Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Domburg vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Domburg? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam en is er al vanaf €87,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm werkt het beste om zonnewarmte buiten te houden. Mogelijk verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is meestal een stuk goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Winkels verkopen tegenwoordig ontzettend veel afzonderlijke toepassingen. Op deze pagina doorzoek je een uitgebreid advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Bovendien check je gemiddelde tarieven en een tabel met regionale zonwering specialisten in Domburg en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-domburg

Zonnescherm laten plaatsen in Domburg

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Domburg via een professionele zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan zeker dat het scherm fatsoenlijk geïnstalleerd wordt, dat er niks kapot gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via dit platform vind je snel en zonder gedoe bedrijven die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten monteren door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  Ten eerste bepaal je welk soort systeem past bij jouw wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm, markiezen of de plissé gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. de warmte buitenshuis houden, extra isolatie, zorgen voor meer privacy, inbraakpreventie, extra schaduw, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook aan waar het opgehangen moet worden. Bijvoorbeeld aan de achterkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Selecteer bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De standaard mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een praktische draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en leukste optie is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Domburg en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en maak alles netjes voor de installateurs. De monteur monteert het zonneschermen of de shutters zoals afgesproken. Loop na of het product goed is vastgezet. Een demonstratie is gebruikelijk. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In sommige gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Domburg

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Domburg is zeer handig om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. In aanvulling daarop is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Diverse modellen zoals bijvoorbeeld rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er in tientallen verschillende materialen en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €500 tot wel €2500. In onderstaande alinea vind je info, kosten en voordelen van de meest populaire keuzes.

Het comfort van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Middels 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zodoende is er een vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek bij de ramen. Advies: dit model kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De prijzen bedragen tussen de €875 – €2175.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Tips voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een voordelige manier om de zon buitenshuis te houden. Het geeft voldoende schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Zeer praktisch bij grote ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte kosten variëren tussen de €350 t/m €1325.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Kan goed tegen een stootje.

Investeren in screens

Screens op maat laten maken in Domburg is een goed alternatief als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en kan je helemaal integreren in een kozijn. De keuze qua doek-materiaal is acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Bij daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Let op: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijzen schommelen tussen de €400 tot zo’n €1150.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Handige rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is goed te verklaren: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze houden de warmte buiten het huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Evenzeer schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 toepassingen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De verwachte kosten liggen tussen de €280 tot €1475 voor rolluiken bestellen in Domburg.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Uitleg over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het systeem bestaat uit een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassieke woningen. Het levert een bijdrage aan de authenticiteit van het huis. In aanvulling op de standaard markiezen heb je ook het klapmodel en het petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De totale investeringen liggen tussen de €620 t/m €1950.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een fijne temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Domburg: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Door raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hiermee voorkom je dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Tevens is het een toevoeging aan jouw interieur. Handig om te noemen: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijzen bedragen tussen de €300 – €975. In het stukje hieronder bespreken we de meest gekochte opties.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is een goedkoop model, snel en simpel aan te brengen, simpel af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kan je bestellen in veel designs en kleuren zodat het in iedere woning past. Er zijn allerlei soorten zoals waterafstotende, verduisterende, dakraam, kiepkantelraam, elektrische, transparante en het duo rolgordijn. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €47,50 tot €175.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Domburg: zonder problemen zelf te installeren.
 • Beschikbaar in mooie stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen geven een exclusieve en landelijke ambiance aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Ook zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Wees voorbereid op onkosten van €100 oplopend tot €350.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Het bedienen gaat middels een koord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Fraaie raamdeco die bij elke woonstijl past. Er zijn verschillende soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Verwacht onkosten van €52,5 tot wel €175.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Domburg: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt een selectie maken uit oneindig veel kleuren en materialen zoals bijvoorbeeld bamboe, hout, PVC, aluminium, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je met één beweging sfeer, licht en privacy. Disclaimer: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Verwacht een tarief van €67,5 tot €250.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale stroken die worden gemaakt van stof, hout, pvc, bamboe, kunststof. Ideaal voor brede / grote ramen en passen perfect bij een strak en basis interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kosten beginnen bij zo’n €60 en bedragen voor een luxe model zo’n €190.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Domburg op maat

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur een boost geven. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn erg duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals draaikiepramen, ronde ramen, valramen, vaste ramen, uitzetramen, dakramen. Let op: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijzen starten bij gemiddeld €460 en bedragen voor een luxe model zo’n €930.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Domburg geven veel frisse lucht in de kamers en blokkeren de toegang voor insecten en ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: plissé hor, lamellenhor, rolhor, inzethor, hor met scharnier, voorzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Advies: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Tip: vraag eens om een combinerende duo-plissé hor. Deze variant houdt insecten buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De investeringen beginnen bij zo’n €72,5 en kunnen oplopen tot €725.

 • Te monteren op: uitzetraam, tuimelraam, schuifraam, draairaam, vast raam, valraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De perfecte raamdecoratie voor elke woning

Ontvang verschillende aanbiedingen van lokale specialisten

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 hangen af van meerdere zaken: de productcategorie, materiaalgebruik, de grootte (lengte en breedte) en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het volgende blokje bieden wij de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Domburg in april 2024.

Soort zonweringFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€840 – €2225
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€355 – €1250
Screens100 cm – 400 cm breed€245 – €1175
Rolluiktot 4,5 meter breed€280 – €1450
Rolgordijn150 x 190 cm€75 – €145
Lamellen200 x 200 cm€45 – €190
Jaloezieën100 x 130 cm€65 – €260
Plisségordijnen100 x 200 cm€125 – €370
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Zeeland.

De beste merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je kunt kiezen. Iedere fabrikant heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Domburg. Hierna bekijk je details over de beste verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, IKEA, Karwei, Hornbach & Leen Bakker, FonQ, Kwantum, Bol.com, Formido.
 • Zie ook: Toppoint, Deponti, Roma, Husol, Bece, Weinor en Schlappi, Copaco, Milano, Sunway, Lumenguard, Dickson.

Zonwering experts in de buurt van Veere

Goedkope zonwering kopen in Domburg? Of ben je op zoek naar een goed zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hierna verstrekken we gegevens en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze regio. Wellicht kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker vergelijk je ook montagepartners en shops in Serooskerke, Westkapelle en Vrouwenpolder.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om passende vitrage die matcht met de individuele ruimte. We verstrekken hieronder wat details over de meest gekochte soorten zonwering voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Terras of Serre
In de zomerperiode kan het al snel 30 graden worden. Het actuele aanbod bestaat uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten integreren. Bekijk snel meer details over: Zonwering offerte.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest ideale zonnewering komt tot stand door: het soort raam, hoe jouw tuin is ingericht, het karakter van jouw huis en je financiële middelen. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het geleverd kan worden in oneindig veel kleuren, modellen en budgetten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, brengt significante verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Domburg?

De uitgaven voor zonwering wisselen enorm. De verwachte prijzen hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €750. Zonnescreens €245 per raampartij. Bij een terraszonwering stijgen de kosten al gauw naar €1225. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €650). Een normaal rolluik kost €480. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €285 op basis van 1 raam. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €795). Voordelige producten voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te bestellen vanaf €115 per kozijn). De totale investeringen worden opgesteld door te kijken naar het product, het inmeten (afmetingen), bediening, type materiaal, prints en montage.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Domburg?

Voor het bestellen van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Houdt wel altijd rekening met de afmetingen en montage-eisen. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar er is soms ook een optie voor de montage plus inmeetservice in Domburg. Hierbij komt er een ervaren professional die de raampartij opmeet aan huis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een installateur het systeem op de juiste manier monteren. Dankzij deze dienstverlening profiteer je van goede zonnewering, extra fabrieksgarantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Ga jij voor de de standaard handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is de toekomst. Handmatige zonwering met slinger of band werkt in de basis mooi, maar het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij slecht weer kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en screens bedragen zo’n €425.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4357

Plaats een reactie