Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering De Kwakel vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in De Kwakel? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. Je laat dit al plaatsen vanaf €95,00. Buitenzonwering zoals een rolluik is ideaal om zonnewarmte buiten te houden. Mogelijk realiseert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is meestal een stuk goedkoper en is direct een aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit geweldig veel afzonderlijke combinaties. Op dit platform doorzoek je een complete gids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. In aanvulling daarop bieden we de geschatte kosten en namen van lokale zonwering specialisten in De Kwakel en de directe omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-de-kwakel

Zonnescherm laten plaatsen in De Kwakel

Wil je alles vakkundig laten installeren of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in De Kwakel via een goede zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan zeker dat het geheel goed gemonteerd wordt, dat er niks kapot gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via onze vergelijkingstool vind je razendsnel vakspecialisten in de gemeente. In het volgende stappenplan lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Ten eerste bepaal je welk type product geschikt is voor jouw woning. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Beschrijf ook het belangrijkste doel van het knikarmscherm of de jaloezieën. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoeling in huis, energie besparingen realiseren, de privacy verbeteren, inbraakwerend, een fijne schaduwplek maken, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Afmetingen

  Bereken de ideale maten van het model dat je hebt uitgezocht. Verduidelijk ook waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere aan de zijkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg schetsen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De simpelste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en comfortabelste optie is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van professionele zonweringsbedrijven uit De Kwakel en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de keurmerken, garantie, levertijd. Ga voor de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installeren

  Demonteer de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de specialisten. De specialist monteert het zonnescherm, markiezen of de houten jaloezieën zoals afgesproken. Toets of het volgens de handleiding is aangebracht. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Soms is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Snel een prijsindicatie van raambekleders in De Kwakel

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering De Kwakel is ideaal om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarnaast is het perfect om snel een schaduwplek te creëren bij ramen, deuren en overkappingen. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Meerdere opties zoals bijvoorbeeld rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in diverse prints en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €425 tot zo’n €2775. In de keuzegids hieronder delen we veel info over de beste modellen.

Het kopen van terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. D.m.v. de vaste knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Dankzij dit systeem is de ruimte vrij toegankelijk en biedt het geheel veel schaduw bij de ramen. Let op: het scherm is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte kosten komen uit tussen de €875 – €2175.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Koopgids uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Je krijgt hierdoor veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Een vaak gekozen optie bij kleinere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De totale investeringen variëren tussen de €425 – €1250.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in De Kwakel is een uitstekende keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen extreem weer. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar andersom is niet mogelijk. Let op: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De tarieven komen uit tussen de €375 tot €1125.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Kiezen voor rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. De redenen zijn duidelijk: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze houden de warmte buiten het huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra voordeel hebben ze een inbraakpreventieve werking. Tegenwoordig heb je 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De prijzen schommelen tussen de €290 tot €1450 voor rolluiken bestellen in De Kwakel.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Korte info over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het is eigenlijk een stevig frame van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen zie je met name bij rijksmonumenten. Ze geven een boost aan een nostalgische uitstraling van woonhuizen. Naast de basismodellen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De prijzen liggen zo tussen de €630 tot €1950.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een lage temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie De Kwakel: alle mogelijkheden voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. D.m.v. raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Zo kan je voorkomen dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarbij brengt het extra sfeer in huis. En daarbij komt: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De onkosten liggen zo tussen de €340 en €975. In het stukje hieronder lees je informatie over de meest populaire keuzes.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Een zeer betaalbaar systeem, eenvoudig te bevestigen, simpel af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in meerdere soorten materialen en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er bestaan verschillende types zoals waterafstotende, verduisterende, transparante, kiepkantelraam, dakraam, lichtdoorlatende en speciale duo rolgordijnen. De minimale investeringen komen uit tussen de €50,00 tot €170.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in De Kwakel: heel simpel zelf te monteren.
 • Beschikbaar in allerlei stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen helpen mee voor een warme en karaktervolle ambiance aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het systeem is. Ook zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Raambekleders werken met tarieven van €95 tot zo’n €300.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je bepaalt zelf de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die aansluit op elk interieur. Raambekleders bieden velerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Raambekleders werken met een prijs van €60 tot €155.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën De Kwakel: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een ophaalsysteem. Leveranciers bieden aanzienlijk veel modellen en materialen zoals bijv. aluminium, hout, kunststof, bamboe, PVC. Door de houten jaloezieën kies je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Disclaimer: je moet ze regelmatig afstoffen. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €72,5 oplopend tot €250.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je hebt van kunststof, pvc, hout, bamboe, stof. Geschikt voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een trendy en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De investeringen beginnen bij circa €75. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €200.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in De Kwakel voor je huis

Shutters zijn luxe binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn echte blikvangers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Aan te brengen op diverse ramen zoals valramen, schuiframen, vaste ramen, uitzetramen, dakramen, ronde ramen. Noemenswaardig: shutters zijn niet goedkoop! De prijsindicaties beginnen bij €440. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €860.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in De Kwakel zorgen voor voldoende ventilatie en beschermen tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: rolhor, plissé hor, lamellenhor, hordeur, voorzethor, hor met scharnier. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Advies: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Tip: vraag eens om een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit type houdt insecten tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kosten starten vanaf €65 en bedragen voor een luxe model zo’n €750.

 • Te monteren op: valraam, schuifraam, vast raam, draairaam, uitzetraam, tuimelraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van professionele winkels

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 worden berekend door te kijken naar een aantal keuzes: het type product, de materiaalsoort, de maximale breedte en handmatige of elektrische bediening. In de onderstaande tabel verstrekken we de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in De Kwakel in juli 2024.

ZonweringGroottePrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€825 – €2225
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€390 – €1400
Screenstot 4 meter breed€270 – €975
Rolluik2 – 4 meter breed€305 – €1425
Rolgordijntot 2 meter breed€75 – €140
Lamellen200 x 250 cm€60 – €215
Jaloezieën100 x 250 cm€85 – €230
Plisségordijnen160 cm breed€120 – €320
Verwachte kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn tal van merken om uit te kiezen. Ieder merk heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in De Kwakel. Hieronder bekijk je uitleg over de meest gekozen merken. Daardoor kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, IKEA, Praxis, Hubo en Leen Bakker, FonQ, Wehkamp, Bol.com, Formido.
 • Andere merken: Novoferm, Deponti, Roma, Husol, Weinor, Bece en Dickson, Lumenguard, Schlappi, Swela, Copaco, Sunway.

Vergelijk zonwering experts in de regio Uithoorn

Goedkope zonwering kopen in De Kwakel? Meer informatie over een goed zonweringsbedrijf in jouw regio? In het overzicht hierna bieden wij adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de regio. Wellicht kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze vergelijker vergelijk je ook fabrikanten en winkels in Muiderberg, de Hoef en Bussum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om passende vitrage die rijmt met de stijl van de woning. We verstrekken hieronder wat details over de meest praktische zonwering voor buiten en binnen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Producten voor serre & terras
Tijdens de warme zomerdagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. Het actuele aanbod bestaat uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten installeren. Check ook aanvullende info over: Knikarmscherm.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is de beste zonwering?

Elke woning is anders. De meest optimale zonnewering die past bij jouw wensen kan jij opzoeken door een check te doen op: de raamgrootte, hoe je tuin gelegen is, het karakter van jouw huis en je financiële middelen. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te bestellen is in meerdere kleuren, vormen en budgetten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in De Kwakel?

De verwachte prijzen van zonwering zijn per situatie anders. De normale prijzen hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen kosten zo’n €650. Screens €285 per raam. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1050. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €700). Een standaard rolluik kost €485. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €285 op basis van één kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €790). Budget binnengordijnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (reken op minimaal €125 per raam / kozijn). De totale kosten worden gecalculeerd door te kijken naar het type / model, de grootte (lengte en breedte), soort bediening, het soort materiaal, kleur en aanlegkosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in De Kwakel?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het aanbod gigantisch groot. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echt kan je ook profiteren van de montage plus inmeetservice in De Kwakel. In die situaties komt een gediplomeerde expert die kozijnen, gevels en ramen bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de installateur de producten op de juiste manier monteren. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van efficiënte zonnewering, garantie en service en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig model met opwindmechanisme is acceptabel, toch kan het handzamer. Draadloze bediening (met een draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender) zorgt ervoor dat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het flink gaat waaien kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De kosten van smart rolluiken & schermen zitten op zo’n €425.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1424

Plaats een reactie