Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Venlo vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Venlo? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en is al verkrijgbaar voor €95,00. Goede buitenzonwering als een screen is het meest doeltreffend om zonnestralen te weren. In veel gevallen biedt een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als gordijnen of luxaflex is vaak aantrekkelijk geprijsd en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er bestaan de wereld aan verschillende oplossing. Via deze website geven we een concreet advies waar we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop vind je gemiddelde kosten en contactgegevens van verschillende zonwering specialisten in Venlo en de directe omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-venlo

Zonnescherm laten plaatsen in Venlo

Wil je alles vakkundig laten installeren en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Venlo door een professionele zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent er dan zeker van dat de installatie op de goede manier aangesloten wordt, dat er niks stuk gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via deze vergelijker vind je snel en zonder gedoe vakmannen die werkzaam zijn in de regio. In het onderstaande blok lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakspecialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Je begint met na te denken over welk type systeem je nodig hebt. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Denk ook na over de functie van de screens of de lamellen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoeling in huis, energie besparen, de inkijk beperken (privacy), inbraken beperken, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Noteer de afmetingen van het product. Noteer ook waar het opgehangen moet worden. Zoals achter- of naast het huis of op de eerste verdieping. Maak foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Automatische of handbediening?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De goedkoopste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een praktische draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest actuele keuze is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles geïnventariseerd? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Venlo en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, garantie review en klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installeren

  Demonteer de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de monteurs. De monteur hangt het terrasscherm of de duettes op de afgesproken plekken. Controleer zorgvuldig of de totale constructie correct is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Eventueel kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Venlo

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Venlo werkt erg goed om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek in de tuin. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Meerdere opties zoals bijvoorbeeld rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei kleuren en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €225 – €2950. In de keuzegids hieronder behandelen we de meest bekende modellen.

Meer informatie over terrasschermen / knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Met behulp van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Hierdoor is de ruimte vrij toegankelijk en levert het systeem veel schaduw op rondom de ramen. Let op: dit model kan verkleuren bij langdurig gebruik. De verwachte kosten schommelen tussen de €800 tot €2025.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Uitleg over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het biedt plaatselijk veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Zeer praktisch bij grote raampartijen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De kosten variëren tussen de €450 tot wel €1225.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Prijzen en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Venlo is de perfecte keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn eenvoudig schoon te houden. De materialen van het doek zijn o.a. acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar niet andersom. Belangrijk: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte prijzen schommelen tussen de €275 t/m €1050.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Ontdek het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. De voordelen zijn eindeloos: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluidsisolerend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Ook werken ze ook inbraakpreventief. Tegenwoordig heb je 3 toepassingen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De normale tarieven komen uit tussen de €360 tot €1225 voor rolluiken bestellen in Venlo.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Werkt inbraakwerend.

Het gemak van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van landelijke huizen. Het heeft een positief effect op een unieke uitstraling van gebouwen. Als extra opties naast het standaard product heb je ook het klapmodel en het petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €610 t/m €1650.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een lage temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Venlo: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Door raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit verkleint de kans dat er veel licht in de woning komt zodat het minder heet wordt in huis. Tevens kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De kosten variëren tussen de €310 tot €925. In de box hieronder behandelen we de meest bestelde systemen.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is een goedkoop model, moeiteloos te bevestigen, gemakkelijk af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in meerdere prints en kleuren. zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn allerlei soorten zoals kiepkantelraam, transparante, dakraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, elektrische en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen schommelen tussen de €47,50 – €190.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Venlo: eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Verkrijgbaar in diverse stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen helpen mee voor een warme en rustieke uitstraling aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Verder kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Raambekleders werken met prijsindicaties van €90 tot wel €375.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze zijn erg zonwerend. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je kunt kiezen uit velerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Denk aan een prijskaartje van €47,5 tot €175.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Venlo: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of band. Het aanbod bestaat uit oneindig veel dessins en materialen als aluminium, stof, kunststof, PVC, hout. Via de houten jaloezieën bepaal je zelf de lichtinval en privacy. Suggestie: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Denk aan een prijs van €65 tot €240.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes die je in verschillende materialen hebt zoals bamboe, stof, pvc, aluminium, hout. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een modern en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn makkelijk te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kosten starten vanaf €70 en kunnen oplopen tot €185.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Venlo op maat

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn unieke systemen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te monteren op diverse ramen zoals vaste ramen, dakramen, valramen, ronde ramen, draaikiepramen, uitzetramen. Advies: shutters zijn relatief kostbaar. De kostprijzen starten bij gemiddeld €460. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €870.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Venlo zorgen voor voldoende ventilatie en weren bovendien vliegen, motten, wespen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: inzethor, hordeur, rolhor, hor met scharnier, lamellenhor, plissé hor. Hooikoorts (of andere allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Kooptip: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Tip: vraag eens om een totaal duo-plissé hor. Deze variant houdt ongedierte tegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €67,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €625.

 • Past op bijna elk raam: valraam, vast raam, tuimelraam, draai-kiepraam, draairaam, schuifraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Passende raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Snel een aanbieding van professionele winkels

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 zijn afhankelijk van een aantal opties: het artikel, de materiaalsoort, de afmeting en de bediening. In de volgende tabel vind je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Venlo in april 2024.

Categorie zonweringAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€810 – €2025
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€365 – €1300
Screens100 cm – 400 cm breed€275 – €1175
Rolluik300 – 450 cm breed€330 – €1350
Rolgordijn200 x 60 cm€75 – €155
Lamellen180 x 180 cm€55 – €195
Jaloezieën100 x 200 cm€65 – €220
Plisségordijnen130 cm breed€120 – €350
Verwachte kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Limburg.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met een uitstekend aanbod. Elke aanbieder heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Venlo. In de tabel hierna verstrekken we een overzicht met de grootste merken. Zo kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, Gamma, Karwei, Hubo en Formido, Wehkamp, Leen Bakker, Kwantum, Bol.com.
 • Andere merken: Deponti, Bece, Toppoint, Husol, Weinor, Roma & Dickson, Copaco, Swela, Lumenguard, Schlappi, Sunway.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Venlo

Goedkope zonwering kopen in Venlo? Of ben je op zoek naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hieronder bieden wij gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vervolgens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website vind je ook montagebedrijven en showrooms in Beesel, Venray en Deurne.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft een bepaalde vitrage nodig die perfect past bij de woonbehoefte en woonstijl. We geven nu een toelichting op de beste zonwering types voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Opties voor terras & serre
In de zomerperiode kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men biedt veel soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Bekijk ook meer informatie over:

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De perfecte zonnewering kan jij opzoeken door een check te doen op: de hoogte van je ramen, de ligging van je huis, de gevels / kozijnen en natuurlijk jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te koop is in praktisch alle kleuren, dessins en prijscategorieën. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar springt wel meer in het oog (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Venlo?

De onkosten voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De standaard onkosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Denk bij markiezen aan +/- €750. Zonnescreens €240 per kozijn. In het geval van een terras-knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1000. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €750). Een normaal rolluik kost €480. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €295 op basis van één kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €770). Alternatieve binnengordijnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €140 per raam / kozijn). De totale kosten worden beïnvloed door: het type / model, het formaat, soort bediening, type materiaal, kleuren en prints en kosten van installatie.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Venlo?

Rondom zonweringsproducten heb je veel keuze. Houdt wel altijd rekening met inmeten en montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echt kan je ook profiteren van de montage met inmeetservice in Venlo. Hierbij komt er een deskundige installateur die kozijnen, gevels en ramen bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de expert de zonwering op de juiste wijze monteren. Dankzij deze dienstverlening heb je gegarandeerd goede zonnewering, extra fabrieksgarantie en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

Wil jij een handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig model met een handslinger is werkbaar, echter het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop) heeft als effect dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij veel wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. In het geval van een felle zon zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte prijzen van smart rolluiken & screens beginnen bij €450.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5900, 5901, 5902, 5911, 5912, 5913, 5914, 5915, 5916, 5921, 5922, 5923, 5924, 5925, 5926, 5927, 5928Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie