Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Noardburgum vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Noardburgum? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. Je laat dit al plaatsen vanaf €80,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een rolluik is praktisch om zonnestralen te weren. Daarbij win je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of luxaflex is in de basis wat betaalbaarder en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er bestaan enorm veel diverse combinaties. Via onze site doorzoek je een uitgebreide uitleg waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Ook vind je de geschatte kosten en contactgegevens van erkende zonwering specialisten in Noardburgum en omliggende plekken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-noardburgum

Zonnescherm laten plaatsen in Noardburgum

Ben je zelf geen vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Noardburgum door een professionele zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je mag er dan vanuit gaan dat de installatie op de goede manier aangesloten wordt, dat jouw garantie behouden blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via onze vergelijkingstool regel je gemakkelijk een offerte van vakmannen in de regio. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Welk type heb ik nodig?

  De eerste vraag is welk soort zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het knikarmscherm of de vouwgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, wat extra privacy realiseren, inbraakwerend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Bereken de ideale maten van het gekozen product. Bepaal ook meteen waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de achterkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Selecteer eventueel foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De simpelste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en praktische manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van relevante zonweringsbedrijven uit Noardburgum en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar keurmerken, garantie, levertijd. Ga in op de meest gunstige aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installeren

  Demonteer de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de vakmannen. De professional hangt het terrasscherm of de jaloezieën op de gewenste manier. Test of de totale constructie correct is opgehangen. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Soms kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Offerte op maat van raambekleders in Noardburgum

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Noardburgum werkt erg goed om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Veel varianten zoals het welbekende rolluik hebben een inbraakwerende werking en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in allerlei materialen en maten. Houd rekening met kosten tussen de €200 tot wel €2900. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de meest populaire toepassingen.

Details over terrasschermen & knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Dankzij de scharnierende knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Doordat het scherm hoog hangt behoud je de vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek bij het raam. Belangrijk: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €800 t/m €2175.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een voordelige manier om een raam in de schaduw te brengen. Het biedt plaatselijk veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een goede keuze bij grotere ramen en waar geen doorloop vereist is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De normale prijzen liggen zo tussen de €425 en €1375.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Noardburgum is een prima keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek van de screens bestaat uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Voorwaarden: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is moet het raam dicht blijven. De tarieven liggen zo tussen de €350 tot zo’n €1025.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Koopgids rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren de slaapkamer. Als extra voordeel houden ze inbrekers buiten de deur. Je hebt 3 modellen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De onkosten bedragen tussen de €290 tot zo’n €1250 voor rolluiken bestellen in Noardburgum.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Offerte voor markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een compact frame van o.a. staal wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij luxe huizen. Ze geven een boost aan een romantische uitstraling van huizen. In aanvulling op de standaard markiezen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De normale prijzen variëren tussen de €700 tot €1925.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een lage temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Noardburgum: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Aan de hand van raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er veel licht in de woning komt zodat je geniet van een koel huis. Daarnaast is het een toevoeging aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De minimale investeringen variëren tussen de €360 – €850. In het boxje hieronder behandelen we de meest bestelde types.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, probleemloos aan te brengen, simpel af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in velerlei kleuren en prints wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Je hebt allerlei soorten zoals verduisterende, transparante, elektrische, kiepkantelraam, dakraam, waterafstotende en een duo rolgordijn. De tarieven komen uit tussen de €52,50 tot €160.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Noardburgum: gemakkelijk zelf te monteren.
 • Verkrijgbaar in diverse stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen bieden een speelse en landelijke ambiance aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kiest zelf de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Ook kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Denk aan een tarief van €105 tot €325.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Handig in onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en het past op bijna ieder raam. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. Ze verkopen allerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Houd rekening met tarieven van €60 tot zo’n €155.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Noardburgum: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of stang. In het assortiment zitten diverse kleuren en materialen als kunststof, bamboe, PVC, stof, hout. Via de houten jaloezieën bepaal je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Let op: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Denk aan kosten van €77,5 tot +/- €270.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale platen van materialen zoals bamboe, kunststof, hout, stof, aluminium. Praktisch voor grote ramen en matchen goed met een eigentijds en simpel interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, eenvoudig te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De onkosten beginnen bij circa €80 en bedragen voor een luxe model zo’n €195.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Noardburgum op maat

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke producten die je interieur een boost geven. Blinds zijn sfeervol, ze zijn overal toepasbaar en zijn erg duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als dakramen, ronde ramen, schuiframen, draaikiepramen, vaste ramen, uitzetramen. Let op: shutters vergen een behoorlijke investering. De onkosten starten bij gemiddeld €430 en lopen op tot €960.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Noardburgum zorgen voor voldoende ventilatie en zijn goed in het tegenhouden van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn talloze opties: lamellenhor, hordeur, voorzethor, plissé hor, rolhor, inzethor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Kooptip: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dit wel? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Deze houdt insecten buiten de deur en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijzen starten vanaf €67,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €700.

 • Voor bijna ieder raamtype: vast raam, schuifraam, draai-kiepraam, draairaam, uitzetraam, tuimelraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De juiste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 hangen af van een aantal factoren: het type model, materiaalgebruik, het inmeten (afmetingen) en de manier van bedienen. In de tabel hierna bieden wij de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Noardburgum in juli 2024.

Categorie zonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€825 – €2050
Uitvalschermtot 5 meter breed€370 – €1375
Screens100 cm – 400 cm breed€290 – €1075
Rolluik200 cm – 400 cm breed€295 – €1400
Rolgordijn150 x 190 cm€80 – €145
Lamellen250 x 150 cm€70 – €200
Jaloezieën150 x 180 cm€75 – €260
Plisségordijnen100 x 180 cm€120 – €340
Verwachte kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

Vergelijk merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die goede producten en service leveren. Iedere leveranciers heeft zijn pluspunten en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Noardburgum. In de tabel hieronder tonen wij informatie over de meest gekozen merken. Daarmee kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Hubo, Praxis, Gamma & Formido, Leen Bakker, Bol.com, Kwantum, Wehkamp.
 • Andere merken: Deponti, Bece, Weinor, Husol, Toppoint, Novoferm & Lumenguard, Swela, Copaco, Sunway, Milano, Schlappi.

Zonwering experts in regio van Tytsjerksteradiel

Goedkope zonwering kopen in Noardburgum? Of ben je op zoek naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de volgende tabel tref je contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze regio. Vaak kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via dit platform bekijk je ook monteurs en verkopers in Hurdegaryp, Jistrum en Tytsjerk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om passende vitrage die rijmt met de woonbehoefte en woonstijl. We gaan nu verder in op de meest gekozen zonweringssystemen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men biedt meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten installeren. Bezoek ook onze pagina over: Markiezen.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De beste zonnewering voor jouw woning is afhankelijk van de breedte van de ramen, hoe je tuin gelegen is, de gevels / kozijnen en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat je het kunt kopen in praktisch alle kleuren, soorten materialen en prijscategorieën. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft een gezond binnenklimaat, maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Noardburgum?

De kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De verwachte prijzen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €675. Buitenscreens €270 per kozijn. Bij een terraszonwering betaal je om en nabij de €1075. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €825). Een handmatig-rolluik kost €500. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €290 per raam. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €790). Voordelige soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €125 op basis van 1 raam). De totale investeringen worden beïnvloed door: type systeem, de noodzakelijke afmetingen, elektrische of handmatige bediening, het materiaal, prints en installatiewerk.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Noardburgum?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echt kan je ook profiteren van montage en inmeetservice in Noardburgum. Hierbij komt een gespecialiseerde monteur die ieder kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Vervolgens kan de vakman de producten op de juiste manier ophangen. Zo heb je gegarandeerd optimale zonnewering, garantie en service en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Wil jij een handmatig met slingerstang of band, afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig zonnescherm met een handslinger is acceptabel, alleen het kan praktischer. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, draaiknop, handzender, mobiele app) biedt al voordeel dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij regen of wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon doorkomt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of screens starten bij €500.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9257

Plaats een reactie