Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Tytsjerk vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Tytsjerk? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en is al verkrijgbaar voor €50,00. Buitenzonwering zoals een screen is het meest doeltreffend om je woning koel te houden. Tevens realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of lamellen is vaak aantrekkelijk geprijsd en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Tegenwoordig heb je geweldig veel verschillende combinaties. Via zonweringaanbiedingen.nl bieden we een uitgebreide keuzehulp waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Bovendien check je gemiddelde tarieven en adresgegevens van diverse zonwering specialisten in Tytsjerk en omstreken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-tytsjerk

Zonnescherm laten plaatsen in Tytsjerk

Ben je zelf niet technisch aangelegd en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Tytsjerk middels een lokale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je kunt er dan op vertrouwen dat het product op de juiste wijze opgehangen wordt, dat er niks kapot gaat en dat de bediening perfect werkt. Op deze website vind je gemakkelijk vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de onderstaande koopgids lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Om te beginnen kies je welk soort systeem het beste past bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor de screens of de lamellen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. de warmte buitenshuis houden, een extra isolerende laag, de inkijk beperken (privacy), inbrekers afschrikken, een schaduwplekje creëren, lichtinval regelen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Meet de maten op

  Meet alle maten goed op van het gekozen product. Noteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de overkapping of op de eerste verdieping. Maak foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De standaard keuze is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest exclusieve en innovatiefste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van erkende zonweringsbedrijven uit Tytsjerk en omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie

  Verwijder de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de experts. De vakman levert het zonnescherm, markiezen of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Controleer of het netjes is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Tevens bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Vraag gratis zonwering offerte op

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Tytsjerk

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Tytsjerk is het meest doeltreffend om je woning wat te verkoelen. Ook geeft het je een prettige schaduwplek op buitenplekken. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Diverse systemen zoals het rolluik hebben een inbraakwerende werking en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er in veel prints en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €200 tot zo’n €2575. In de keuzegids hieronder beoordelen we de meest verkochte types.

Waarom kiezen voor terrasschermen en knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Aan de hand van de slimme knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Zo blijft jouw terras optimaal begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op bij de ramen. Disclaimer: het zonnescherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De verwachte prijzen komen uit tussen de €850 – €2150.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Genieten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een eenvoudige manier om om zonlicht te beperken. Je kunt rekenen op lekker veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is ideaal bij hoger gelegen ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De onkosten liggen zo tussen de €450 tot wel €1300.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Informatie over screens

Screens op maat laten maken in Tytsjerk is ideaal als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Belangrijk: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De prijzen schommelen tussen de €275 – €1075.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Te integreren in het kozijn.

Investeren in rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en realiseren een duidelijke energiebesparing. Daarbij werken ze ook inbraakpreventief. We onderscheiden 3 opties: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De verwachte kosten variëren tussen de €310 – €1275 voor rolluiken bestellen in Tytsjerk.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Koopgids markiezen

Een markies is een stijlvol systeem met een prachtige uitstraling. Het is eigenlijk een compact frame van o.a. staal waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij jaren 30 woningen. Ze hebben invloed op de sfeer van huizen. Naast het standaard model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte kosten komen uit tussen de €620 tot €1700.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een aangename temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Tytsjerk: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Door raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit maakt de kans kleiner dat er warm zonlicht in huis komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarbij kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een mooi neveneffect: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De tarieven variëren tussen de €310 – €800. In het boxje hieronder geven we een toelichting op de meest gekochte toepassingen.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Een zeer betaalbaar systeem, makkelijk te installeren, simpel te gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn te bestellen in meerdere dessins en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Men biedt verschillende varianten zoals elektrische, lichtdoorlatende, waterafstotende, kiepkantelraam, verduisterende, dakraam en speciale duo rolgordijnen. De minimale investeringen bedragen tussen de €60,00 – €160.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Tytsjerk: eenvoudig zelf te monteren.
 • Verkrijgbaar in mooie stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen zorgen voor een luxueuze en brocante ambiance aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarbij kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Voorzie kosten van €95 tot zo’n €375.

 • Voor een knus interieur.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Handig in onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. De bediening is erg simpel en het past op bijna ieder raam. Een stijlvolle raamdeco die bij elke woonstijl past. In de winkel vind je velerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Je moet denken aan tarieven van €47,5 oplopend tot €170.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Tytsjerk: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of ladderband. Je kunt kiezen uit gigantisch veel dessins en materialen zoals hout, kunststof, aluminium, bamboe, PVC. Met houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Let op: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Houd rekening met tarieven van €72,5 tot zo’n €280.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale panelen die je hebt van kunststof, pvc, bamboe, stof, hout. Praktisch voor grote ramen en bij een eigentijds en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook ophangen in de badkamer. De investeringen starten vanaf €60. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €210.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Tytsjerk vakkundig gemonteerd

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals ronde ramen, uitzetramen, vaste ramen, draaikiepramen, valramen, dakramen. Goed om te weten: shutters zijn duur in aanschaf. De tarieven beginnen bij circa €490. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €960.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Tytsjerk geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op insecten en ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: inzethor, hor met scharnier, plissé hor, voorzethor, hordeur, rolhor. Last van allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Opmerking: de hor houdt de zon niet tegen. Er bestaat ook een combinerende duo-plissé hor. Dit systeem houdt vliegen, muggen en insecten buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De tarieven beginnen bij €85. Voor dure modellen kun je rekenen op €600.

 • Te monteren op: vast raam, schuifraam, valraam, draairaam, tuimelraam, draai-kiepraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De tofste raamdecoratie voor elk raam of deur

Gratis een aanbieding van lokale specialisten

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 worden berekend door te kijken naar velerlei zaken: de productcategorie, het soort materiaal, de maximale lengte en handmatige of elektrische bediening. In het overzicht hierna vind je de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Tytsjerk in juli 2024.

ZonweringGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€870 – €2350
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€370 – €1525
Screenstot 400 cm breed€245 – €1125
Rolluik200 cm – 400 cm breed€320 – €1325
Rolgordijn200 x 60 cm€80 – €140
Lamellen100 x 50 cm€80 – €220
Jaloezieën150 x 180 cm€75 – €240
Plisségordijnen195 cm breed€120 – €380
Verwachte tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Friesland.

De beste merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elk merk heeft zijn voordelen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Tytsjerk. In het volgende schema delen we een aanvulling op de populairste merken. Daardoor kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Karwei, IKEA, Hubo, Gamma en Bol.com, FonQ, Formido, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Ook interessant: Roma, Toppoint, Novoferm, Deponti, Husol, Bece en Dickson, Swela, Copaco, Schlappi, Sunway, Lumenguard.

Zoek zonwering experts in de regio Tytsjerksteradiel

Goedkope zonwering kopen in Tytsjerk? In contact komen met een bekend zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hieronder vergelijk je gegevens en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Wellicht kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze site check je ook montagebedrijven en bedrijven in Frieschepalen, Ryptsjerk en Burgum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt weer om een ander type vitrage die in lijn is met jouw stijl. We geven je nu een verdieping in de meest verkochte zonweringssystemen per ruimte en kamer.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras & Serre
Ook in Nederland kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Er bestaan allerlei type buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten monteren. Wellicht vind je dit ook interessant: Zonnescherm.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke situatie is weer verschillend. De meest ideale zonnewering die past bij jouw wensen is afhankelijk van de benodigde afmetingen, hoe je tuin ligt, de staat van de gevels en het kozijn en hoeveel je maximaal wilt investeren. Het handige aan binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in praktisch alle kleuren, designs en prijssegmenten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar is wel meer zichtbaar (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Tytsjerk?

De verwachte prijzen van zonwering zijn per situatie anders. De geschatte prijzen helder naast elkaar gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €725. Zonnescreens €250 op basis van één kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm moet je rekening houden met minimaal €1000. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €700). Een handmatig-rolluik kost €470. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €250 per kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €825). Budget soorten raamdecoratie zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te koop vanaf €145 per kozijn). De totale investeringen worden berekend a.d.h.v. het type / model, de maximale lengte, de bedieningsopties, type materiaal, motiefjes en montagekosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Tytsjerk?

Rondom zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Daarbij moet je zeker goed letten op het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage en inmeetservice in Tytsjerk. Hierbij komt er een lokale professional die elk raam / kozijn bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een professional de producten goed ophangen. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je van uitstekende zonnewering, langere garantieperiodes en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we handbediening, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige bediening met slinger is op zich ok, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (mobiele app, afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar) heeft als effect dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij extreem weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon gaat schijnen gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, gordijnen en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De kosten van smart rolluiken en screens zitten op zo’n €500.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9255

Plaats een reactie