Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Sumar vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Sumar? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. De prijzen beginnen vanaf €70,00. Professionele buitenzonwering als een rolluik is het meest geschikt om zonnestralen te weren. Meestal verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke plek op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en geeft je woning ook warme uitstraling. Gordijnwinkels hebben geweldig veel diverse combinaties. Op deze pagina bieden we een praktische keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. Op dezelfde wijze bekijk je een indicatie van de kosten en een lijst met verschillende zonwering specialisten in Sumar en omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-sumar

Zonnescherm laten plaatsen in Sumar

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Sumar middels een bekende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan 100% zeker het product op de juiste manier bevestigd wordt, dat er niks kapot gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform vind je snel experts in de regio. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Systeem kiezen

  Om te beginnen kies je welk type zonwering matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het terrasscherm of de vouwgordijnen. Belangrijke functies zijn: verkoeling in huis, de energiekosten verlagen, wat extra privacy realiseren, inbraak beperkend, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het systeem. Beschrijf ook waar het aangebracht moet worden. Dit kan zijn aan de voorkant of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe van de situatie om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De eenvoudigste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dat werkt middels een knop aan de muur, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest luxe en meest hippe keuze is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Sumar en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en plan de klus in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montageteam. De montage-specialist levert de screens of de jaloezieën zoals jij dat wilt. Loop na of de totale constructie correct is aangesloten. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Mogelijk is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Ontvang offerte van raambekleders in Sumar

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Sumar is zeer handig om je woning wat te verkoelen. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek in de tuin. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Sommige systemen zoals de populaire rolluiken houden inbrekers buiten de deur en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei dessins en maten. Houd rekening met kosten tussen de €375 tot zo’n €2725. In de koopgids hierna lees je informatie over de meest geziene keuzes.

Koopgids knikarmschermen en terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Dankzij twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hiermee is er een vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek om te zitten. Let op: het scherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €850 t/m €2275.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Moderne eigentijdse look.

Investeren in uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Het biedt plaatselijk veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Zeer praktisch bij ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale prijzen schommelen tussen de €350 t/m €1200.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in Sumar komt perfect tot z’n recht als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het materiaal polyester of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Aandachtspunt: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De verwachte kosten schommelen tussen de €300 tot zo’n €1150.

 • De cassette is klein en compact.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Te integreren in het kozijn.

De beste rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. En dat is niet vreemd: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), eenvoudig in te meten, je hebt geen inkijk, en houden in de winter de kou buiten de deur. Eveneens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. We onderscheiden 3 modellen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €280 tot €1375 voor rolluiken bestellen in Sumar.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Werkt inbraakwerend.

Laten plaatsen van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Dit is een houten, stalen of aluminium frame dat afgespannen wordt middels een doek. We zien markiezen vaak bij jaren 30 woningen. Het heeft een positief effect op de authenticiteit van de woning. Daarnaast is er ook een klapmodel en petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte kosten bedragen tussen de €730 tot zo’n €1950.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een heerlijke temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Sumar: alle gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Aan de hand van raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt zodat het minder heet wordt in huis. Daarbij kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een leuke bijkomstigheid: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De tarieven variëren tussen de €390 – €825. In de box hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest gekozen opties.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is betaalbaar, simpel te bevestigen, simpel te gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te bestellen in diverse dessins en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Je hebt diverse modellen zoals lichtdoorlatende, waterafstotende, transparante, dakraam, verduisterende, elektrische en unieke duo rolgordijnen. De prijzen liggen tussen de €55,00 tot €170.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Sumar: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Assortiment in allerlei stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen dragen bij aan een speelse en landelijke ambiance aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Verder kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Voorzie een tarief van €90 oplopend tot €300.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Weinig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxueuze raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt de keuze uit allerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Verwacht een kostenplaatje van €47,5 tot +/- €150.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Sumar: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale platen die je in verschillende standen kunt zetten met een trekkoord. Het aanbod bestaat uit tientallen kleuren en materialen als bijv. aluminium, PVC, hout, bamboe, stof. Via de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Wees voorbereid op prijsindicaties van €67,5 tot €250.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale panelen van producten zoals kunststof, aluminium, stof, pvc, bamboe. Handig voor hoge / grote ramen en matchen goed met een strak en basis interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kosten starten vanaf €50. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €175.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Sumar inclusief plaatsing

Shutters zijn luxe binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn echte blikvangers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn authentiek, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame keuze. Te plaatsen op diverse ramen als schuiframen, uitzetramen, valramen, draaikiepramen, vaste ramen, ronde ramen. Let op: shutters zijn duur in aanschaf. De tarieven beginnen bij circa €470. Voor luxe versie moet je rekening houden met €900.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Sumar zorgen voor ventilatie in huis en beschermen tegen insecten en ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: lamellenhor, rolhor, plissé hor, inzethor, voorzethor, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Kooptip: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dit wel? Kies dan voor een combinerende duo-plissé hor. Dit model houdt vliegen, muggen en insecten tegen maar heeft ook een zonwerend doek. De investeringen starten vanaf €72,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €750.

 • Geschikt voor o.a.: tuimelraam, vast raam, uitzetraam, valraam, draai-kiepraam, schuifraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De perfecte raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 zijn afhankelijk van meerdere keuzes: het model, het materiaal, de noodzakelijke afmetingen en de bedieningsopties. Hierna verstrekken we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Sumar in juli 2024.

ZonweringFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€815 – €2000
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€350 – €1575
Screenstot 400 cm breed€280 – €1050
Rolluik2 – 4 meter breed€325 – €1200
Rolgordijn120 x 100 cm€55 – €160
Lamellen200 x 180 cm€55 – €220
Jaloezieën100 x 160 cm€80 – €260
Plisségordijnen140 cm breed€105 – €340
Kostenindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Friesland.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je in je overweging mee moet nemen. Elke fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Sumar. In de tabel hieronder tonen wij informatie over de meest verkochte merken. Zodoende kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, Hornbach, Gamma, Praxis & Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com, Kwantum, Formido.
 • Check ook: Novoferm, Husol, Weinor, Toppoint, Roma, Deponti & Schlappi, Sunway, Dickson, Lumenguard, Milano, Copaco.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Tytsjerksteradiel

Goedkope zonwering kopen in Sumar? Of zoek je een ervaren zonweringsbedrijf uit de buurt? Hierna verstrekken we bedrijven en adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Vervolgens kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze website vind je ook leveranciers en verkooppunten in Noardburgum, Garyp en Jistrum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Iedere ruimte behoeft een vitrage die perfect past bij jouw interieurstijl. We geven je nu een verdieping in de meest populaire zonweringsmodellen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Mogelijkheden voor serre & terras
In de zomerperiode kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het huidige assortiment bestaat uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Klik eventueel direct verder naar: Jaloezieën.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De perfecte zonnewering in jouw individuele situatie is afhankelijk van het type raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de kozijnen (kunststof / hout) en wat je maximaal wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in een groot aantal kleuren, prints en prijzen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Sumar?

De prijsindicaties van zonwering wisselen enorm. De gemiddelde investeringen tref je hierna. Markiezen zijn zo’n €650. Zonnescreens €280 per raam. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm moet je denken aan minimaal €1225. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €825). Een normaal rolluik kost €470. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €300 op basis van één kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €805). Budget producten voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te koop vanaf €120 per kozijn). De totale investeringen zijn afhankelijk van; het model, het inmeten (afmetingen), soort bediening, het gewenste materiaal, prints en montagetarieven.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Sumar?

Rondom zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Zoek vooraf alles goed uit omtrent de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage plus inmeetservice in Sumar. Hierbij komt er een capabele professional die elk raam / kozijn goed inspecteert en opmeet. Kort daarna kan de professional het systeem op de juiste manier monteren. Dankzij deze service ben je zeker van correct werkende zonnewering, langere garantie, klantenservice en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis heb je de normale handbediening, afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige zonwering met opwindmechanisme is voldoende, toch kan het makkelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, mobiele app, handzender, draaiknop) maakt het mogelijk dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij harde wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon op het raam schijnt kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat werkt via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte kosten van smart rolluiken of screens liggen rond de €450.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9262

Plaats een reactie