Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Aagtekerke vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Aagtekerke? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. Je laat dit al plaatsen vanaf €55,00. Goede buitenzonwering als een uitvalscherm is ideaal om de zon en warmte te weren. Mogelijk verkrijg je middels een zonnescherm schaduwrijke plekken waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of luxaflex is meestal een stuk goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er bestaan bijzonder veel diverse producten. Via onze site bieden we een gratis keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarbij bieden we een kostenindicatie en een lijst met erkende zonwering specialisten in Aagtekerke en omstreken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-aagtekerke

Zonnescherm laten plaatsen in Aagtekerke

Wil je alles vakkundig laten installeren of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Aagtekerke door een goed aangeschreven zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan zeker dat het geheel volgens de documentatie geïnstalleerd wordt, dat er niks kapot gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool vind je razendsnel experts die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Je begint met na te denken over welk soort systeem je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de rolgordijnen. Belangrijke functies zijn: verkoelen, energie besparingen realiseren, zorgen voor meer privacy, inbraakpreventie, extra schaduw, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Maten doorgeven

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Zoals achter- of naast het huis of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie om de opdracht te verduidelijken.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De eenvoudigste bediening is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop/schakelaar in huis, die ook als tijdschakelaar kan werken. De hoogst geprijsde en effectiefste optie is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  De details van het project ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Per mail ontvang je dan enkele offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Aagtekerke en nabije omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg de nieuwe producten klaar voor het installatiebedrijf. De montage-specialist installeert de screens of de lamellen zoals jij dat wilt. Toets of de totale constructie correct is gemonteerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Mogelijk bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang offerte van raambekleders in Aagtekerke

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Aagtekerke is ideaal om warmte in huis te voorkomen. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op buitenplekken. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Bekende varianten zoals met name rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in tientallen verschillende kleuren en formaten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €275 tot zo’n €2950. In het stukje hierna delen we veel info over de meest bekende modellen.

Het installeren van terrasschermen & knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Aan de hand van de speciale knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Dankzij dit systeem is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek in de tuin. Tip: het systeem kan kapot waaien bij wind. De normale prijzen schommelen tussen de €825 tot zo’n €2175.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om een raam te beschermen tegen zon. Je kunt rekenen op plaatselijk veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Handig voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De onkosten liggen tussen de €325 tot wel €1325.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Zeer windbestendig.

De beste screens

Screens op maat laten maken in Aagtekerke is een goed alternatief als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn eenvoudig schoon te houden. De doeken worden gefabriceerd van vezels van polyester of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Disclaimer: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale tarieven liggen zo tussen de €325 t/m €1025.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je behoudt jouw privacy.

Kosten en pluspunten van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Dat is niet zo gek: ze hebben een hoog gebruikersgemak, simpel op te meten en te monteren, je hebt minder last van geluid, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Evenzeer heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). We onderscheiden 3 producten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De totale investeringen bedragen tussen de €310 tot wel €1275 voor rolluiken bestellen in Aagtekerke.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Altijd met goede garantie.

Genieten van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen wordt gespannen. We zien markiezen vaak bij huizen van begin 1900. Ze geven een boost aan een romantische uitstraling van woningen. Als extra opties naast het standaard product heb je ook het klapmodel en het petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De verwachte kosten bedragen tussen de €680 tot €1675.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een aantrekkelijke temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Aagtekerke: alle mogelijkheden voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. D.m.v. raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit verkleint de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Eveneens haal je hiermee extra sfeer in huis. Goed om te weten: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De kosten schommelen tussen de €310 en €825. In het onderstaande stuk vind je info, kosten en voordelen van de meest interessante installaties.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, simpel op te hangen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in honderden soorten materialen en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze verkopen verschillende varianten zoals lichtdoorlatende, dakraam, kiepkantelraam, transparante, verduisterende, elektrische en speciale duo rolgordijnen. De prijzen komen uit tussen de €62,50 en €180.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Aagtekerke: voor iedereen zelf aan te brengen.
 • Aanbod in uiteenlopende stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een knusse en landelijke uitstraling aan een kamer. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Tevens maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Je moet denken aan prijsindicaties van €100 tot wel €425.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt spelen met de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er zijn velerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Houd rekening met een prijs van €47,5 tot zo’n €155.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Aagtekerke: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een ophaalsysteem. Het aanbod bestaat uit oneindig veel systemen en materialen zoals bijvoorbeeld bamboe, kunststof, PVC, aluminium, stof. Dankzij houten jaloezieën bepaal je zelf de hoeveelheid licht en mate van privacy. Advies: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Je moet denken aan prijzen van €85 tot €270.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale latten die je in verschillende materialen hebt zoals pvc, bamboe, aluminium, kunststof, stof. Perfect voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een smaakvol en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, eenvoudig te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijzen beginnen bij zo’n €60. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €175.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Aagtekerke direct van de fabriek

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke producten die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn bijzonder, ze zijn overal toepasbaar en zijn erg duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals valramen, vaste ramen, uitzetramen, schuiframen, draaikiepramen, dakramen. Kooptip: shutters vergen een behoorlijke investering. De investeringen beginnen bij circa €490 en lopen op tot €890.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Aagtekerke zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn erg doeltreffend tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: lamellenhor, inzethor, rolhor, plissé hor, hordeur, voorzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Belangrijk: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt wel kiezen voor een innovatieve duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen en vliegen tegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €80. Voor luxe versie moet je rekening houden met €575.

 • Geschikt voor o.a.: valraam, draairaam, draai-kiepraam, schuifraam, vast raam, tuimelraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De mooiste raamdecoratie voor elke kamer

Deze week diverse aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 zijn altijd onderhevig aan een aantal keuzes: de productcategorie, het materiaal, de gewenste afmeting en handmatige of elektrische bediening. In de volgende tabel tonen wij de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Aagtekerke in mei 2024.

Model zonweringGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€865 – €2125
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€385 – €1375
Screenstot 400 cm breed€270 – €1200
Rolluik100 cm – 400 cm breed€315 – €1375
Rolgordijn100 x 175 cm€55 – €170
Lamellen200 x 200 cm€60 – €220
Jaloezieën100 x 250 cm€80 – €210
Plisségordijnen100 breed€105 – €380
Kostenindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Zeeland.

Alle merken zonwering op een rij

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die het overwegen waard zijn. Elk merk heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Aagtekerke. Hieronder vergelijk je uitleg over de meest bekende merken. Daarmee kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Hubo, Praxis, Gamma, IKEA en FonQ, Formido, Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com.
 • Ook interessant: Weinor, Bece, Roma, Husol, Novoferm, Toppoint en Milano, Schlappi, Copaco, Sunway, Swela, Lumenguard.

Zonwering experts in regio van Veere

Goedkope zonwering kopen in Aagtekerke? Zoeken naar een vakkundig zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende blokje bieden wij gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze regio. Eventueel kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site vergelijk je ook installateurs en showrooms in Oostkapelle, Grijpskerke en Domburg.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft weer andere vitrage nodig die afgestemd is op de woonbehoefte en woonstijl. We informeren je graag verder over de meest populaire soorten zonwering per ruimte.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Terras & Serre
Ook in Nederland kan het al snel 30 graden worden. We onderscheiden diverse soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Bezoek ook onze pagina over: Rolluiken.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest ideale zonnewering voor jouw situatie realiseer je door te kijken naar: de hoogte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw specifieke wensen en wat je maximaal wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te verkrijgen is in een heleboel kleuren, motiefjes en afmetingen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook buiten verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Aagtekerke?

De verwachte kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De standaard investeringen hebben we voor je uitgezocht. Markiezen kosten zo’n €550. Buitenscreens €280 per raampartij. Wanneer je kiest voor een knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1225. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €675). Een normaal rolluik kost €490. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €260 per raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €830). Gunstiger geprijsde keuzes zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €100 op basis van 1 raam). De totale kosten worden opgesteld door te kijken naar het product, het inmeten (afmetingen), soort bediening, materiaaltypes, vormen / kleuren en plaatsingskosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Aagtekerke?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Let goed op zaken als inmeten en montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar ook gebruik maken van de montage plus inmeetservice in Aagtekerke. Hierbij komt er een gespecialiseerde installateur die kozijnen, gevels en ramen goed inspecteert en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een monteur de producten op de juiste manier monteren. Dankzij deze service geniet je van optimale zonnewering, garantie en nazorg en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Hoe werkt slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handbediening, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige zonwering met slinger is op zich ok, maar het kan toch nog slimmer. Draadloze bediening (middels een handzender, draaiknop, mobiele app, afstandsbediening) maakt het mogelijk dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij slecht weer kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon hevig schijnt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je meer flexibiliteit. De verwachte kosten van smart rolluiken en schermen liggen rond de €500.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4363

Plaats een reactie