Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Swichum vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Swichum? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen. De tarieven starten bij zo’n €62,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een screen is ideaal om zonnewarmte buiten te houden. Daarnaast realiseert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terras. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of plissés is minder duur en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Je kunt kiezen uit de wereld aan verschillende oplossing. Via onze site bieden we een uitgebreid advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. In aanvulling daarop doorzoek je gemiddelde kosten en adressen van verschillende zonwering specialisten in Swichum en omstreken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-swichum

Zonnescherm laten plaatsen in Swichum

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Swichum via een lokale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent er dan zeker van dat het geheel volgens de documentatie opgehangen wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op deze website vind je razendsnel leveranciers uit de buurt. Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  Kies allereerst welk soort zonwering het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm of de lamellen. Belangrijke elementen zijn: het huis koeler maken, het verminderen van energiegebruik, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakkans verminderen, schaduwplekken realiseren, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Selecteer de gewenste afmetingen van jouw installatie. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals achter- of naast het huis of bij de slaapkamers. Voeg een plattegrond toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Kies de gewenste bediening. De simpelste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Meestal met een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en effectiefste mogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Montagepartners vergelijken

  De details van het project ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Swichum en nabije omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, garantie review en klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installeren

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montageteam. De installateur levert het uitvalscherm of de lamellen zoals gewenst. Controleer zorgvuldig of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Steeds vaker kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonnewering offertes vergelijken

Ontvang offerte van raambekleders in Swichum

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Swichum werkt het beste om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek op korte afstand van je huis. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Veel systemen zoals het rolluik hebben een inbraakwerende werking en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in talloze dessins en afmetingen. Houd rekening met kosten tussen de €400 tot zo’n €2825. In het stukje hierna beoordelen we de meest gekozen systemen.

Het installeren van terrasschermen & knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Via de slimme knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Dankzij dit systeem behoud je de vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek om te zitten. Advies: het schermdoek kan kapot waaien bij wind. De prijsindicaties liggen tussen de €825 en €2275.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Effecten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een slimme manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het biedt plaatselijk veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Erg handig bij hoger gelegen ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De normale tarieven schommelen tussen de €350 t/m €1275.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Swichum is zeer geschikt als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. De doeken worden gefabriceerd van polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar niet andersom. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €325 t/m €1150.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Informatie en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. De redenen zijn duidelijk: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, op maat te bestellen, ze houden lawaai tegen, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Als extra voordeel biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 mogelijkheden: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De prijzen liggen tussen de €360 en €1425 voor rolluiken bestellen in Swichum.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Schrikt inbrekers af.

Uitleg over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van oudere woningen. Het levert een bijdrage aan de uitstraling van gebouwen. In aanvulling op de standaard markiezen heb je ook het klapmodel en het petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De normale prijzen liggen tussen de €610 tot €1950.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een heerlijke temperatuur in je woning d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Swichum: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. D.m.v. raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit maakt de kans kleiner dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het minder heet wordt in huis. Soms haal je hiermee extra sfeer in huis. Goed om te weten: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De minimale investeringen variëren tussen de €300 – €925. In het gedeelte hieronder geven we een toelichting op de meest gekochte modellen.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, moeiteloos zelf te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in meerdere designs en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er zijn diverse modellen zoals lichtdoorlatende, elektrische, transparante, kiepkantelraam, waterafstotende, verduisterende en een duo rolgordijn. De tarieven variëren tussen de €47,50 – €160.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Swichum: eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Aanbod in prachtige stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxueuze en unieke uitstraling aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarbij maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Je moet denken aan onkosten van €105 oplopend tot €375.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je kan ze moeiteloos bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij elke woonstijl past. Er bestaan veel soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Voorzie een prijs van €60 tot zo’n €165.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Swichum: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of stang. Leveranciers bieden ontzettend veel modellen en materialen zoals o.a. aluminium, hout, stof, bamboe, kunststof. Met jouw houten jaloezieën kies je zelf sfeer, licht en privacy. Niet vergeten: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Denk aan een tarief van €85 tot zo’n €250.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale stroken van bouwstoffen zoals kunststof, pvc, hout, bamboe, stof. Geschikt voor brede / grote ramen en passen perfect bij een chique en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De tarieven starten bij om en nabij de €80 en lopen op tot €195.

 • Van elegant tot robuust.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Swichum professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke producten waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn bijzonder, ze zijn overal toepasbaar en een milieuvriendelijke keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, draaikiepramen, uitzetramen, valramen, dakramen, schuiframen. Advies: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijzen beginnen bij zo’n €410 en lopen op tot €930.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Swichum zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn goed in het tegenhouden van ongedierte en andere insecten. Er zijn talloze opties: rolhor, hordeur, voorzethor, plissé hor, lamellenhor, inzethor. Allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Advies: de hor houdt de zon niet tegen. Wel zit er in het assortiment een speciale duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen vliegen, muggen en insecten en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De tarieven starten bij om en nabij de €85 en kunnen oplopen tot €750.

 • Past op bijna elk raam: valraam, draairaam, draai-kiepraam, schuifraam, vast raam, uitzetraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De tofste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Ontvang verschillende aanbiedingen van erkende aanbieders

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden gecalculeerd via allerlei opties: het type systeem, de materiaalkeuze, de maximale breedte en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de volgende tabel tonen wij de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Swichum in juli 2024.

Zonwering typeGroottePrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€820 – €2000
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€380 – €1525
Screens100 cm – 300 cm breed€290 – €1150
Rolluik200 cm – 400 cm breed€295 – €1350
Rolgordijntot 2 meter breed€80 – €155
Lamellen150 x 100 cm€45 – €195
Jaloezieën150 x 180 cm€75 – €230
Plisségordijnen130 cm breed€100 – €380
Gemiddelde kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

Alle merken zonwering op een rij

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die het overwegen waard zijn. Elke aanbieder heeft zo zijn eigenschappen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Swichum. In het volgende schema vergelijk je een aanvulling op de grootste merken. Zo kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, Praxis, IKEA, Gamma & Leen Bakker, Bol.com, FonQ, Formido, Wehkamp.
 • Check ook: Bece, Novoferm, Husol, Weinor, Toppoint, Roma en Sunway, Milano, Lumenguard, Swela, Schlappi, Dickson.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Leeuwarden

Goedkope zonwering kopen in Swichum? Of zoek je een professioneel zonweringsbedrijf in de regio? In het volgende blokje vind je contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze regio. Tevens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal ontdek je ook montagebedrijven en shops in Goutum, Wirdum en Teerns.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft een bepaalde vitrage nodig die matcht met de woonbehoefte en woonstijl. We delen nu de meest praktische buiten- en binnenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Terras & Serre
Ook in Nederland kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het actuele aanbod bestaat uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Wellicht vind je dit ook interessant: Rolgordijnen.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De perfecte zonnewering kun je uitzoeken aan de hand van: de afmetingen van je ramen, hoe je tuin ligt, jouw stijl en smaak en natuurlijk jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in meerdere kleuren, materiaaltypes en afmetingen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook buiten verkoeling, maar springt wel meer in het oog (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Swichum?

De onkosten voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De standaard prijzen vind je hieronder. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €675. Zonnescreens €205 per raam. Kies je voor een terraszonwering moet je denken aan minimaal €1050. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €775). Een normaal rolluik kost €465. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €300 per raampartij. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €780). Budget keuzes zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (beginnend bij €115 per kozijn). De totale tarieven worden beïnvloed door: de gewenste producten, de afmetingen, soort bediening, het gewenste materiaal, motiefjes en kosten van installatie.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Swichum?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om inmeten en montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage met inmeetservice in Swichum. Er komt dan een capabele professional die de deuren en/of ramen deskundig bekijkt en opmeet. Hierna zal de monteur het systeem vakkundig vastzetten. Dankzij deze service heb je gegarandeerd perfecte zonnewering, extra fabrieksgarantie en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme zonwering?

In de basis heb je de normale handmatige bediening, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige zonwering met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, niettemin kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (via een mobiele app, draaiknop, handzender, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij extreem weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon op het raam schijnt zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De kosten van smart rolluiken en screens starten bij €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9087

Plaats een reactie