Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Westkapelle vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Westkapelle? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. De prijzen beginnen vanaf €70,00. Degelijke buitenzonwering zoals een rolluik werkt het beste om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Meestal creëert een zonnescherm een schaduwrijke plek om lekker te eten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of rolgordijnen is vaak aantrekkelijk geprijsd en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Gordijnwinkels hebben gigantisch veel diverse soorten. Op dit portaal kan je aan de slag met een uitgebreid advies waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. In aanvulling daarop doorzoek je een indicatie van de kosten en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Westkapelle en omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-westkapelle

Zonnescherm laten plaatsen in Westkapelle

Wil je alles vakkundig laten installeren of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Westkapelle middels een bekende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan 100% zeker het systeem op de juiste manier aangebracht wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de bediening perfect werkt. Op dit platform vind je gemakkelijk bedrijven uit de buurt. Hierna staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een professional

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Ten eerste bepaal je welk model geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het terrasscherm of de rolgordijnen. Belangrijke functies zijn: verkoeling in huis, het verlagen van de energierekening, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakpreventie, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Bereken de ideale maten van het product. Selecteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Onder andere aan de voorkant of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De goedkoopste bediening is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een schakelaar of knop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De hoogst geprijsde en gebruiksvriendelijkste oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Westkapelle en nabije omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Neem de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de montagepartner. De monteur levert het zonnescherm, markiezen of de plissés zoals besproken. Controleer zorgvuldig of alles juist is vastgezet. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Mogelijk behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Westkapelle

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Westkapelle is geschikt om warmte in huis tegen te gaan. In aanvulling daarop is het perfect om snel een schaduwplek te creëren bij ramen, deuren en overkappingen. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Enkele systemen zoals met name rolluiken werken inbraakwerend en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in diverse dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €450 t/m €2675. In het volgende gedeelte bespreken we de meest populaire toepassingen.

Kosten en pluspunten van terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. D.m.v. de speciale knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Daardoor kan je er gewoon onderdoor lopen en realiseer je een aangename schaduwplek onder het raam. Let op: het schermdoek moet je direct inklappen bij harde wind. De onkosten liggen tussen de €875 tot zo’n €2050.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Informatie over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Het realiseert veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Zeer praktisch bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De normale tarieven schommelen tussen de €325 tot €1200.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Westkapelle is ideaal als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het wordt gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Voorwaarden: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is moet het raam dicht blijven. De kosten variëren tussen de €250 t/m €1075.

 • Bedekt het hele raam.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Genieten van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Er zijn duidelijke pluspunten: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden lawaai tegen, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Bovendien biedt het een preventieve werken bij inbraak. Er zijn 3 producten: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De gemiddelde tarieven liggen tussen de €260 – €1250 voor rolluiken bestellen in Westkapelle.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Werkt inbraakwerend.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem met een prachtige uitstraling. Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij exclusieve woningen. Ze hebben invloed op de authenticiteit van (bedrijfs)panden. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De totale investeringen schommelen tussen de €750 t/m €1650.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Altijd de juiste temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Westkapelle: alle soorten voor binnen op een rij

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. D.m.v. raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hiermee voorkom je dat er warm zonlicht in huis komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Tevens brengt het extra sfeer in huis. Belangrijk: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De prijsindicaties schommelen tussen de €380 en €900. In het bijgaande stukje beoordelen we de meest bestelde keuzes.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, snel en simpel te monteren, simpel af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen stel je samen in diverse dessins en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Ze bieden allerlei soorten zoals lichtdoorlatende, elektrische, waterafstotende, verduisterende, transparante, kiepkantelraam en het duo rolgordijn. De tarieven variëren tussen de €50,00 tot €160.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Westkapelle: relatief eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Op maat verkrijgbaar in mooie stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen zorgen voor een warme en authentieke uitstraling aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarnaast helpen ze tegen een slechte akoestiek. Voorzie tarieven van €105 tot zo’n €400.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Weinig onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt spelen met de lichtinval. Luxueuze raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt de keuze uit allerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Denk aan prijsindicaties van €65 tot zo’n €170.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Westkapelle: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of elektrisch systeem. Het aanbod bestaat uit mega veel modellen en materialen zoals bijv. hout, bamboe, kunststof, PVC, aluminium. Dankzij houten jaloezieën bepaal je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Let op: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Voorzie een prijs van €80 tot €200.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes gemaakt van bijv. pvc, aluminium, bamboe, hout, kunststof. Perfect voor grote ramen en zijn erg geschikt voor een rustig en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €65 en kunnen oplopen tot €210.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Westkapelle op maat geproduceerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur een boost geven. Blinds zijn exclusief, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, valramen, schuiframen, draaikiepramen, ronde ramen, uitzetramen. Goed om te weten: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De investeringen starten vanaf €420. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €950.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Westkapelle zorgen voor ventilatie in huis en zijn erg doeltreffend tegen ongedierte en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: lamellenhor, voorzethor, plissé hor, hordeur, inzethor, rolhor. Allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Disclaimer: een hor is niet zonwerend. Je kunt je dan beter verdiepen in een combinerende duo-plissé hor. Deze variant houdt insecten buitenshuis en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De onkosten starten bij gemiddeld €80. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €700.

 • Voor bijna ieder raamtype: tuimelraam, vast raam, schuifraam, draai-kiepraam, uitzetraam, valraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

Passende raamdecoratie voor elke smaak

Gratis een aanbieding op de mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 zijn altijd onderhevig aan diverse onderdelen: het model, het soort materiaal, de afmeting en handmatige of elektrische bediening. Hierna bespreken we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Westkapelle in april 2024.

Type zonweringFormaatVerwachte tarieven
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€870 – €2125
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€385 – €1275
Screens1 – 4 meter breed€240 – €1025
Rolluiktot 4,5 meter breed€315 – €1400
Rolgordijn200 x 100 cm€50 – €155
Lamellen200 x 250 cm€80 – €190
Jaloezieën150 x 150 cm€70 – €250
Plisségordijnen150 cm breed€100 – €300
Verwachte tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Zeeland.

Overzicht merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die het overwegen waard zijn. Welke winkelier heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Westkapelle. In het volgende blokje verstrekken we informatie over de beste verkochte merken. Daardoor kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, Praxis, Karwei, Hornbach & Formido, Kwantum, Bol.com, FonQ, Leen Bakker.
 • Check ook: Weinor, Roma, Deponti, Toppoint, Bece, Husol & Swela, Schlappi, Milano, Dickson, Copaco, Sunway.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Veere

Goedkope zonwering kopen in Westkapelle? Meer informatie over een professioneel zonweringsbedrijf in de regio? In het schema hierna bekijk je contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de buurt. Eventueel kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze zonwering-website vergelijk je ook montagepartners en shops in Vrouwenpolder, Aagtekerke en Oostkapelle.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke gevel heeft weer andere vitrage nodig die matcht met de stijl van de woning. We beschrijven nu de meest ideale zonwering voor buiten en binnen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Serre of Terras
Tijdens de warme zomerdagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Het actuele aanbod bestaat uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten plaatsen. Check ook aanvullende info over: Buitenzonwering.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De juiste zonnewering in jouw specifieke situatie is afhankelijk van de raamgrootte, hoe je tuin gelegen is, het karakter van jouw huis en hoeveel je maximaal wilt investeren. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in een heleboel kleuren, designs en prijsgroepen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Westkapelle?

De prijsindicaties van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De geschatte investeringen hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €550. Buitenscreens €285 per kozijn. Wanneer je kiest voor een terrasscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1100. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €700). Een standaard rolluik kost €455. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €255 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €845). Overige keuzes zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (beginnend bij €135 per raam / kozijn). De totale kosten hangen af van: het product, het inmeten (afmetingen), de keuzes in bediening, het materiaal, kleuren en prints en plaatsingskosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Westkapelle?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van montage en inmeetservice in Westkapelle. Dan komt er een lokale monteur die ieder kozijn opmeet aan huis. Hierna zal de vakman het zonnescherm op de goede manier monteren. Op die manier geniet je altijd van uitstekende zonnewering, langere garantie, klantenservice en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Ga jij voor de de normale handmatige bediening, handzender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang is werkbaar, echter het kan slimmer. Draadloze bediening (met een draaiknop, afstandsbediening, handzender, mobiele app) wordt steeds vaker gekozen omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij veel wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon doorbreekt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De kosten van smart rolluiken en screens komen uit rond de €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4360, 4361

Plaats een reactie