Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wyns vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Wyns? Zonwering is er voor binnen en buiten. De prijzen beginnen vanaf €72,50. Goede buitenzonwering als een zonnescherm werkt erg goed om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Mogelijk verkrijg je middels een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is minder duur en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Winkels verkopen tegenwoordig tientallen afzonderlijke combinaties. Op dit portaal kan je aan de slag met een praktische handleiding waar we alle soorten systemen behandelen. Daarnaast geven we gemiddelde tarieven en een tabel met lokale zonwering specialisten in Wyns en omstreken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Minder last van inkijk.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-wyns

Zonnescherm laten plaatsen in Wyns

Wil je alles vakkundig laten installeren of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Wyns via een betrouwbare zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent er dan zeker van dat de installatie op de juiste wijze vastgezet wordt, dat er niks stuk gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via onze vergelijkingstool vind je razendsnel vakspecialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Om te beginnen kies je wat voor soort installatie matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het uitvalscherm of de shutters. Interessante functionaliteiten zijn bijv. de warmte buitenshuis houden, extra isolatie, je privacy verhogen, inbraken beperken, een fijne plek in de schaduw maken, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Kies de afmetingen van het systeem. Beschrijf ook waar je het wilt laten plaatsen. Zoals aan de voorkant of op de 1e of 2e verdieping. Selecteer eventueel foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De eenvoudigste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en praktische manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Al jouw wensen doorgegeven? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Wyns en de directe omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het installatiebedrijf. Het installatiebedrijf installeert het knikarmscherm of de vouwgordijnen zoals gewenst. Loop na of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Mogelijk kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Zonnewering offertes vergelijken

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Wyns

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Wyns is het meest geschikt om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Verder is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op je kavel (dicht bij de muren). Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Veel toepassingen zoals bijvoorbeeld rolluiken zijn zelfs inbraakproof en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er in veel kleuren en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €300 tot €2600. In onderstaande alinea geven we een toelichting op de meest populaire producten.

Prijzen en voordelen van terrasschermen en knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Door middel van 2 telescopische knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hiermee kan je er gewoon onderdoor lopen en zal het veel schaduw geven bij het raam. Advies: het scherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De prijzen liggen tussen de €900 tot wel €2250.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Waar kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een goedkope manier om de zon buitenshuis te houden. Je krijgt hierdoor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Het is ideaal bij grote ramen en waar geen doorloop vereist is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €325 en €1250.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Wyns is ideaal als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Let op: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De prijsindicaties komen uit tussen de €225 tot wel €1025.

 • Bedekt het hele raam.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Adviezen over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. De redenen zijn duidelijk: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), eenvoudig in te meten, ze zijn geluiddempend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Daarbij hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je hebt 3 types: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De prijzen liggen zo tussen de €280 tot wel €1275 voor rolluiken bestellen in Wyns.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Werkt inbraakwerend.

Tips voor markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een stevig frame van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij exclusieve woningen. Ze beïnvloeden de sfeer van het gebouw. Naast de basismodellen is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De normale prijzen bedragen tussen de €660 t/m €1850.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in huis door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Wyns: alle systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Door raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit maakt de kans kleiner dat er veel licht in de woning komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Bovendien is het een toevoeging aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijzen liggen zo tussen de €340 – €875. In het boxje hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest gekochte modellen.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is betaalbaar, probleemloos aan te brengen, simpel te gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kun jij kopen in talloze prints en kleuren. zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn diverse modellen zoals waterafstotende, elektrische, dakraam, verduisterende, lichtdoorlatende, transparante en speciale duo rolgordijnen. De prijzen liggen zo tussen de €55,00 en €180.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Wyns: relatief eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Te koop in uiteenlopende stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxe en unieke uitstraling aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarnaast kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Raambekleders werken met prijsindicaties van €95 tot +/- €400.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Moeiteloos te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. De bediening is erg simpel en ze houden de zon goed tegen. Luxe ogende raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Raambekleders bieden veel systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Raambekleders werken met kosten van €60 tot +/- €185.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Wyns: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of stang. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit mega veel systemen en materialen als aluminium, kunststof, PVC, hout, bamboe. Via de houten jaloezieën bepaal je zelf de hoeveelheid licht en mate van privacy. Let op: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Voorzie een prijs van €72,5 tot €280.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale panelen gemaakt van bijv. aluminium, hout, kunststof, stof, pvc. Handig voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een eigentijds en simpel interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn makkelijk te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijzen beginnen bij €80. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €210.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Wyns op maat gemaakt

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals schuiframen, valramen, ronde ramen, uitzetramen, draaikiepramen, vaste ramen. Goed om te weten: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €420 en lopen op tot €950.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Wyns zorgen voor frisse lucht in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: voorzethor, lamellenhor, hordeur, inzethor, hor met scharnier, plissé hor. Last van allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Disclaimer: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wel zit er in het assortiment een slimme duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen insecten en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kosten beginnen bij €82,5 en lopen op tot €725.

 • Geschikt voor o.a.: vast raam, tuimelraam, uitzetraam, draai-kiepraam, draairaam, valraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De perfecte raamdecoratie voor elke interieurstijl

Gratis een aanbieding van lokale specialisten

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. meerdere zaken: het type systeem, het materiaal, de afmeting en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. Hierna verstrekken we de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Wyns in juli 2024.

Soort zonweringFormaatVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€865 – €2175
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€370 – €1500
Screens200 cm – 400 cm breed€240 – €975
Rolluik3 – 4 meter breed€290 – €1450
RolgordijnTot 250 cm breed€80 – €140
Lamellen100 x 50 cm€50 – €220
Jaloezieën100 x 250 cm€70 – €270
Plisségordijnen100 breed€100 – €330
Verwachte tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Friesland.

Vergelijk merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je in je overweging mee moet nemen. Elk merk heeft zijn unieke toepassingen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Wyns. In het schema hieronder bespreken we uitleg over de meest gekozen merken. Zo heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, IKEA, Praxis, Gamma & Kwantum, Wehkamp, Bol.com, Formido, FonQ.
 • Zie ook: Novoferm, Weinor, Roma, Toppoint, Husol, Bece en Lumenguard, Milano, Swela, Dickson, Schlappi, Sunway.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Tytsjerksteradiel

Goedkope zonwering kopen in Wyns? Of ben je op zoek naar een vakkundig zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hierna bespreken we gegevens en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vaak kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via dit platform bekijk je ook monteurs en shops in Swichum, Dokkum en Wirdum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om passende vitrage die perfect past bij de uitstraling van de kamer. We informeren je graag verder over de meest ideale zonweringssystemen per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Terras of Serre
In de de zomermaanden kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Er zijn diverse modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Klik eventueel direct verder naar: Zonwering offerte.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De meest ideale zonnewering voor jouw pand is afhankelijk van het soort raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de gevels / kozijnen en hoeveel je maximaal wilt investeren. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te bestellen is in velerlei kleuren, dessins en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft een gezond binnenklimaat, maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Wyns?

De investingen in zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De huidige prijzen tref je hierna. Voor markiezen betaal je zo’n €700. Zonnescreens €260 op basis van 1 raam. In het geval van een terraszonwering ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1075. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €725). Een instap-rolluik kost €470. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €255 per raam. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €770). Voordelige opties zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €145 op basis van één kozijn). De totale bedragen worden opgesteld door te kijken naar de gewenste producten, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsopties, type materiaal, kleuren en kosten van installatie.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Wyns?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Je moet altijd rekening houden met de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage en inmeetservice in Wyns. Hierbij komt er een gediplomeerde vakman die elk raam / kozijn bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de monteur de producten vakkundig vastzetten. Zo ben je verzekerd van optimale zonnewering, garantie en nazorg en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme zonwering?

Kies jij voor de standaard handmatige bediening, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig systeem met slinger of band is acceptabel, maar het kan handzamer. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, tijdschakelaar, mobiele app, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij veel wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De tarieven van smart rolluiken of screens zitten op zo’n €575.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9091

Plaats een reactie