Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Weesp vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Weesp? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen en regel je al vanaf €65,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een rolluik is ideaal om je woning koel te houden. In veel situaties verkrijg je middels een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of lamellen is minder duur en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er bestaan ontzettend veel afzonderlijke systemen. Via zonweringaanbiedingen.nl doorzoek je een concreet advies waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarnaast bieden we de geschatte kosten en een lijst met verschillende zonwering specialisten in Weesp en omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-weesp

Zonnescherm laten plaatsen in Weesp

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Weesp middels een betrouwbare zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan zeker dat alles goed vastgezet wordt, dat de garantie niet vervalt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl regel je gemakkelijk een offerte van vakspecialisten in de gemeente. In het onderstaande blok lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Ten eerste bepaal je welk soort systeem het beste past bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Denk ook na over de functie van het terrasscherm of de lamellen. Belangrijke functies zijn: een ruimte afkoelen, energie besparingen realiseren, zorgen voor meer privacy, inbraak beperkend, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Afmetingen

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals aan de overkapping of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De standaard systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dat werkt middels een praktische draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest moderne mogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Weesp en omliggende plekken. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk referenties, garantie en betalingscondities. Ga voor de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installeren

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat alles opgeruimd is voor de vakmannen. De montage-specialist hangt de screens of de houten jaloezieën zoals afgesproken. Ga altijd na of de totale constructie correct is opgehangen. Laat hem/haar een demo geven. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Soms kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Weesp

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Weesp wordt gebruikt om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Bovendien werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Veel artikelen zoals bijvoorbeeld rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er in tientallen verschillende dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €350 tot wel €2775. In het volgende gedeelte delen we veel info over de meest verkochte oplossingen.

Laten plaatsen van knikarmschermen & terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Middels de slimme knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Hierdoor is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een schaduwrijke plek in de tuin. Disclaimer: het doek kan vies worden door regen. De verwachte prijzen bedragen tussen de €825 tot zo’n €2100.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Bestellen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Het realiseert lekker veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Handig voor kleinere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De kosten liggen tussen de €475 tot €1325.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Ontdek het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Weesp is de perfecte keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek is vaak gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Tijdens daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Voorwaarden: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De normale tarieven bedragen tussen de €300 – €1100.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Uitleg over rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. En dat is niet vreemd: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weerkaatsen het zonlicht, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en hebben een isolerende werking. Bovendien houden ze inbrekers buiten de deur. Er zijn 3 mogelijkheden: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De verwachte tarieven komen uit tussen de €250 tot zo’n €1225 voor rolluiken bestellen in Weesp.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Tips voor markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Dit is een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij brocante woningen. Ze geven een boost aan een nostalgische uitstraling van woningen. Naast de basismodellen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De tarieven bedragen tussen de €720 tot wel €1850.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een aantrekkelijke temperatuur in en rondom jouw woning met buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Weesp: alle mogelijkheden voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Via raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit beperkt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Vaak kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De minimale investeringen bedragen tussen de €390 en €925. In het stukje hieronder geven we een toelichting op de veelbesproken installaties.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn voordelig, makkelijk te bevestigen, eenvoudig in gebruik en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in praktisch alle kleuren en prints zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er zijn verschillende types zoals dakraam, kiepkantelraam, verduisterende, waterafstotende, transparante, lichtdoorlatende en hippe duo rolgordijnen. De verwachte prijzen schommelen tussen de €50,00 tot €175.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Weesp: heel simpel zelf op te hangen.
 • Te bestellen in interessante stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen bieden een warme en rustieke uitstraling aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Bovendien helpen ze tegen een slechte akoestiek. Voorzie een kostenplaatje van €115 oplopend tot €400.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze houden de zon goed tegen. Fraaie raamdeco die goed matched met jouw interieur. Raambekleders bieden veel systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Wees voorbereid op tarieven van €60 tot zo’n €170.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Weesp: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je 2 kanten op kan openzetten met een ophaalsysteem. Het aanbod bestaat uit tientallen systemen en materialen als o.a. PVC, aluminium, stof, hout, bamboe. Dankzij houten jaloezieën speel je eenvoudig met sfeer, licht en privacy. Disclaimer: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Houd rekening met prijsindicaties van €65 tot €260.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale stroken die je in verschillende materialen hebt zoals stof, pvc, aluminium, kunststof, hout. Praktisch voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een rustig en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijzen starten bij om en nabij de €65 en lopen op tot €175.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Weesp op maat gemaakt

Shutters zijn populaire binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn eyecatchers die jouw interieur echt afmaken. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals vaste ramen, ronde ramen, schuiframen, uitzetramen, dakramen, valramen. Let op: shutters zijn niet goedkoop! De onkosten starten bij gemiddeld €480. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €930.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Weesp zorgen voor voldoende ventilatie en hebben een gunstig effect op vliegen en muggen. Er zijn diverse modellen: plissé hor, voorzethor, hor met scharnier, rolhor, inzethor, hordeur. Allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Belangrijk: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je zou kunnen informeren naar een intelligente duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen muggen en vliegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijzen beginnen bij circa €72,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €525.

 • Voor bijna ieder raamtype: valraam, draairaam, vast raam, draai-kiepraam, tuimelraam, schuifraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De mooiste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden gecalculeerd op basis van allerlei factoren: het type product, het soort materiaal, de grootte van het systeem en afwerking plus bediening. In het volgende blokje tonen wij de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Weesp in mei 2024.

Zonwering typeFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmschermtot 6 meter breed€805 – €2175
Uitvalschermtot 4 meter breed€385 – €1450
Screens3 – 4 meter breed€265 – €1200
Rolluik300 – 450 cm breed€310 – €1400
RolgordijnTot 300 cm breed€80 – €140
Lamellen200 x 200 cm€50 – €225
Jaloezieën100 x 220 cm€70 – €220
Plisségordijnen200 cm breed€100 – €300
Gemiddelde onkosten zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Welke winkelier heeft zijn pluspunten en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Weesp. In het volgende blokje bekijk je details over de meest gekozen merken. Zo kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, Karwei, Hubo, Gamma en Wehkamp, FonQ, Bol.com, Formido, Leen Bakker.
 • Check ook: Bece, Deponti, Novoferm, Toppoint, Weinor, Roma & Schlappi, Milano, Dickson, Copaco, Lumenguard, Sunway.

Zonwering experts in de buurt van Weesp

Goedkope zonwering kopen in Weesp? Wil jij contact leggen met een goed zonweringsbedrijf in de omgeving? Hieronder tref je gegevens en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Mogelijk kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal vergelijk je ook leveranciers en bedrijven in Gooise Meren, Huizen en Blaricum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elk raam vraagt weer om een ander type vitrage die matcht met de woonbehoefte en woonstijl. We vertellen graag wat meer over de meest gekochte binnen- en buitenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras of Serre
Van juni t/m september kan het anders erg warm worden. Het huidige assortiment bestaat uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Check ook aanvullende info over:

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De best passende zonnewering die past bij jouw wensen kan jij opzoeken door een check te doen op: de grootte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de staat van de gevels en het kozijn en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat je het kunt kopen in velerlei kleuren, dessins en maatvoeringen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, brengt significante verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (aan de buitenzijde van de woning).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Weesp?

De verwachte prijzen van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De geschatte prijzen hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen betaal je zo’n €675. Buitenscreens €240 op basis van 1 raam. In het geval van een knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1225. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €800). Een handmatig-rolluik kost €455. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €250 per raam. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €820). Alternatieve binnengordijnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €125 per raam / kozijn). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. het type / model, het inmeten (afmetingen), soort bediening, de materiaalsoort, motiefjes en installatiekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Weesp?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb je veel keuze. Daarbij moet je zeker goed letten op de afmetingen en montage-eisen. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echt kan je ook profiteren van de montage en inmeetservice in Weesp. Hierbij komt er een deskundige installateur die ieder raam deskundig bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de professional de producten op de juiste manier bevestigen. Dankzij deze service geniet je van effectieve zonnewering, garantie en service en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis kennen we handmatig met slingerstang of band, handzenders / afstandbedieningen of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig model met opwindmechanisme is werkbaar, niettemin kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (afstandsbediening, handzender, draaiknop, tijdschakelaar) is steeds meer in opkomst omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon hevig schijnt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, shutters en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De tarieven van smart rolluiken en schermen komen uit rond de €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1380, 1381, 1382, 1383, 1384

Plaats een reactie