Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Steyl vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Steyl? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. Je laat dit al plaatsen vanaf €60,00. Professionele buitenzonwering als een markies is geschikt om de zon en warmte te weren. Tevens biedt een zonnescherm een schaduwrijke plek op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of plissés kan je kopen voor een lagere prijs en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er zijn geweldig veel diverse modellen. Via zonweringaanbiedingen.nl kan je aan de slag met een handige keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. In aanvulling daarop geven we een indicatie van de kosten en een lijst met lokale zonwering specialisten in Steyl en de directe omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-steyl

Zonnescherm laten plaatsen in Steyl

Wil je alles vakkundig laten installeren of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Steyl door een goede zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan 100% zeker de installatie goed gemonteerd wordt, dat er niks stuk gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform kom je eenvoudig in contact met vakmannen in de regio. In het volgende stappenplan lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Systeem kiezen

  Je begint met na te denken over welk soort zonwering het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoelen, energie besparen, de privacy verbeteren, inbraakwerend, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Kies de afmetingen van het product. Geef ook door waar je het wilt laten plaatsen. Zoals plaatsing achter het huis of op de 1e of 2e verdieping. Maak foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest gunstige bediening is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dat werkt middels een schakelaar of knop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest actuele oplossing is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je alle vragen beantwoord? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Steyl en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en maak de deal rond.

 5. Het ophangen van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg ruimte is voor de experts. De montage-specialist plaatst het zonneschermen of de vouwgordijnen zoals overeengekomen. Ga altijd na of het netjes is gemonteerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Vaak behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Direct zonwering offertes in je mail?

Inzicht in de kosten van raambekleders in Steyl

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Steyl is het meest effectief om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Ook zorgt het voor een aangename schaduwplek op jouw terras. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Veel artikelen zoals de populaire rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in talloze vormen en formaten. Houd rekening met kosten tussen de €300 – €2650. In het stukje hierna delen we veel info over de meest verkochte oplossingen.

Uitleg over knikarmschermen en terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Met behulp van de speciale knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en zal het veel schaduw geven bij de muren. Disclaimer: het schermdoek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De normale prijzen liggen zo tussen de €925 t/m €2025.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Handige uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om een raam te beschermen tegen zon. Je kunt rekenen op veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een vaak gekozen optie bij grote raampartijen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €400 t/m €1275.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Een aangenaam klimaat met screens

Screens op maat laten maken in Steyl is zeer geschikt als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het wordt gemaakt van polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Voorwaarden: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet even op een kier zetten. De totale investeringen bedragen tussen de €200 tot wel €1150.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Nieuwe rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is niet zo gek: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze houden de warmte buiten het huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en hebben een isolerende werking. Als extra pluspunt dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Binnen dit segment heb je 3 modellen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De totale investeringen variëren tussen de €280 en €1300 voor rolluiken bestellen in Steyl.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Laten plaatsen van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het wordt gekenmerkt door een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen veelvuldig toegepast bij exclusieve woningen. Ze geven een boost aan een nostalgische uitstraling van woningen. Behalve dit model is er ook een klapmodel en petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De tarieven variëren tussen de €620 – €1750.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een fijne temperatuur binnen en buiten d.m.v. buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Steyl: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. D.m.v. raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit maakt de kans kleiner dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Evenzeer heeft het ook een decoratieve functie. Goed om te weten: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De verwachte prijzen komen uit tussen de €350 en €850. Bijgaand behandelen we de meest gekozen keuzes.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, simpel op te hangen, iedereen kan het gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te bestellen in velerlei kleurtjes en motiefjes zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Ze bieden verschillende types zoals kiepkantelraam, dakraam, transparante, lichtdoorlatende, elektrische, verduisterende en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen schommelen tussen de €60,00 – €190.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Steyl: relatief eenvoudig zelf op te hangen.
 • Verkrijgbaar in mooie stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen zorgen voor een exclusieve en karaktervolle uitstraling aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Bovendien kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Wees voorbereid op prijsindicaties van €90 tot wel €325.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Handig in onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Het bedienen gaat middels een koord en je bepaalt zelf de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die aansluit op elk interieur. Je kunt kiezen uit diverse uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Verwacht een tarief van €55 tot €185.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Steyl: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een ophaalsysteem. Je kunt een selectie maken uit mega veel kleuren en materialen zoals bijv. PVC, hout, aluminium, bamboe, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Tip: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Raambekleders werken met tarieven van €82,5 tot +/- €270.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale stroken die je hebt van aluminium, pvc, stof, hout, bamboe. Handig voor hoge / grote ramen en matchen goed met een smaakvol en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn goed schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De investeringen starten bij gemiddeld €80 en kunnen oplopen tot €185.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Steyl op maat gemaakt

Shutters zijn houten binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn sfeervol, ze verhogen de waarde van jouw woning en een milieuvriendelijke keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals draaikiepramen, uitzetramen, dakramen, ronde ramen, vaste ramen, valramen. Belangrijk: shutters zijn wel relatief duur. De tarieven beginnen bij circa €480. Voor luxe versie moet je rekening houden met €890.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Steyl bieden frisse lucht in de woning en zorgen dat je eindelijk af bent van ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: rolhor, lamellenhor, hor met scharnier, hordeur, inzethor, plissé hor. Allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Belangrijk: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dit wel? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Dit alternatief houdt ongedierte tegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De investeringen starten bij om en nabij de €75. Voor luxe versie moet je rekening houden met €700.

 • Breed inzetbaar: draairaam, valraam, uitzetraam, vast raam, schuifraam, draai-kiepraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Passende raamdecoratie voor elke smaak

Ontvang verschillende aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Gemiddelde kosten zonwering 2022

De prijzen van zonwering op dinsdag, 27 september 2022 zijn altijd onderhevig aan diverse aspecten: het type model, het materiaal, de grootte van het systeem en de bediening. In de volgende tabel bekijk je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Steyl in september 2022.

Model zonweringGroottePrijsindicatie
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€860 – €2300
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€360 – €1375
Screens100 cm – 400 cm breed€290 – €975
Rolluik1 – 4 meter breed€285 – €1200
RolgordijnTot 250 cm breed€80 – €175
Lamellen150 x 100 cm€70 – €220
Jaloezieën100 x 200 cm€65 – €280
Plisségordijnen160 cm breed€115 – €310
Prijsindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Limburg.

Vergelijk merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je kunt kiezen. Elk merk heeft zijn unieke toepassingen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Steyl. In het overzicht hierna vergelijk je uitleg over de beste verkochte merken. Daarmee hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Hubo, Hornbach, Gamma & Leen Bakker, FonQ, Formido, Bol.com, Kwantum.
 • Check ook: Weinor, Bece, Deponti, Novoferm, Husol, Toppoint & Swela, Lumenguard, Dickson, Milano, Copaco, Sunway.

Zoek zonwering experts in de regio Venlo

Goedkope zonwering kopen in Steyl? In contact komen met een professioneel zonweringsbedrijf in jouw regio? In het volgende schema tonen wij bedrijven en adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Eventueel kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal check je ook montagebedrijven en showrooms in Broekhuizenvorst, Velden en Broekhuizen.

InstallatiebedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Reva InterieursVoortweg 365926 PHVenlo
Frijters Zonwering Service en OnderhoudRijksweg 1275941 ACVelden
Clabbers WoninginrichtingDorpsstraat 45941 EWVelden
Aannemersbedrijf V.O.F. Gebr. SwillensBaarlosestraat 1135923 AMVenlo
VenlozonBurgemeester Gommansstr 97/A5922 AGVenlo
Weergave met zonwering leveranciers in Venlo (september 2022).

Bekijk type zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een ander soort vitrage die rijmt met de individuele ruimte. We geven nu een toelichting op de mooiste soorten zonwering voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Opties voor terras & serre
Tijdens hete dagen kan het al snel 30 graden worden. Men biedt veel soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten installeren. Wellicht vind je dit ook interessant: Binnenzonwering.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest ideale zonnewering die aansluit op jouw behoefte komt tot stand door: de breedte van de ramen, hoe je tuin ligt, jouw woonsituatie en je budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in verschillende kleuren, vormen en budgetten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar springt wel meer in het oog (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Steyl?

De prijsindicaties van zonwering zijn voor iedereen anders. De standaard onkosten helder naast elkaar gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €750. Buitenscreens €210 per raampartij. In het geval van een terrasscherm lopen de kosten op tot zo’n €1200. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €675). Een handmatig-rolluik kost €470. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €295 per kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €820). Overige producten voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (beginnend bij €110 per kozijn). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, de gewenste afmeting, de keuzes in bediening, het soort materiaal, dessins en installatiekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Steyl?

Rondom zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van de montage en inmeetservice in Steyl. Er komt dan een gespecialiseerde professional die kozijnen, gevels en ramen opmeet aan huis. Hierna zal de expert de zonwering vakkundig aanbrengen. Dankzij de montageservice ben je zeker van optimale zonnewering, garantie en nazorg en een fraai afgewerkt product.

Hoe werkt slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handmatige bediening, draadloze bediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatige installatie met stang of band is werkbaar, niettemin kan het praktischer. Draadloze bediening (via een handzender, afstandsbediening, tijdschakelaar, mobiele app) is steeds meer in opkomst omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij slecht weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon op het raam schijnt gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en screens beginnen bij €400.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 september 2022
Postcodegebied: 5935

Plaats een reactie