Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Winde vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Winde? Zonwering is er voor binnen en buiten. De tarieven starten bij zo’n €95,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een knikarmscherm is het meest doeltreffend om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In veel gevallen behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of rolgordijnen is te bestellen voor gunstige prijzen en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je hebt de keuze uit enorm veel afzonderlijke modellen. Op dit portaal kan je aan de slag met een handig stappenplan waar we alle soorten systemen behandelen. Bovendien vind je gemiddelde kosten en een lijst met diverse zonwering specialisten in Winde en de directe omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-winde

Zonnescherm laten plaatsen in Winde

Wil je alles vakkundig laten installeren of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Winde via een bekende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel degelijk bevestigd wordt, dat niets beschadigt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform regel je gemakkelijk een offerte van vakmannen uit de buurt. In het onderstaande blok lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Je begint met na te denken over welk model aansluit bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het terrasscherm of de plissé gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een kamer koel maken, energie besparen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraken beperken, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Maten doorgeven

  Selecteer de gewenste afmetingen van jouw installatie. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten plaatsen. Onder andere plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Selecteer eventueel foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De standaard keuze is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een praktische draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest kostbare en comfortabelste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Winde en nabije omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan de klus in.

 5. Montage

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montageteam. De installateur levert het zonneschermen of de rolgordijnen zoals overeengekomen. Check of het netjes is opgehangen. Een demonstratie is gebruikelijk. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Vaak kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Winde

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Winde is heel erg handig om je woning wat te verkoelen. In aanvulling daarop is het perfect om snel een schaduwplek te creëren bij ramen, deuren en overkappingen. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Diverse artikelen zoals met name rolluiken houden inbrekers buiten de deur en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in diverse designs en groottes. De kosten variëren tussen de €400 en €2575. In onderstaande alinea beoordelen we de meest geziene types.

Waarom kiezen voor knikarmschermen en terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Dankzij de twee knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is er een vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek bij de ramen. Tip: het zonnescherm moet je direct inklappen bij harde wind. De normale prijzen liggen zo tussen de €925 tot wel €2175.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Daardoor heb je veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Zeer praktisch bij grote raampartijen of plekken waar geen doorloop nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De totale investeringen variëren tussen de €425 tot wel €1325.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Korte info over screens

Screens op maat laten maken in Winde is onmisbaar als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek is vaak gemaakt van glasvezel of polyester. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Belangrijk: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De tarieven schommelen tussen de €275 en €1200.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Offerte voor rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is goed te verklaren: ze hebben een hoog gebruikersgemak, simpel op te meten en te monteren, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Als extra voordeel houden ze inbrekers buiten de deur. Binnen dit segment heb je 3 types: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De verwachte tarieven bedragen tussen de €290 tot €1500 voor rolluiken bestellen in Winde.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Enorm lange levensduur.

Kosten en pluspunten van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Dit is een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van rijksmonumenten. Ze geven een boost aan de ambiance van het pand. In aanvulling op de standaard markiezen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De verwachte tarieven bedragen tussen de €660 tot zo’n €1675.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een fijne temperatuur in de kamer via buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Winde: alle systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Door raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit maakt de kans kleiner dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je geniet van een koel huis. Daarnaast kan het ook echt een eyecatcher zijn. Belangrijk: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijsindicaties variëren tussen de €360 – €900. In de onderstaande keuzegids lees je de voordelen en nadelen van de meest bestelde modellen.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, probleemloos te installeren, simpel af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in honderden designs en kleuren zodat het in iedere woning past. Ze bieden verschillende types zoals verduisterende, kiepkantelraam, dakraam, lichtdoorlatende, transparante, waterafstotende en een duo rolgordijn. De onkosten liggen zo tussen de €57,50 – €165.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Winde: voor iedereen zelf te installeren.
 • Assortiment in allerlei stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen bieden een exclusieve en huiselijke uitstraling aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Tevens kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Je moet denken aan een prijskaartje van €110 tot €350.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Moeiteloos te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en het past op bijna ieder raam. Luxe ogende raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt allerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Verwacht onkosten van €52,5 tot +/- €175.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Winde: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale platen die je op veel standen kunt opendraaien met een trekkoord. Het aanbod bestaat uit gigantisch veel dessins en materialen als bijvoorbeeld PVC, bamboe, kunststof, stof, aluminium. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je met één beweging de zichtlijnen, licht en beschutting. Disclaimer: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Raambekleders werken met onkosten van €65 tot zo’n €270.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes die worden gemaakt van bamboe, stof, hout, kunststof, pvc. Handig voor grote ramen en matchen goed met een strak en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De kostprijzen starten vanaf €85. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €195.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Winde in alle vormen en maten

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke producten die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Te plaatsen op diverse ramen als valramen, dakramen, schuiframen, uitzetramen, vaste ramen, draaikiepramen. Belangrijk: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €410 en lopen op tot €920.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Winde bieden frisse lucht in de woning en hebben een gunstig effect op muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: inzethor, plissé hor, voorzethor, hordeur, lamellenhor, rolhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Opmerking: de hor houdt de zon niet tegen. Er bestaat ook een combinerende duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen vliegen, muggen en insecten en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €82,5 en lopen op tot €650.

 • Past op bijna elk raam: draairaam, draai-kiepraam, vast raam, tuimelraam, schuifraam, uitzetraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De leukste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Ontvang gratis 3 aanbiedingen op de mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. meerdere keuzes: het model, materiaalgebruik, de grootte (lengte en breedte) en de manier van bedienen. In het schema hieronder bieden wij de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Winde in juli 2024.

Zonwering typeAfmetingKostenindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€815 – €2275
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€360 – €1575
Screenstot 400 cm breed€260 – €1075
Rolluik100 cm – 400 cm breed€310 – €1425
Rolgordijn200 x 60 cm€75 – €175
Lamellen250 x 250 cm€45 – €200
Jaloezieën100 x 180 cm€65 – €220
Plisségordijnen160 cm breed€115 – €370
Gemiddelde kosten zonnewering met montage in de Provincie Drenthe.

Meest gekozen merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn tal van merken met een groot assortiment. Elke fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Winde. In het overzicht hierna vergelijk je een toelichting op de grootste merken. Op basis daarvan kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Gamma, Praxis, Hornbach en Wehkamp, FonQ, Formido, Kwantum, Bol.com.
 • Check ook: Roma, Novoferm, Husol, Deponti, Weinor, Bece & Lumenguard, Copaco, Swela, Milano, Sunway, Schlappi.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Tynaarlo

Goedkope zonwering kopen in Winde? Of zoek je een vakkundig zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hieronder tonen wij namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vaak kunnen ze je advies geven. Op deze zonwering-website check je ook leveranciers en verkooppunten in Ubbena, Bunne en De Punt.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elk raam heeft weer andere vitrage nodig die rijmt met de individuele ruimte. We gaan nu verder in op de meest ideale zonweringsmodellen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre of Terras
In de zomerperiode kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het actuele aanbod bestaat uit verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of moderne buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten ophangen. Bekijk ook meer informatie over: Rolgordijnen.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De perfecte zonnewering voor jouw pand komt tot stand door: de grootte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw stijl en smaak en je budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te bestellen is in een heleboel kleuren, materiaaltypes en budgetten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zal wel wat meer opvallen (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Winde?

De verwachte prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De normale prijzen hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen betaal je zo’n €700. Screens €255 per kozijn. Op het moment dat je kiest voor een zonnescherm komen de prijzen uit op zo’n €1100. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €700). Een normaal rolluik kost €480. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €260 per kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €825). Alternatieve gordijnen voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €105 per raam / kozijn). De totale investeringen worden opgesteld door te kijken naar het product, de gewenste afmeting, elektrische of handmatige bediening, de materiaaltypes, kleuren en montage.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Winde?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Houdt wel altijd rekening met het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage en inmeetservice in Winde. Hierbij komt een gespecialiseerde professional die de raampartij opmeet aan huis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de installateur de zonwering degelijk aanbrengen. Dankzij deze dienstverlening ben je verzekerd van ideale zonnewering, langere garantie, klantenservice en soms een onderhoudsbeurt.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis heb je de normale handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang is acceptabel, maar het kan praktischer. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar, draaiknop) biedt al voordeel dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij extreem weer kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De prijzen van smart rolluiken en screens liggen rond de €500.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9495

Plaats een reactie