Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Veendam vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Veendam? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. De tarieven starten bij zo’n €67,50. Goede buitenzonwering als een zonnescherm is het meest doeltreffend om de zon en warmte te weren. Daarnaast realiseert een zonnescherm een schaduwrijke plek in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is in de basis wat betaalbaarder en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Je hebt de keuze uit enorm veel afzonderlijke modellen. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je een gratis keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Daarnaast geven we de geschatte kosten en adressen van diverse zonwering specialisten in Veendam (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-veendam

Zonnescherm laten plaatsen in Veendam

Ben je zelf niet handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Veendam middels een betrouwbare zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan zeker dat het systeem goed aangebracht wordt, dat er niks stuk gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform kom je eenvoudig in contact met vakmannen in de regio. In het volgende stappenplan lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten installeren door een expert

 1. Systeem kiezen

  Om te beginnen kies je welk type systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm of de lamellen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een ruimte afkoelen, het verlagen van de energierekening, de inkijk beperken (privacy), inbraakwerend, een fijne schaduwplek maken, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Geef de maten door van het gewenste model. Noteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De simpelste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dat werkt middels een draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en handigste optie is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Per mail ontvang je dan enkele offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Veendam en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de experts. De monteur monteert het zonnescherm, markiezen of de duettes zoals overeengekomen. Loop na of het nieuwe apparaat goed is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Eventueel kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Veendam

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Veendam werkt erg goed om de warmte uit je huis te houden. Ook is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op jouw terras. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Bekende opties zoals bijvoorbeeld rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel verschillende kleuren en groottes. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €300 – €2850. In het stukje hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest moderne producten.

Adviezen over terrasschermen & knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Dankzij de scharnierende knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zo behoud je de vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek bij de ramen. Tip: het doek is kwetsbaar bij harde wind. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €925 t/m €2075.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een slimme manier om om zonlicht te beperken. Daardoor heb je plaatselijk veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een uitkomst voor hoger gelegen ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte tarieven komen uit tussen de €450 tot zo’n €1300.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Praktische screens

Screens op maat laten maken in Veendam is een goed alternatief als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen weersinvloeden. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Disclaimer: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale tarieven komen uit tussen de €300 t/m €1125.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Informatie en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is goed te verklaren: ze zijn eenvoudig in gebruik, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Als extra pluspunt hebben ze een inbraakpreventieve werking. Tegenwoordig heb je 3 opties: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €340 en €1375 voor rolluiken bestellen in Veendam.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Kosten en pluspunten van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen komt. De markiezen zie je veel bij sfeervolle woningen. Ze hebben invloed op de authenticiteit van (bedrijfs)panden. Daarnaast is er nog een petmodel en klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De totale investeringen komen uit tussen de €690 t/m €1950.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een fijne temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Veendam: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Door raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit beperkt dat er veel licht in de woning komt waardoor het aangenaam koel blijft. Daarnaast zorgt het voor meer sfeer in huis. Goed om te weten: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De kosten liggen tussen de €380 tot €900. Bijgaand delen we veel info over de meest aantrekkelijke producten.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, makkelijk aan te brengen, iedereen kan het gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kan je bestellen in verscheidene dessins en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Je hebt verschillende types zoals dakraam, lichtdoorlatende, verduisterende, elektrische, waterafstotende, transparante en speciale duo rolgordijnen. De onkosten variëren tussen de €47,50 – €160.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Veendam: gemakkelijk zelf te installeren.
 • Verkrijgbaar in mooie stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een warme en rustieke uitstraling aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Verder kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Verwacht een tarief van €90 tot zo’n €350.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je kan ze moeiteloos bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die goed matched met jouw interieur. Ze verkopen velerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Verwacht een tarief van €57,5 tot €180.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Veendam: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Het aanbod bestaat uit diverse kleuren en materialen zoals bijv. PVC, aluminium, hout, kunststof, stof. Door de houten jaloezieën heb je 100% controle over de gewenste lichtinval en privacy. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Je moet denken aan een kostenplaatje van €75 oplopend tot €270.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale panelen van materialen zoals pvc, hout, bamboe, aluminium, kunststof. Toe te passen voor grote ramen en matchen goed met een smaakvol en simpel interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn goed schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €80 en kunnen oplopen tot €205.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Veendam voor je huis

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. De blinds houden de zon perfect buiten, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn erg duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals ronde ramen, draaikiepramen, uitzetramen, dakramen, valramen, schuiframen. Noemenswaardig: shutters zijn duur in aanschaf. De kostprijzen beginnen bij circa €470. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €900.

 • Duurzaam product.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Veendam zorgen voor ventilatie in huis en beschermen tegen insecten en ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: rolhor, hor met scharnier, lamellenhor, plissé hor, inzethor, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Disclaimer: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt wel kiezen voor een innovatieve duo-plissé hor. Dit type houdt kleine dieren buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De tarieven starten bij om en nabij de €70 en lopen op tot €650.

 • Past op bijna elk type raam: schuifraam, uitzetraam, vast raam, draai-kiepraam, tuimelraam, draairaam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke woning

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden gecalculeerd op basis van velerlei zaken: het artikel, het soort materiaal, de noodzakelijke afmetingen en handmatige of elektrische bediening. In het volgende blokje tref je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Veendam in april 2024.

Zonwering typeAfmetingPrijsindicatie
Knikarmschermtot 7 meter breed€860 – €2200
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€350 – €1475
Screenstot 4 meter breed€245 – €1050
Rolluik3 – 4 meter breed€305 – €1325
Rolgordijntot 3 meter breed€80 – €165
Lamellen250 x 150 cm€65 – €215
Jaloezieën150 x 100 cm€75 – €280
Plisségordijnen130 cm breed€125 – €380
Verwachte tarieven zonnewering met montage in de Provincie Groningen.

Vergelijk merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een groot assortiment. Iedere fabrikant heeft zo zijn kenmerken en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Veendam. Hieronder bieden wij een aanvulling op de populairste merken. Op basis daarvan kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Praxis, Karwei, Gamma & Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, Formido, Wehkamp.
 • Bekijk ook: Toppoint, Bece, Deponti, Husol, Novoferm, Weinor & Copaco, Lumenguard, Milano, Sunway, Dickson, Schlappi.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Veendam

Goedkope zonwering kopen in Veendam? Of ben je op zoek naar een professioneel zonweringsbedrijf in jouw regio? In het volgende blokje bekijk je bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Wellicht kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website bekijk je ook installateurs en verkooppunten in Pekela, Westerwolde en Stadskanaal.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt weer om een ander type vitrage die afgestemd is op de stijl van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest ideale zonweringssystemen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Tijdens hete dagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het actuele aanbod bestaat uit diverse modellen buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten monteren. Check ook aanvullende info over:

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Iedere woning is anders. De ideaalste zonnewering die past bij jouw wensen is afhankelijk van de afmetingen van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de gevels / kozijnen en jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te koop is in meerdere kleuren, prints en prijzen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, brengt significante verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Veendam?

De tarieven van zonwering lopen flink uiteen. De geschatte kosten tref je hierna. Denk bij markiezen aan +/- €625. Buitenscreens €290 per kozijn. Kies je voor een zonnescherm stijgen de kosten al gauw naar €1225. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €675). Een normaal rolluik kost €465. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €300 op basis van één kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €755). Gunstiger geprijsde producten voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (beginnend bij €130 per kozijn). De totale investeringen worden beïnvloed door: het model, de afmetingen, de bedieningsopties, de materiaalsoort, motiefjes en montagetarieven.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Veendam?

Met betrekking tot zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter bestaat er ook de de montage & inmeetservice in Veendam. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een deskundige montagepartner die elk raam / kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een montagepartner de producten op de juiste manier monteren. Met deze klusservice geniet je van uitstekende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis heb je handmatig met slingerstang of band, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige zonwering met slinger is werkbaar, toch kan het praktischer. Draadloze bediening (met een mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender) is steeds meer in opkomst omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het flink gaat waaien kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon gaat schijnen laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De onkosten van smart rolluiken & schermen bedragen zo’n €425.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 9640, 9641, 9642, 9644, 9645, 9646Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie