Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Gapinge vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Gapinge? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis en regel je al vanaf €82,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een screen is het meest geschikt om de zon buitenshuis te houden. Daarbij realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of jaloezieën kan je kopen voor een lagere prijs en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Winkels verkopen tegenwoordig enorm veel verschillende toepassingen. Via onze site check je een complete gids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Eveneens geven we een indicatie van de kosten en adresgegevens van regionale zonwering specialisten in Gapinge en de omliggende regio.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Minder last van inkijk.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-gapinge

Zonnescherm laten plaatsen in Gapinge

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Gapinge door een erkende zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent dan verzekerd dat het product fatsoenlijk opgehangen wordt, dat niets beschadigt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform vind je gemakkelijk specialisten in de gemeente. In de onderstaande koopgids bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Een soort kiezen

  Om te beginnen kies je welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm of de rolgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een ruimte afkoelen, energie besparingen realiseren, wat extra privacy realiseren, inbraak beperkend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Geef de maten door van het product. Bepaal ook meteen waar het geplaatst moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Kies bediening

  Kies de gewenste bediening. De simpelste keuze is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Dat werkt middels een handige draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De hoogst geprijsde en meest actuele keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Gapinge en nabije omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op referenties, garantie en betalingscondities. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Montage

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de specialisten. De vakman hangt het zonneschermen of de lamellen op de gewenste manier. Controleer zorgvuldig of de totale constructie correct is aangebracht. Laat hem/haar een demo geven. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In veel gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Gapinge

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Gapinge is het meest doeltreffend om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Enkele varianten zoals met name rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er in velerlei kleuren en maten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €400 tot wel €2600. In het volgende hoofdstuk behandelen we de meest gekozen keuzes.

Bestellen van terrasschermen / knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Via 2 knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hiermee behoud je de vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek om te zitten. Tip: het systeem kan verkleuren bij langdurig gebruik. De totale investeringen bedragen tussen de €800 tot wel €2125.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Advies over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Je krijgt hierdoor voldoende schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een uitkomst voor hoger gelegen ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €475 en €1375.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Gapinge komt perfect tot z’n recht als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Ze worden vaak gemaakt van glasvezel of polyester. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In het geval van daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Advies: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De tarieven bedragen tussen de €325 t/m €1100.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Genieten van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. De voordelen zijn eindeloos: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren ook heel goed. Eveneens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Tegenwoordig heb je 3 producten: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De tarieven bedragen tussen de €290 – €1300 voor rolluiken bestellen in Gapinge.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Altijd met goede garantie.

Investeren in markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een compact frame van o.a. staal dat afgespannen wordt middels een doek. We zien markiezen vaak bij huizen van begin 1900. Het heeft een positief effect op de sfeer van woningen. Los van het normale model heb je ook het klapmodel en het petmodel die doorloop mogelijk maken. De kosten komen uit tussen de €660 tot zo’n €1925.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een aantrekkelijke temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Gapinge: alle soorten voor binnen op een rij

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Met raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit maakt de kans kleiner dat er warm zonlicht in huis komt zodat je geniet van een koel huis. Daarbij haal je hiermee extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De tarieven liggen zo tussen de €380 – €825. In het bijgaande stukje beoordelen we de veelbesproken toepassingen.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is voordelig, snel en simpel te installeren, iedereen kan het gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen worden aangeboden in tientallen kleurtjes en motiefjes zodat het ook altijd in jouw interieur past. Men biedt verschillende varianten zoals verduisterende, kiepkantelraam, dakraam, waterafstotende, elektrische, lichtdoorlatende en het duo rolgordijn. De prijsindicaties bedragen tussen de €57,50 tot €170.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Gapinge: voor iedereen zelf te monteren.
 • Te koop in kleurrijke stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen bieden een warme en karakteristieke uitstraling aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarbij zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Voorzie een prijs van €115 tot €300.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Handig in onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je bepaalt zelf de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die aansluit op elk interieur. Er bestaan velerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Wees voorbereid op een prijskaartje van €52,5 oplopend tot €180.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Gapinge: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of elektrisch systeem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit aanzienlijk veel kleuren en materialen zoals aluminium, hout, kunststof, PVC, stof. Met jouw houten jaloezieën kies je zelf de gewenste lichtinval en privacy. Tip: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Wees voorbereid op een prijs van €65 tot wel €260.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale stroken van producten zoals kunststof, stof, pvc, bamboe, aluminium. Ideaal voor hoge / grote ramen en passen perfect bij een eigentijds en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kostprijzen starten vanaf €80. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €210.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Gapinge op maat geproduceerd

Shutters zijn populaire binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke systemen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn exclusief, ze maken je woning meer waard een zeer duurzaam (te recyclen). Geschikt voor bijna elk raam zoals schuiframen, dakramen, valramen, uitzetramen, vaste ramen, draaikiepramen. Advies: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €400. Voor dure modellen kun je rekenen op €940.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Gapinge zorgen voor ventilatie in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van insecten en ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: inzethor, voorzethor, lamellenhor, hor met scharnier, plissé hor, rolhor. Allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Belangrijk: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een slimme duo-plissé hor. Deze variant weert ongedierte en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De tarieven beginnen bij circa €77,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €675.

 • Past op bijna elk type raam: draai-kiepraam, uitzetraam, vast raam, draairaam, valraam, tuimelraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Passende raamdecoratie voor elke kamer

Gratis een aanbieding van erkende aanbieders

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. velerlei factoren: het soort product, materiaalgebruik, het inmeten (afmetingen) en handmatige of elektrische bediening. Hieronder verstrekken we de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Gapinge in april 2024.

Categorie zonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmschermtot 6 meter breed€840 – €2275
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€365 – €1575
Screens100 cm – 300 cm breed€265 – €1125
Rolluik300 – 450 cm breed€325 – €1375
Rolgordijn200 x 100 cm€60 – €140
Lamellen200 x 200 cm€75 – €225
Jaloezieën150 x 100 cm€85 – €260
Plisségordijnen100 x 220 cm€120 – €320
Prijsindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Zeeland.

Alle merken zonwering op een rij

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je in je overweging mee moet nemen. Elke leveranciers heeft zo zijn eigenschappen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Gapinge. In de volgende tabel verstrekken we informatie over de grootste merken. Zo kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, Praxis, IKEA, Gamma & Wehkamp, Leen Bakker, FonQ, Formido, Kwantum.
 • Overige merken: Weinor, Husol, Deponti, Roma, Bece, Toppoint en Swela, Sunway, Milano, Dickson, Copaco, Lumenguard.

Zonwering experts in regio van Veere

Goedkope zonwering kopen in Gapinge? Of zoek je een goed zonweringsbedrijf in je direct omgeving? Hieronder bespreken we contactgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Mogelijk kunnen ze je advies geven. Op dit portaal vergelijk je ook monteurs en shops in Burgh-Haamstede, Serooskerke en Nieuw- en Sint Joosland.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke kamer heeft een bepaalde vitrage nodig die afgestemd is op jouw stijl. We gaan nu verder in op de meest handige binnen- en buitenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Terras en Serre
Ook in Nederland kan het anders erg warm worden. Er bestaan veel modellen buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten integreren. Bekijk ook meer informatie over: Houten jaloezieën.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De ideaalste zonnewering komt tot stand door: de benodigde afmetingen, de ligging van je huis, jouw woonsituatie en je financiële middelen. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat je het kunt kopen in oneindig veel kleuren, prints en prijssegmenten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar springt wel meer in het oog (vanaf de buitenkant).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Gapinge?

De onkosten voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De actuele tarieven hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €550. Buitenscreens €285 per raampartij. Kies je voor een terrasscherm moet je denken aan minimaal €1175. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €850). Een handmatig-rolluik kost €490. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €280 op basis van 1 raam. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €840). Voordelige binnengordijnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te bestellen vanaf €130 per raampartij). De totale tarieven worden berekend a.d.h.v. het type / model, de grootte (lengte en breedte), de keuzes in bediening, de materiaaltypes, kleur en kosten van installatie.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Gapinge?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Let goed op zaken als correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter bestaat er ook de montage plus inmeetservice in Gapinge. In die situaties komt een deskundige montagepartner die elk raam / kozijn bekijkt en opmeet. Hierna zal de professional het model op de goede manier monteren. Op die manier geniet je altijd van effectieve zonnewering, langere garantie, klantenservice en een mooi passend product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis kennen we handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige zonwering met stang of band is op zich ok, toch kan het simpeler. Draadloze bediening (middels een mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop, afstandsbediening) is steeds meer in opkomst omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het flink gaat waaien is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon doorkomt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een product dat werkt met internet heeft veel voordelen. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en schermen zitten op zo’n €525.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4352

Plaats een reactie