Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Pekela vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Pekela? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en kan je al kopen vanaf €85,00. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm is het meest doeltreffend om de zon en warmte te weren. Mogelijk creëert een zonnescherm schaduwrijke plekken waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of duetten is minder duur en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben geweldig veel verschillende producten. Op dit portaal kan je aan de slag met een uitgebreide uitleg waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Bovendien verstrekken we de huidige tarieven en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Pekela en omstreken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-pekela

Zonnescherm laten plaatsen in Pekela

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Pekela via een erkende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent dan verzekerd dat het product fatsoenlijk opgehangen wordt, dat er niks kapot gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform regel je gemakkelijk een offerte van vakmannen die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Om te beginnen kies je welk type product aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, inkijk verminderen, inbraakkans verminderen, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval bepalen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Afmetingen

  Meet alle maten goed op van het gekozen product. Noteer ook waar het aangebracht moet worden. Dit kan zijn achter- of naast het huis of bij de slaapkamers. Maak foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Automatische of handbediening?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een schakelaar of knop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en leukste optie is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Pekela en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, garantie review en klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Het ophangen van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de monteurs. De montage-specialist installeert het terrasscherm of de plissés zoals besproken. Ga altijd na of het product goed is aangebracht. Een demonstratie is gebruikelijk. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Mogelijk kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Pekela

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Pekela is de meest efficiënte manier om de zon en warmte te weren. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek op korte afstand van je huis. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Diverse artikelen zoals met name rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er in veel kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €450 t/m €2600. In het volgende gedeelte delen we veel info over de meest populaire toepassingen.

Bestellen van terrasschermen / knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Middels 2 knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zodoende is er een vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek om te zitten. Noemenswaardig: het scherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De tarieven liggen zo tussen de €850 tot wel €2200.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

De beste uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Daardoor heb je plaatselijk veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Handig voor ramen zonder openslaande delen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €450 – €1350.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Informatie over screens

Screens op maat laten maken in Pekela is onmisbaar als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek is vaak gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Met daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Aandachtspunt: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid zal het raam niet te gebruiken zijn. De tarieven variëren tussen de €375 tot wel €1200.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Praktische rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. En dat is niet vreemd: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluidsisolerend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Ook dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. We onderscheiden 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De kosten schommelen tussen de €290 t/m €1350 voor rolluiken bestellen in Pekela.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Uitleg over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een houten, stalen of aluminium frame wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij jaren 30 woningen. Ze beïnvloeden een romantische uitstraling van het pand. In aanvulling op de standaard markiezen is er ook een klapmodel en petmodel die je vaak bij winkels ziet. De onkosten variëren tussen de €640 tot wel €1600.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een aangename temperatuur in huis met buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Pekela: alle mogelijkheden voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Via raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit beperkt dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het minder heet wordt in huis. Soms brengt het extra sfeer in huis. Handig om te noemen: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De tarieven liggen tussen de €330 – €850. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de meest interessante mogelijkheden.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is voordelig, eenvoudig te plaatsen, simpel af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in praktisch alle prints en kleuren. zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Men biedt allerlei types zoals transparante, verduisterende, waterafstotende, kiepkantelraam, elektrische, dakraam en de duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen zo tussen de €60,00 – €165.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Pekela: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Te bestellen in mooie stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen helpen mee voor een sfeervolle en rustieke uitstraling aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan een kostenplaatje van €90 tot zo’n €400.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Weinig onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. De bediening is erg simpel en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt meerdere modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Voorzie een kostenplaatje van €62,5 oplopend tot €165.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Pekela: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een handig koord of ketting. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit tientallen kleuren en materialen als bijvoorbeeld kunststof, bamboe, PVC, stof, aluminium. Via de houten jaloezieën speel je eenvoudig met de zichtlijnen, licht en beschutting. Advies: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Houd rekening met een kostenplaatje van €72,5 oplopend tot €260.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je hebt van stof, pvc, kunststof, aluminium, hout. Toe te passen voor lange / grote ramen en bij een eigentijds en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De investeringen starten vanaf €75. Voor luxe versie moet je rekening houden met €205.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Pekela op maat gemaakt

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn echte blikvangers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn exclusief, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals dakramen, valramen, uitzetramen, draaikiepramen, ronde ramen, vaste ramen. Advies: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €450 en lopen op tot €890.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Pekela zorgen voor ventilatie in huis en hebben een gunstig effect op ongedierte en andere insecten. Er zijn talloze opties: rolhor, inzethor, voorzethor, hor met scharnier, plissé hor, hordeur. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Belangrijk: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Tip: vraag eens om een vernuftige duo-plissé hor. Dit model weert muggen, vliegen en ongedierte maar heeft ook een zonwerend doek. De kostprijzen beginnen bij zo’n €87,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €725.

 • Te monteren op: valraam, schuifraam, vast raam, draairaam, tuimelraam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke woning

Deze week diverse aanbiedingen op de mail

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 hangen af van velerlei thema’s: de productcategorie, materiaaltypes, de maximale breedte en handmatige of elektrische bediening. Hierna vergelijk je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Pekela in juli 2024.

Soort zonweringFormaatVerwachte tarieven
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€825 – €2350
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€350 – €1575
Screens1 – 3 meter breed€290 – €1175
Rolluik300 – 450 cm breed€280 – €1350
Rolgordijn200 x 100 cm€70 – €145
Lamellen200 x 200 cm€65 – €190
Jaloezieën100 x 160 cm€80 – €260
Plisségordijnen100 x 220 cm€120 – €350
Gemiddelde kosten zonnewering met monteren in de Provincie Groningen.

Populaire merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je in je overweging mee moet nemen. Elke winkel heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Pekela. In de tabel hierna tref je een toelichting op de meest gekozen merken. Zo kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, Gamma, Praxis, Karwei en Wehkamp, Bol.com, FonQ, Formido, Leen Bakker.
 • Ook interessant: Toppoint, Weinor, Novoferm, Bece, Deponti, Roma en Milano, Sunway, Swela, Lumenguard, Schlappi, Copaco.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Pekela

Goedkope zonwering kopen in Pekela? Wil jij contact leggen met een erkend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het volgende blokje vergelijk je gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Wellicht kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform vind je ook montagebedrijven en verkopers in Oldambt, Midden-Groningen en Westerwolde.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om een ander soort vitrage die matcht met jouw interieurstijl. We geven nu een toelichting op de meest praktische zonwering voor buiten en binnen per ruimte en kamer.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Opties voor terras & serre
In de de zomermaanden kan de temperatuur flink oplopen. Er zijn verschillende type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of moderne buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten installeren. Bekijk snel meer details over:

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke woning is anders. De meest optimale zonnewering in jouw specifieke situatie is afhankelijk van de hoogte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), het karakter van jouw huis en wat je eraan wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in velerlei kleuren, materiaaltypes en maatvoeringen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Pekela?

De verwachte prijzen van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De actuele prijsindicaties hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen betaal je zo’n €750. Buitenscreens €225 per kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terras-knikarmscherm betaal je om en nabij de €1050. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €775). Een instap-rolluik kost €495. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €295 per raampartij. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €835). Alternatieve gordijnen voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te koop vanaf €120 per raam). De totale onkosten worden beïnvloed door: type systeem, de afmetingen, de bedieningsopties, de materiaaltypes, dessins en installatiekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Pekela?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op het inmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage en inmeetservice in Pekela. Dan komt er een ervaren monteur die kozijnen, gevels en ramen deskundig bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de monteur het zonnescherm op de goede manier installeren. Dankzij deze dienstverlening ben je zeker van optimale zonnewering, langere garantie, klantenservice en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Kies jij voor handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig model met slinger werkt prima, toch kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (mobiele app, handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening) is steeds meer in opkomst omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij veel wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon hevig schijnt zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & screens beginnen bij €500.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9665Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie