Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Uithoorn vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Uithoorn? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. De prijzen beginnen vanaf €77,50. Degelijke buitenzonwering zoals een rolluik is het meest effectief om de zon buitenshuis te houden. Ook biedt een zonnescherm een aantal m2 schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is minder duur en brengt extra sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit tientallen diverse systemen. Op dit portaal doorzoek je een gratis keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Op dezelfde wijze verstrekken we een kostenindicatie en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Uithoorn en omliggende plekken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-uithoorn

Zonnescherm laten plaatsen in Uithoorn

Ben je zelf niet handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Uithoorn door een bekende zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent er dan zeker van dat het product op de juiste manier opgehangen wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de bediening perfect werkt. Op deze website vind je heel eenvoudig experts in de regio. In het onderstaande blok leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten installeren door een expert

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Om te beginnen kies je welk type product aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de lamellen. Belangrijke functies zijn: een aangenaam binnenklimaat, het verminderen van energiegebruik, wat extra privacy realiseren, inbraakkans verminderen, extra schaduw, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gewenste model. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Dit kan zijn achter- of naast het huis of op de eerste verdieping. Voeg schetsen toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De standaard optie is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop/schakelaar in huis, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en comfortabelste oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer jouw adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van erkende zonweringsbedrijven uit Uithoorn en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de aanbiedingen op betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de installateurs. De professional levert het terrasscherm of de houten jaloezieën zoals besproken. Loop na of het product goed is aangebracht. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In veel gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Uithoorn

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Uithoorn is praktisch om warmte in huis tegen te gaan. Tevens werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op jouw terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Veel modellen zoals de populaire rolluiken werken inbraakwerend en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten kan je bestellen in allerlei dessins en groottes. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €500 – €2825. In het volgende hoofdstuk geven we een toelichting op de meest geziene toepassingen.

De pluspunten van knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Aan de hand van twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Dankzij dit systeem is er een vrije doorloop en zal het veel schaduw geven op het terras. Tip: het zonnescherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De normale tarieven bedragen tussen de €825 – €2100.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Adviezen over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een voordelige manier om een raam te beschermen tegen zon. Je kunt rekenen op plaatselijk veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Veel gekozen bij ramen zonder openslaande delen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale prijzen liggen tussen de €375 tot €1350.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Uithoorn is onmisbaar als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek van de screens bestaat uit polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In het geval van daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Kanttekening: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte tarieven schommelen tussen de €300 tot zo’n €1050.

 • De cassette is klein en compact.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Korte info over rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is niet zo gek: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), op maat te bestellen, ze houden lawaai tegen, en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra voordeel dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Er zijn 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De kosten komen uit tussen de €300 t/m €1400 voor rolluiken bestellen in Uithoorn.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Tips voor markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het bestaat uit een compact frame van o.a. staal wat afgedekt wordt door middel van een doek. De markiezen zie je veel bij landelijke huizen. Ze beïnvloeden een unieke uitstraling van het huis. Los van het normale model is er nog een petmodel en klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De kosten bedragen tussen de €710 tot wel €1775.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een aangename temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Uithoorn: alle soorten voor binnen op een rij

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. D.m.v. raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit maakt de kans kleiner dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je geniet van een koel huis. Ook is het een toevoeging aan jouw interieur. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De tarieven liggen tussen de €340 en €975. In deze koopgids leggen we alles uit over de meest gekozen keuzes.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, moeiteloos zelf te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in tientallen kleurtjes en motiefjes zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn allerlei types zoals transparante, waterafstotende, dakraam, verduisterende, elektrische, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De prijsindicaties schommelen tussen de €57,50 en €185.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Uithoorn: eenvoudig zelf te installeren.
 • Assortiment in diverse stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen geven een exclusieve en huiselijke ambiance aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Houd rekening met een prijskaartje van €100 tot zo’n €400.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Probleemloos te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Raambekleders bieden veel uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Denk aan een prijs van €65 tot zo’n €155.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Uithoorn: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of ladderband. Je kunt een selectie maken uit tientallen kleuren en materialen zoals bijv. kunststof, stof, bamboe, aluminium, hout. Met jouw houten jaloezieën kies je zelf de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Suggestie: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Je moet denken aan een kostenplaatje van €72,5 tot wel €210.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals bamboe, pvc, aluminium, hout, kunststof. Geschikt voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een eigentijds en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kostprijzen beginnen bij zo’n €75. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €185.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Uithoorn op maat

Shutters zijn luxe binnenluiken met een unieke look. Het zijn eyecatchers die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn uniek, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn erg duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als schuiframen, valramen, draaikiepramen, ronde ramen, uitzetramen, vaste ramen. Let op: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kostprijzen starten bij gemiddeld €450. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €870.

 • Duurzaam product.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Uithoorn zorgen voor voldoende ventilatie en weren bovendien ongedierte en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: rolhor, inzethor, plissé hor, voorzethor, hor met scharnier, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Adviespunt: horren werken niet als zonnewering. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een innovatieve duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De onkosten beginnen bij €65. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €625.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, schuifraam, draai-kiepraam, uitzetraam, vast raam, valraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van erkende aanbieders

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden gecalculeerd op basis van diverse onderdelen: het soort product, type materiaal, de afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het schema hieronder verstrekken we de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Uithoorn in april 2024.

ZonweringGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€820 – €2375
Uitvalschermtot 4 meter breed€380 – €1425
Screenstot 4 meter breed€245 – €975
Rolluiktot 4 meter breed€290 – €1400
Rolgordijntot 2 meter breed€60 – €145
Lamellen100 x 250 cm€55 – €195
Jaloezieën150 x 180 cm€60 – €270
Plisségordijnen170 cm breed€100 – €300
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Holland.

Overzicht merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je kunt kiezen. Elk merk heeft zijn pluspunten en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Uithoorn. In de tabel hierna bespreken we een aanvulling op de meest bekende merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, Gamma, Karwei, IKEA en Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com, Formido, FonQ.
 • Bekijk ook: Toppoint, Novoferm, Roma, Bece, Deponti, Husol en Lumenguard, Swela, Schlappi, Milano, Dickson, Copaco.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Uithoorn

Goedkope zonwering kopen in Uithoorn? Meer informatie over een ervaren zonweringsbedrijf in de omgeving? In de tabel hierna vind je bedrijven en adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de buurt. Misschien kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze site bekijk je ook installateurs en shops in Aalsmeer, Weesp en Almere.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke kamer behoeft een vitrage die rijmt met jouw interieurstijl. We informeren je graag verder over de meest gekochte zonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras & Serre
Van juni t/m september wordt het al gauw 30 graden of warmer. Je kunt kiezen uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten toepassen. Check ook aanvullende info over:

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De beste zonnewering die aansluit op jouw behoefte heeft te maken met: de grootte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de stijl van de woning en jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het verkrijgbaar is in diverse kleuren, prints en prijssegmenten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook buiten verkoeling, maar valt wel meer op (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Uithoorn?

De onkosten voor zonwering zijn voor iedereen anders. De gemiddelde kosten vind je hieronder. Denk bij markiezen aan +/- €550. Screens €255 per raam. Op het moment dat je kiest voor een terras-knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1000. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €600). Een basis rolluik kost €465. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €290 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €830). Overige gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te bestellen vanaf €140 per kozijn). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar het model, de grootte (lengte en breedte), handmatige of elektrische bediening, het gewenste materiaal, designs en montage.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Uithoorn?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Zoek vooraf alles goed uit omtrent de afmetingen en montage-eisen. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar ook gebruik maken van de montage plus inmeetservice in Uithoorn. Er komt dan een gediplomeerde vakman die elk raam / kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een expert het model juist installeren. Dankzij deze service ben je zeker van goede zonnewering, langere garantie, klantenservice en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Je kunt kiezen voor de standaard handbediening, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige zonwering met een handslinger werkt prima, maar het kan slimmer. Draadloze bediening (d.m.v. een mobiele app, afstandsbediening, handzender, draaiknop) zorgt ervoor dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. In het geval van een felle zon zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies biedt nieuwe mogelijkheden. De tarieven van smart rolluiken of screens beginnen bij €425.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1420, 1421, 1422, 1423Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie