In de basis is het een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van landelijke huizen. Ze geven een boost aan een romantische uitstraling van gebouwen. Naast het standaard model heb je ook het klapmodel en het petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De totale investeringen liggen zo tussen de €750 tot €1950.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een aangename temperatuur in huis met buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Vries: alle soorten voor binnen op een rij

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Via raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit beperkt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Vaak kan het ook echt een eyecatcher zijn. En het leuke is: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De tarieven komen uit tussen de €320 tot €975. In de onderstaande keuzegids vind je info, kosten en voordelen van de meest bestelde systemen.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, snel en simpel te bevestigen, gemakkelijk af te rollen en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn te bestellen in talloze soorten materialen en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze bieden verschillende varianten zoals waterafstotende, verduisterende, lichtdoorlatende, dakraam, transparante, elektrische en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen zo tussen de €55,00 en €155.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Vries: gemakkelijk zelf te installeren.
 • Te bestellen in verschillende stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen zorgen voor een luxe en brocante uitstraling aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarnaast helpen ze tegen een slechte akoestiek. Voorzie een prijskaartje van €110 tot zo’n €425.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze zijn erg zonwerend. Een stijlvolle raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt meerdere variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Verwacht prijsindicaties van €52,5 tot €175.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Vries: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of elektrisch systeem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit aanzienlijk veel vormen en materialen zoals bijv. hout, bamboe, aluminium, PVC, kunststof. Met jouw houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de hoeveelheid licht en mate van privacy. Let op: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Denk aan een prijs van €85 tot +/- €240.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale platen die worden gemaakt van bamboe, kunststof, hout, pvc, stof. Toe te passen voor lange / grote ramen en matchen goed met een elegant en simpel interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De onkosten beginnen bij circa €50 en lopen op tot €175.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Vries direct van de fabriek

Shutters zijn strakke binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke systemen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn authentiek, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals schuiframen, ronde ramen, valramen, draaikiepramen, vaste ramen, uitzetramen. Opmerking: shutters zijn niet goedkoop! De tarieven starten bij om en nabij de €450. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €950.

 • Duurzaam product.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Vries zorgen voor ventilatie in huis en weren bovendien ongedierte en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: rolhor, hor met scharnier, inzethor, lamellenhor, hordeur, voorzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Disclaimer: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Dit alternatief weert muggen en vliegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kosten beginnen bij zo’n €67,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €775.

 • Voor bijna ieder raamtype: valraam, vast raam, draairaam, uitzetraam, tuimelraam, draai-kiepraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Multifunctionele raamdecoratie die past in jouw interieur

Deze week diverse aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. diverse thema’s: het type systeem, materiaalgebruik, de maximale lengte en de bediening. In het schema hierna bekijk je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Vries in juli 2024.

Zonwering typeGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€825 – €2225
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€370 – €1375
Screens300 cm – 400 cm breed€260 – €1200
Rolluik1 – 4 meter breed€300 – €1450
RolgordijnTot 300 cm breed€65 – €140
Lamellen200 x 200 cm€45 – €215
Jaloezieën150 x 250 cm€60 – €200
Plisségordijnen120 cm breed€110 – €350
Verwachte kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Drenthe.

De beste merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel aanbieders met een groot assortiment. Elke aanbieder heeft zijn pluspunten en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Vries. In het volgende schema bespreken we uitleg over de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, Hubo, IKEA, Praxis en Kwantum, Formido, Wehkamp, Bol.com, Leen Bakker.
 • Overweeg ook: Weinor, Husol, Bece, Novoferm, Roma, Toppoint & Sunway, Dickson, Schlappi, Swela, Milano, Lumenguard.

Zoek zonwering experts in de regio Tynaarlo

Goedkope zonwering kopen in Vries? Of zoek je een goed zonweringsbedrijf uit de buurt? In de onderstaande tabel bieden wij namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in jouw omgeving. Wellicht kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website ontdek je ook installatiepartners en shops in Zuidlaarderveen, Zeegse en Midlaren.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt weer om een ander type vitrage die perfect past bij jouw interieurstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest handige binnen- en buitenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens de warme zomerdagen kan de temperatuur flink oplopen. Men biedt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten integreren. Bezoek ook onze pagina over: Zonwering offerte.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De best passende zonnewering in jouw individuele situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de hoogte van je ramen, hoe je tuin ligt, het karakter van jouw huis en wat je maximaal wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in verschillende kleuren, motiefjes en prijzen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook buiten verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Vries?

De verwachte prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De standaard prijsindicaties hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen kosten zo’n €625. Buitenscreens €240 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terras-knikarmscherm betaal je ongeveer €1150. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €650). Een standaard rolluik kost €450. Voor jaloezieën betaal je zo’n €275 per kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €790). Voordelige producten voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €125 per raam / kozijn). De totale onkosten worden beïnvloed door: de gekozen constructie, het formaat, handmatige of elektrische bediening, het gewenste materiaal, designs en kosten van installatie.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Vries?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar ook gebruik maken van montage & inmeetservice in Vries. In dat geval komt in gediplomeerde vakman die ieder raam goed inspecteert en opmeet. Kort daarna kan de installateur het model volgens de documentatie monteren. Dankzij deze service geniet je altijd van optimale zonnewering, een gunstige garantieperiode en ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Kies jij voor de standaard handbediening, handzender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige zonwering met stang of band is acceptabel, niettemin kan het slimmer. Draadloze bediening (via een draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender) heeft als effect dat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het flink gaat waaien kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon gaat schijnen kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De onkosten van smart rolluiken & screens liggen rond de €400.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9480, 9481

Plaats een reactie