Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zuidlaarderveen vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Zuidlaarderveen? Zonwering is er voor binnen en buiten en kan je al kopen vanaf €95,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een markies is zeer handig om je woning koel te houden. Daarbij geeft een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is meestal een stuk goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Gordijnwinkels hebben ontzettend veel afzonderlijke soorten. Via deze website vind je een praktische handleiding dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Eveneens geven we een kostenindicatie en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Zuidlaarderveen en omstreken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-zuidlaarderveen

Zonnescherm laten plaatsen in Zuidlaarderveen

Ben je zelf niet handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Zuidlaarderveen door een erkende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan 100% zeker het product op de juiste manier geïnstalleerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via dit platform vind je heel eenvoudig vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. Hieronder lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten plaatsen door een expert

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Ten eerste bepaal je wat voor soort installatie je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het terrasscherm of de vouwgordijnen. Belangrijke functies zijn: een kamer koel maken, extra isolatie, wat extra privacy realiseren, inbraakpreventie, schaduwplekken realiseren, een kamer verduisteren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Maten doorgeven

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook door waar het opgehangen moet worden. Zoals aan de overkapping of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De voordeligste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en gebruiksvriendelijkste keuze is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je alle vragen beantwoord? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Zuidlaarderveen en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Ga voor de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Montage

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg de nieuwe producten klaar voor het installatiebedrijf. De montage-specialist plaatst het zonneschermen of de duettes op de gewenste manier. Test of het netjes is geïnstalleerd. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Vaak kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Zuidlaarderveen

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Zuidlaarderveen is het meest geschikt om de warmte uit je huis te houden. In aanvulling daarop creëert het een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Meerdere opties zoals bijvoorbeeld rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel verschillende designs en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €200 – €2925. In het gedeelte hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest populaire producten.

De pluspunten van knikarmschermen en terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Met behulp van 2 knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Daardoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en realiseer je een aangename schaduwplek op jouw terras. Belangrijk: het zonnescherm kan kapot waaien bij wind. De prijzen schommelen tussen de €800 tot zo’n €2175.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een goedkope manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je bereikt hiermee voldoende schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Zeer praktisch bij kleinere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale tarieven liggen zo tussen de €300 t/m €1250.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Zeer windbestendig.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Zuidlaarderveen is een goed alternatief als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek wordt samengesteld met polyestervezels of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Tijdens daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit zal het raam niet te gebruiken zijn. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €375 t/m €1025.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Tips voor rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, op maat te bestellen, ze zijn geluiddempend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Als extra pluspunt biedt het een preventieve werken bij inbraak. Er zijn 3 toepassingen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De prijsindicaties schommelen tussen de €340 – €1300 voor rolluiken bestellen in Zuidlaarderveen.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Schrikt inbrekers af.

Het installeren van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het is eigenlijk een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassiek getinte huizen. Het levert een bijdrage aan het karakter van van woningen. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte tarieven schommelen tussen de €610 tot wel €1725.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een aangename temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Zuidlaarderveen: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hiermee voorkom je dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Bovendien is het een toevoeging aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De verwachte prijzen schommelen tussen de €390 – €975. In het boxje hieronder bespreken we de meest aantrekkelijke producten.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is voordelig, gemakkelijk zelf te plaatsen, simpel af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen stel je samen in praktisch alle kleurtjes en motiefjes zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Ze verkopen diverse modellen zoals dakraam, elektrische, kiepkantelraam, waterafstotende, verduisterende, lichtdoorlatende en de duo rolgordijnen. De kosten liggen tussen de €60,00 en €175.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zuidlaarderveen: zonder problemen zelf te installeren.
 • Snel bezorgd in prachtige stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen zorgen voor een luxe en huiselijke ambiance aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Ook zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Denk aan een prijs van €100 tot wel €400.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Probleemloos te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en het past op bijna ieder raam. Fraaie raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er bestaan diverse systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Voorzie prijzen van €55 oplopend tot €175.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Zuidlaarderveen: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale platen die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of band. In het assortiment zitten gigantisch veel systemen en materialen zoals bijvoorbeeld stof, PVC, bamboe, kunststof, aluminium. Door de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de gewenste lichtinval en privacy. Niet vergeten: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Je moet denken aan tarieven van €85 oplopend tot €220.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale jaloezieën van materialen zoals hout, bamboe, aluminium, kunststof, stof. Ideaal voor grote ramen en sluiten goed aan op een elegant en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijzen starten bij om en nabij de €55. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €200.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Zuidlaarderveen direct van de fabriek

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals schuiframen, vaste ramen, valramen, ronde ramen, uitzetramen, draaikiepramen. Goed om te weten: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €480 en bedragen voor een luxe model zo’n €890.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Zuidlaarderveen geven veel frisse lucht in de kamers en zijn erg doeltreffend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: plissé hor, hordeur, rolhor, voorzethor, inzethor, hor met scharnier. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Advies: de hor houdt de zon niet tegen. Tip: vraag eens om een speciale duo-plissé hor. Dit systeem weert vliegen, muggen en insecten en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kosten beginnen bij €77,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €600.

 • Past op bijna elk type raam: tuimelraam, vast raam, draai-kiepraam, uitzetraam, draairaam, valraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De leukste raamdecoratie voor elke kamer

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van diverse onderdelen: het type systeem, de materiaaltypes, de afmetingen en het soort bediening. In het volgende blokje tonen wij de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Zuidlaarderveen in juli 2024.

ZonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€875 – €2025
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€395 – €1575
Screens100 cm – 400 cm breed€290 – €1175
Rolluik300 – 400 cm breed€285 – €1300
Rolgordijn150 x 190 cm€50 – €165
Lamellen180 x 180 cm€45 – €225
Jaloezieën100 x 250 cm€70 – €230
Plisségordijnen190 cm breed€125 – €340
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. montage in de Provincie Drenthe.

Meest gekozen merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je in je overweging mee moet nemen. Welke winkelier heeft zijn voordelen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Zuidlaarderveen. In het overzicht hierna vind je een toelichting op de meest gekozen merken. Dankzij deze vergelijking kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Praxis, Hubo, Hornbach en Wehkamp, FonQ, Formido, Kwantum, Leen Bakker.
 • Bekijk ook: Roma, Toppoint, Novoferm, Bece, Husol, Deponti en Swela, Dickson, Lumenguard, Sunway, Schlappi, Copaco.

Zoek zonwering experts in de regio Tynaarlo

Goedkope zonwering kopen in Zuidlaarderveen? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf in jouw regio? Hierna tonen wij adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Eventueel kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal kom je ook in contact met montagepartners en winkels in Schipborg, Midlaren en Zuidlaren.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om een uniek type vitrage die matcht met de woonbehoefte en woonstijl. We vertellen graag wat meer over de beste buiten- en binnenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Terras of Serre
Ook in ons land wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er zijn meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Check ook aanvullende info over: Rolgordijnen.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elk pand is uniek. De meest geschikte zonnewering voor jouw situatie hangt af van de raamgrootte, de ligging van de tuin, de gevels / kozijnen en natuurlijk jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in diverse kleuren, prints en maatvoeringen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Zuidlaarderveen?

De investingen in zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De normale onkosten vind je hieronder. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €700. Screens €210 per raam / kozijn. In het geval van een terrasscherm lopen de kosten op tot zo’n €1000. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €850). Een instap-rolluik kost €470. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €270 op basis van één kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €825). Overige binnengordijnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €140 per raam / kozijn). De totale onkosten worden gecalculeerd door te kijken naar het type / model, de maximale breedte, bediening, materiaalgebruik, vormen / kleuren en aanlegkosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Zuidlaarderveen?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de montage plus inmeetservice in Zuidlaarderveen. In dat geval komt in ervaren installateur die de deuren en/of ramen bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de vakman het systeem op de juiste wijze monteren. Zo ben je verzekerd van ideale zonnewering, een gunstige garantieperiode en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis kennen we de standaard handbediening, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige zonwering met opwindmechanisme is acceptabel, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (via een handzender, mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar) is ideaal omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon doorbreekt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De onkosten van smart rolluiken & schermen komen uit rond de €475.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9474

Plaats een reactie