Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Burgh-Haamstede vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Burgh-Haamstede? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. Het is er al vanaf €75,00. Buitenzonwering zoals een screen is het meest geschikt om zonnewarmte buiten te houden. Daarbij realiseert een zonnescherm een schaduwrijke plek op jouw terras. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of jaloezieën is doorgaans wat voordeliger en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit tientallen diverse combinaties. Op deze pagina delen we een complete gids waar we alle soorten systemen behandelen. In aanvulling daarop delen we een indicatie van de kosten en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in Burgh-Haamstede en de directe omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Genieten van extra privacy.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-burgh-haamstede

Zonnescherm laten plaatsen in Burgh-Haamstede

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Burgh-Haamstede middels een goed aangeschreven zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent dan verzekerd dat alles op de goede manier aangebracht wordt, dat er niks stuk gaat en dat de bediening perfect werkt. Op dit platform vind je snel specialisten uit de buurt. In het volgende stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst wat voor soort installatie aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een ruimte afkoelen, het verminderen van energiegebruik, inkijk verminderen, inbraakkans verminderen, extra schaduw, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Meet alle maten goed op van het product. Geef ook door waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of in de badkamer. Selecteer eventueel foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een schakelaar of knop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De kostbaarste en leukste keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Alles ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Burgh-Haamstede en omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, garantie review en klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat alles opgeruimd is voor de vakmannen. De specialist plaatst het terrasscherm of de lamellen op de afgesproken plekken. Controleer of het product goed is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Burgh-Haamstede

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Burgh-Haamstede is het meest geschikt om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Tevens is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op jouw terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Diverse systemen zoals met name rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel verschillende materialen en afmetingen. De kosten variëren tussen de €200 tot €2675. In onderstaande alinea beoordelen we de beste keuzes.

Nieuwe terrasschermen en knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. D.m.v. de knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hierdoor is er een vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op bij de muren. Disclaimer: dit model kan kapot waaien bij wind. De verwachte prijzen schommelen tussen de €800 en €2100.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Uitleg over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een slimme manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het realiseert veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is ideaal bij kleine ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De tarieven liggen zo tussen de €300 tot wel €1350.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Bediening met motor is mogelijk.

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Burgh-Haamstede is ideaal als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen weersinvloeden. De keuze qua doek-materiaal is acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Kanttekening: op het moment dat het screendoek uit is kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €275 tot €1150.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Investeren in rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, op maat te bestellen, ze zijn geluiddempend en hebben een isolerende werking. Als extra voordeel schrikken ze inbrekers af. Je kunt kiezen uit 3 toepassingen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De verwachte tarieven bedragen tussen de €330 en €1275 voor rolluiken bestellen in Burgh-Haamstede.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling met een prachtige uitstraling. Dit is een compact frame van o.a. staal wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van monumenten. Ze geven een boost aan de sfeer van gebouwen. Naast het standaard model is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €670 en €1900.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een lage temperatuur in de woonkamer d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Burgh-Haamstede: alle soorten voor binnen op een rij

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Via raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Zo kan je voorkomen dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het minder heet wordt in huis. Bovendien brengt het extra sfeer in huis. En het leuke is: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De verwachte prijzen bedragen tussen de €330 – €900. In het bijgaande stukje lees je de voordelen en nadelen van de meest geplaatste modellen.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is voordelig, gemakkelijk te installeren, simpel af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen worden aangeboden in talloze dessins en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er zijn diverse modellen zoals waterafstotende, dakraam, elektrische, verduisterende, kiepkantelraam, transparante en speciale duo rolgordijnen. De kosten liggen zo tussen de €62,50 en €185.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Burgh-Haamstede: zonder problemen zelf aan te brengen.
 • Snel bezorgd in mooie stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxueuze en karakteristieke uitstraling aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het systeem is. Verder maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Verwacht prijsindicaties van €110 tot €350.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt de keuze uit allerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Je moet denken aan tarieven van €52,5 tot wel €175.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Burgh-Haamstede: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je op veel standen kunt opendraaien met een handig koord of ketting. Je kunt een selectie maken uit ontzettend veel modellen en materialen zoals o.a. aluminium, PVC, kunststof, bamboe, hout. Dankzij houten jaloezieën regel je met één beweging sfeer, licht en privacy. Let op: je moet ze regelmatig afstoffen. Verwacht prijzen van €65 tot €260.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale stroken gemaakt van bijv. pvc, bamboe, stof, hout, kunststof. Perfect voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een rustig en basis interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsindicaties starten vanaf €80. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €205.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Burgh-Haamstede voor een unieke uitstraling

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke systemen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn authentiek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame keuze. Te monteren op diverse ramen zoals schuiframen, uitzetramen, vaste ramen, draaikiepramen, dakramen, valramen. Advies: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €490. Voor dure modellen kun je rekenen op €940.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Burgh-Haamstede zorgen voor frisse lucht in huis en weren bovendien vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn talloze opties: voorzethor, hordeur, plissé hor, hor met scharnier, lamellenhor, inzethor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Opmerking: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wel zit er in het assortiment een vernuftige duo-plissé hor. Deze houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €82,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €600.

 • Te monteren op: valraam, draairaam, uitzetraam, tuimelraam, draai-kiepraam, schuifraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De mooiste raamdecoratie voor elke kamer

Direct meerdere aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden gecalculeerd op basis van een aantal thema’s: het model, het soort materiaal, de grootte van het systeem en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de volgende tabel bespreken we de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Burgh-Haamstede in april 2024.

Soort zonweringGrootteVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€875 – €2000
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€365 – €1500
Screens3 – 4 meter breed€280 – €1075
Rolluiktot 4 meter breed€280 – €1450
Rolgordijn150 x 250 cm€70 – €155
Lamellen250 x 150 cm€75 – €225
Jaloezieën150 x 100 cm€65 – €230
Plisségordijnen180 cm breed€110 – €340
Kostenindicatie zonnewering met montage in de Provincie Zeeland.

Alle merken zonwering op een rij

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die het overwegen waard zijn. Iedere fabrikant heeft zo zijn kenmerken en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Burgh-Haamstede. In het volgende blokje delen we een overzicht met de beste verkochte merken. Zodoende hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, Hornbach, Gamma, Praxis & Wehkamp, Formido, Bol.com, FonQ, Leen Bakker.
 • Andere merken: Husol, Weinor, Deponti, Toppoint, Novoferm, Roma en Dickson, Schlappi, Milano, Swela, Sunway, Copaco.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Schouwen-Duiveland

Goedkope zonwering kopen in Burgh-Haamstede? Of zoek je een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hierna tonen wij namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Tevens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze website kom je ook in contact met montagebedrijven en showrooms in Ellemeet, Nieuw- en Sint Joosland en Renesse.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur behoeft een vitrage die aansluit bij de stijl van de kamer. We geven je nu een verdieping in de meest bestelde zonwering voor binnen en buiten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens de warme zomerdagen kan het al snel 30 graden worden. Men biedt verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Wellicht vind je dit ook interessant: Buitenjaloezieën.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De juiste zonnewering komt tot stand door: de benodigde afmetingen, hoe je tuin ligt, de staat van de gevels en het kozijn en natuurlijk jouw maximale budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in meerdere kleuren, materiaaltypes en prijsgroepen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook buiten verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Burgh-Haamstede?

De investingen in zonwering wisselen enorm. De geschatte prijsindicaties bieden we hierna aan. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €625. Buitenscreens €225 per raampartij. Bij een knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1125. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €725). Een handmatig-rolluik kost €485. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €280 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €825). Voordelige binnengordijnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €130 per raampartij). De totale bedragen worden beïnvloed door: de gekozen constructie, de maximale lengte, elektrische of handmatige bediening, het gewenste materiaal, kleur en installatiekosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Burgh-Haamstede?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage en inmeetservice in Burgh-Haamstede. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gespecialiseerde montagepartner die de gevels en raamkozijnen bekijkt en opmeet. Hierna zal de montagepartner het systeem degelijk bevestigen. Dankzij deze dienstverlening geniet je altijd van ideale zonnewering, langere garantieperiodes en een perfect aangesloten product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Wil jij een de normale handmatige bediening, handzender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig systeem met stang of band is op zich ok, maar het kan toch nog simpeler. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar, handzender) maakt het mogelijk dat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het flink gaat waaien kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Wanneer de zon aanwezig is zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet biedt nieuwe mogelijkheden. De prijzen van smart rolluiken of screens liggen rond de €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4328

Plaats een reactie