Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ryptsjerk vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Ryptsjerk? Zonwering heb je voor buiten en binnen. Een goedkoop systeem is er al voor €70,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm is het meest geschikt om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Daarbij realiseert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is vaak aantrekkelijk geprijsd en geeft je woning ook warme uitstraling. Er zijn immens veel afzonderlijke modellen. Via deze website delen we een handig stappenplan waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Ook vind je gemiddelde kosten en adressen van verschillende zonwering specialisten in Ryptsjerk en omliggende plekken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Minder last van inkijk.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-ryptsjerk

Zonnescherm laten plaatsen in Ryptsjerk

Ben je zelf niet technisch aangelegd en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Ryptsjerk door een goed aangeschreven zonwering specialist is een slim idee. Je bent dan verzekerd dat de installatie volgens de documentatie bevestigd wordt, dat er niks kapot gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform vind je heel eenvoudig vakmannen die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Systeem kiezen

  Je begint met na te denken over welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het uitvalscherm of de gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoeling in huis, het verminderen van energiegebruik, de privacy verbeteren, inbrekers tegenhouden, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of een toevoeging voor het interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Noteer de afmetingen van het systeem. Geef ook aan waar je het wilt laten plaatsen. Onder andere aan de overkapping of bij de slaapkamers. Maak foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Automatische of handbediening?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest gunstige optie is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Meestal met een knop aan de muur, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en innovatiefste optie is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  De details van het project ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Ryptsjerk en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de keurmerken, garantie, levertijd. Ga voor de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg de nieuwe producten klaar voor de experts. Het installatiebedrijf hangt het knikarmscherm of gordijnen zoals jij dat wilt. Ga altijd na of de totale constructie correct is aangebracht. Een demonstratie is gebruikelijk. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Soms is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Ryptsjerk

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Ryptsjerk is het meest doeltreffend om meer schaduw rondom je huis te realiseren. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Diverse modellen zoals het rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei vormen en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €350 t/m €2525. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de meest gekozen toepassingen.

Kosten en pluspunten van terrasschermen / knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Met behulp van 2 uitstraai-knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zo blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek bij de muren. Noemenswaardig: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De totale investeringen liggen zo tussen de €850 en €2200.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Uitleg over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je bereikt hiermee op een paar m2 veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een vaak gekozen optie bij kleinere ramen en waar geen doorloop vereist is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €300 en €1300.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Ryptsjerk is onmisbaar als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Kanttekening: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De onkosten bedragen tussen de €350 en €1150.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Waarom kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Wij zijn er uiterst positief over: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weren de zon ontzettend goed, je hebt minder last van geluid, en ze verduisteren de slaapkamer. Eveneens schrikken ze inbrekers af. Je kunt kiezen uit 3 varianten: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De normale tarieven variëren tussen de €360 t/m €1275 voor rolluiken bestellen in Ryptsjerk.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Enorm lange levensduur.

Informatie en voordelen van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het systeem bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen veelvuldig toegepast bij exclusieve woningen. Het levert een bijdrage aan het karakter van van (bedrijfs)panden. Behalve dit model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De kosten liggen zo tussen de €720 t/m €1625.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een fijne temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Ryptsjerk: bekijk systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Via raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit verkleint de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je de hitte buiten kunt houden. Eveneens brengt het extra sfeer in huis. En het leuke is: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijzen komen uit tussen de €340 en €900. In het bijgaande stukje beoordelen we de meest aantrekkelijke producten.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, simpel op te hangen, gemakkelijk af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te koop in veel kleuren en prints wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er bestaan verschillende types zoals elektrische, transparante, dakraam, verduisterende, lichtdoorlatende, waterafstotende en het duo rolgordijn. De onkosten variëren tussen de €45,00 en €190.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ryptsjerk: gemakkelijk zelf te plaatsen.
 • Assortiment in diverse stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen dragen bij aan een knusse en authentieke ambiance aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Verder maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Wees voorbereid op een prijskaartje van €90 tot +/- €375.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze zijn erg zonwerend. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Ze verkopen diverse types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Voorzie prijzen van €57,5 tot +/- €165.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Ryptsjerk: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of ladderband. Leveranciers bieden gigantisch veel kleuren en materialen als onder andere aluminium, stof, bamboe, hout, PVC. Dankzij houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de hoeveelheid licht en mate van privacy. Niet vergeten: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Verwacht prijsindicaties van €75 oplopend tot €210.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale platen die je in verschillende materialen hebt zoals bamboe, hout, stof, pvc, kunststof. Perfect voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een elegant en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kosten beginnen bij zo’n €50. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €175.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Ryptsjerk op maat geproduceerd

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke producten die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn uniek, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn erg duurzaam. Past op bijna elk raam zoals ronde ramen, uitzetramen, schuiframen, vaste ramen, draaikiepramen, dakramen. Disclaimer: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €460. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €880.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Ryptsjerk bieden frisse lucht in de woning en beschermen tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: rolhor, voorzethor, plissé hor, lamellenhor, inzethor, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Opmerking: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dit wel? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kosten beginnen bij circa €65 en kunnen oplopen tot €700.

 • Geschikt voor o.a.: draairaam, draai-kiepraam, vast raam, valraam, tuimelraam, schuifraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De juiste raamdecoratie voor elke woning

Ontvang verschillende aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan verschillende keuzes: het soort model, het soort materiaal, de gewenste afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de tabel hieronder bieden wij de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Ryptsjerk in juli 2024.

Soort zonweringGroottePrijsindicatie
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€800 – €2075
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€365 – €1500
Screens100 cm – 300 cm breed€260 – €1100
Rolluik1 – 4 meter breed€320 – €1425
Rolgordijn150 x 250 cm€55 – €155
Lamellen100 x 250 cm€45 – €210
Jaloezieën150 x 180 cm€60 – €270
Plisségordijnen100 x 180 cm€125 – €310
Verwachte kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders om uit te kiezen. Elke winkel heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Ryptsjerk. Hieronder bespreken we een aanvulling op de meest gekozen merken. Zodoende hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, Praxis, Hornbach, IKEA & Formido, FonQ, Wehkamp, Bol.com, Kwantum.
 • Overige merken: Weinor, Deponti, Husol, Roma, Novoferm, Toppoint & Sunway, Schlappi, Dickson, Lumenguard, Copaco, Swela.

Zonwering experts in regio van Tytsjerksteradiel

Goedkope zonwering kopen in Ryptsjerk? Wil jij contact leggen met een ervaren zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het overzicht hierna verstrekken we namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Mogelijk kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze website vergelijk je ook monteurs en shops in Burgum, Noardburgum en Hurdegaryp.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elk kozijn behoeft een vitrage die afgestemd is op de stijl van de woning. We verstrekken hieronder wat details over de meest handige binnen- en buitenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
Van juni t/m september kan de temperatuur flink oplopen. Je kunt kiezen uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten toepassen. Klik eventueel direct verder naar: Screens.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De beste zonnewering voor jouw huis heeft te maken met: het type raam, de ligging van de tuin, jouw specifieke wensen en je financiële middelen. Het fijne van binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in diverse kleuren, vormen en prijssegmenten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Ryptsjerk?

De investingen in zonwering lopen flink uiteen. De normale kosten helder naast elkaar gezet. Markiezen zijn zo’n €575. Zonnescreens €245 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm betaal je ongeveer €1050. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €675). Een normaal rolluik kost €455. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €265 op basis van één kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €825). Overige binnengordijnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (verkrijgbaar vanaf €110 op basis van 1 raam). De totale tarieven worden gecalculeerd door te kijken naar de gewenste producten, de gewenste afmeting, soort bediening, materiaalgebruik, kleur en montage.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Ryptsjerk?

Rondom zonweringsproducten heb je veel keuze. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echt kan je ook profiteren van montage & inmeetservice in Ryptsjerk. Dan komt er een capabele professional die de deuren en/of ramen opmeet aan huis. Hierna zal de monteur het systeem degelijk installeren. Dankzij de montageservice geniet je altijd van correct werkende zonnewering, langere garantie, klantenservice en een uitgebreide demonstratie.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we de normale handbediening, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang werkt prima, alleen het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app) is ideaal omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij regen of wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon doorbreekt zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De onkosten van smart rolluiken of screens liggen rond de €525.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9256

Plaats een reactie