Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Arcen vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Arcen? Zonwering is er voor binnen en buiten en is al verkrijgbaar voor €70,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een knikarmscherm werkt erg goed om je woning koel te houden. Daarbij verkrijg je middels een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is globaal gezien goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Er zijn bijzonder veel verschillende modellen. Via deze website geven we een handig stappenplan waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Bovendien bekijk je een indicatie van de kosten en een tabel met lokale zonwering specialisten in Arcen en omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-arcen

Zonnescherm laten plaatsen in Arcen

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Arcen middels een betrouwbare zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent dan verzekerd dat het product degelijk aangesloten wordt, dat er niks stuk gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk vakspecialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hieronder geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten ophangen door een professional

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk type product je nodig hebt. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Denk ook na over de functie van de screens of de jaloezieën. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een ruimte afkoelen, het verminderen van energiegebruik, inkijk verminderen, inbraakpreventie, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval beter controleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook aan waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere aan de achterkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De goedkoopste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een schakelaar of knop, indien gewenst met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en gebruiksvriendelijkste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Al jouw wensen doorgegeven? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Arcen en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de monteurs. De professional hangt het zonneschermen of gordijnen zoals gewenst. Controleer zorgvuldig of het netjes is aangebracht. Laat hem/haar een demo geven. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Arcen

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Arcen werkt het beste om warmte in huis te voorkomen. Daarnaast werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in je tuin of op het terras. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Meerdere artikelen zoals met name rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel verschillende designs en afmetingen. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €250 – €2675. In het gedeelte hieronder leggen we alles uit over de meest moderne systemen.

Informatie over terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Middels de twee knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hierdoor behoud je de vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw bij de muren. Let op: het zonnescherm kan vies worden door regen. De verwachte prijzen bedragen tussen de €825 tot zo’n €2225.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een eenvoudige manier om om zonlicht te beperken. Je bereikt hiermee plaatselijk veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Veel gekozen bij kleine ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €450 tot zo’n €1325.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Zeer windbestendig.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Arcen is een prima keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn eenvoudig schoon te houden. De keuze qua doek-materiaal is glasvezel of polyester met een PVC-coating. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Let op: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €225 tot €1050.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Meer informatie over rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is niet zo gek: ze hebben een hoog gebruikersgemak, eenvoudig in te meten, ze zijn geluiddempend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Ook werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 toepassingen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €360 en €1450 voor rolluiken bestellen in Arcen.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Dit is een constructie van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij jaren 30 woningen. Het levert een bijdrage aan een nostalgische uitstraling van woningen. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De kosten komen uit tussen de €660 – €1950.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een fijne temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Arcen: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Met raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit maakt de kans kleiner dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Eveneens haal je hiermee extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijsindicaties variëren tussen de €360 tot €925. In het bijgaande stukje bespreken we de meest gekochte modellen.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Beschikbaar voor lage tarieven, probleemloos te monteren, eenvoudig in gebruik en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn te bestellen in verscheidene designs en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er bestaan verschillende types zoals transparante, lichtdoorlatende, dakraam, kiepkantelraam, verduisterende, waterafstotende en speciale duo rolgordijnen. De prijzen liggen zo tussen de €62,50 – €155.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Arcen: voor iedereen zelf aan te brengen.
 • Op maat verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen bieden een luxe en huiselijke uitstraling aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De keuze voor de stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Tevens kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Denk aan een prijs van €115 tot zo’n €375.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze houden de zon goed tegen. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan verschillende varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Verwacht tarieven van €52,5 tot zo’n €150.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Arcen: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale platen die je 2 kanten op kan openzetten met een handig koord of ketting. Het aanbod bestaat uit aanzienlijk veel systemen en materialen zoals stof, PVC, hout, kunststof, aluminium. Via de houten jaloezieën bepaal je zelf de lichtinval en privacy. Tip: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Raambekleders werken met kosten van €77,5 tot +/- €220.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes van materialen zoals pvc, kunststof, aluminium, bamboe, hout. Geschikt voor hoge / grote ramen en matchen goed met een chique en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsverwachtingen starten vanaf €70 en kunnen oplopen tot €205.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Arcen op maat

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke systemen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn erg duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals uitzetramen, draaikiepramen, dakramen, valramen, vaste ramen, ronde ramen. Noemenswaardig: shutters zijn niet goedkoop! De kostprijzen starten bij gemiddeld €490. Voor luxe versie moet je rekening houden met €940.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Arcen zorgen voor voldoende ventilatie en beschermen tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: inzethor, voorzethor, lamellenhor, plissé hor, hor met scharnier, rolhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Let op: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt je dan beter verdiepen in een vernuftige duo-plissé hor. Dit systeem houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De kosten beginnen bij circa €82,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €600.

 • Geschikt voor o.a.: uitzetraam, valraam, vast raam, tuimelraam, schuifraam, draairaam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Maatwerk raamdecoratie voor elke smaak

Snel een aanbieding van lokale specialisten

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. meerdere aspecten: het model, de materiaaltypes, de afmeting en de bediening. In het volgende schema bespreken we de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Arcen in juni 2024.

Type zonweringAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€855 – €2025
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€365 – €1325
Screens2 – 4 meter breed€280 – €1100
Rolluiktot 4,5 meter breed€300 – €1250
Rolgordijn150 x 190 cm€65 – €140
Lamellen100 x 50 cm€80 – €225
Jaloezieën100 x 250 cm€80 – €260
Plisségordijnen195 cm breed€115 – €320
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Limburg.

Vergelijk merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met allemaal een uniek aanbod. Welke winkelier heeft wel een onderscheidend aspect en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Arcen. In de volgende tabel vind je een toelichting op de meest gekozen merken. Daarmee kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Karwei, Hubo, Hornbach & Leen Bakker, Formido, Bol.com, Kwantum, FonQ.
 • Andere merken: Novoferm, Roma, Deponti, Bece, Husol, Toppoint en Swela, Milano, Dickson, Lumenguard, Sunway, Copaco.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Venlo

Goedkope zonwering kopen in Arcen? Of ben je op zoek naar een bekend zonweringsbedrijf in jouw regio? In het volgende blokje vergelijk je bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vervolgens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform kom je ook in contact met montagebedrijven en bedrijven in Steyl, Belfeld en Velden.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om passende vitrage die rijmt met jouw stijl. We informeren je graag verder over de beste zonwering voor binnen en buiten per ruimte.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Terras & Serre
Ook in Nederland zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten toepassen. Bekijk snel meer details over: Rolgordijnen.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest geschikte zonnewering in jouw individuele situatie heeft te maken met: het type raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw woonsituatie en je budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in een heleboel kleuren, dessins en budgetten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook buiten verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Arcen?

De prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De normale kosten hebben we voor je uitgezocht. Denk bij markiezen aan +/- €575. Buitenscreens €240 op basis van één kozijn. Op het moment dat je kiest voor een knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1000. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €625). Een normaal rolluik kost €480. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €280 per raam. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €765). Alternatieve keuzes zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (reken op minimaal €135 per kozijn). De totale investeringen worden beïnvloed door: type systeem, de grootte van het systeem, soort bediening, type materiaal, motiefjes en montagetarieven.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Arcen?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Let goed op zaken als het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter bestaat er ook de montage en inmeetservice in Arcen. Hierbij komt een gediplomeerde installateur die kozijnen, gevels en ramen bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de installateur het systeem volgens de documentatie vastzetten. Dankzij de montageservice ben je zeker van correct werkende zonnewering, langere garantieperiodes en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis kennen we handmatig met slingerstang of band, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, alleen het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar, afstandsbediening) is steeds meer in opkomst omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij extreem weer kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Wanneer de zon aanwezig is zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning slimmer. De onkosten van smart rolluiken of screens komen uit rond de €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5944

Plaats een reactie