Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Merselo vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Merselo? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en regel je al vanaf €50,00. Professionele buitenzonwering als een rolluik werkt het beste om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Mogelijk behaal je met een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of rolgordijnen is minder duur en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit geweldig veel verschillende producten. Via zonweringaanbiedingen.nl check je een uitgebreide keuzehulp dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarbij doorzoek je de huidige tarieven en adresgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Merselo (werkgebied).

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-merselo

Zonnescherm laten plaatsen in Merselo

Beschik je niet over het juiste gereedschap of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Merselo via een goed aangeschreven zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem op de juiste wijze aangesloten wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hierna leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakman

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst welk model je nodig hebt. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor de screens of de gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een aangenaam binnenklimaat, extra isolatie, zorgen voor meer privacy, inbrekers afschrikken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Maten doorgeven

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Verduidelijk ook waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere aan de achterkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen om de opdracht te verduidelijken.

 3. Automatische of handbediening?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De goedkoopste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een schakelaar of knop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest exclusieve en effectiefste oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Alles geïnventariseerd? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je zal dan diverse offertes ontvangen van vakkundige zonweringsbedrijven uit Merselo en regio. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installeren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg de nieuwe producten klaar voor de montagepartner. De monteur hangt het zonnescherm, markiezen of de houten jaloezieën op de afgesproken plekken. Loop na of het product goed is vastgezet. Meestal geeft de monteur een korte demo. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Mogelijk is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Merselo

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Merselo is ideaal om warmte in huis tegen te gaan. Verder is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op je kavel (dicht bij de muren). Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Veel modellen zoals rolluiken zijn zelfs inbraakproof en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten kan je bestellen in velerlei materialen en afmetingen. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €225 en €2750. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de meest geziene modellen.

Ontdek het gemak van knikarmschermen en terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Aan de hand van de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is er een vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Advies: het doek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De totale investeringen komen uit tussen de €900 t/m €2275.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Nieuwe uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een relatief betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Je bereikt hiermee op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een vaak gekozen optie bij grote ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De prijsindicaties variëren tussen de €475 tot zo’n €1375.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Merselo is onmisbaar als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen weersinvloeden. De materialen van het doek zijn o.a. vezels van polyester of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar niet andersom. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet even op een kier zetten. De tarieven liggen tussen de €325 – €1050.

 • De cassette is klein en compact.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Advies over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. De redenen zijn duidelijk: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, op maat te bestellen, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en houden in de winter de kou buiten de deur. Ook houden ze inbrekers buiten de deur. Tegenwoordig heb je 3 keuzes: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De verwachte tarieven komen uit tussen de €280 tot €1475 voor rolluiken bestellen in Merselo.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Kiezen voor markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Dit is een compact frame van o.a. staal waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van sfeervolle woningen. Het levert een bijdrage aan de sfeer van de woning. Naast de basismodellen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €640 t/m €1650.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een lage temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Merselo: alle soorten voor binnen op een rij

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Via raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit beperkt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Ook kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En het leuke is: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De kosten liggen tussen de €330 – €975. In de onderstaande keuzegids lees je de voordelen en nadelen van de meest gekozen toepassingen.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is betaalbaar, makkelijk te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kun jij kopen in verschillende prints en kleuren. zodat het ook altijd in jouw interieur past. Ze bieden diverse varianten zoals elektrische, lichtdoorlatende, waterafstotende, kiepkantelraam, verduisterende, transparante en het duo rolgordijn. De verwachte prijzen variëren tussen de €47,50 en €185.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Merselo: eenvoudig zelf te monteren.
 • Te bestellen in interessante stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen zorgen voor een luxe en landelijke uitstraling aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Bovendien zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Voorzie prijsindicaties van €115 oplopend tot €300.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Weinig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die aansluit op elk interieur. Er zijn verschillende systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Verwacht een prijs van €47,5 oplopend tot €175.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Merselo: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of stang. Leveranciers bieden diverse kleuren en materialen als o.a. PVC, kunststof, bamboe, hout, stof. Met houten jaloezieën bepaal je zelf de hoeveelheid licht en mate van privacy. Suggestie: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Voorzie een tarief van €70 oplopend tot €210.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes die worden gemaakt van bamboe, aluminium, stof, hout, pvc. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en bij een smaakvol en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De tarieven starten vanaf €65. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €200.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Merselo direct van de fabriek

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn echte blikvangers die iets toevoegen aan jouw interieur. De blinds houden de zon perfect buiten, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame keuze. Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, ronde ramen, schuiframen, valramen, dakramen, uitzetramen. Goed om te weten: shutters zijn duur in aanschaf. De tarieven starten vanaf €470. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €850.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Merselo zorgen voor frisse lucht in huis en hebben een gunstig effect op vliegen, motten, wespen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: plissé hor, hor met scharnier, rolhor, lamellenhor, voorzethor, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Adviespunt: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt je dan beter verdiepen in een intelligente duo-plissé hor. Dit type weert vliegen, muggen en insecten en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kostprijzen beginnen bij circa €87,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €700.

 • Voor bijna ieder raamtype: draai-kiepraam, vast raam, valraam, schuifraam, uitzetraam, draairaam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De tofste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Snel een aanbieding van vakmannen uit de buurt

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden berekend door te kijken naar diverse opties: het type product, het materiaal, het inmeten (afmetingen) en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de tabel hierna bekijk je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Merselo in juni 2024.

Categorie zonweringFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€835 – €2250
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€350 – €1300
Screens300 cm – 400 cm breed€280 – €1175
Rolluik300 – 400 cm breed€305 – €1300
RolgordijnTot 300 cm breed€55 – €160
Lamellen250 x 250 cm€55 – €195
Jaloezieën100 x 180 cm€65 – €230
Plisségordijnen100 x 220 cm€125 – €320
Kostenindicatie zonnewering met montage in de Provincie Limburg.

Overzicht merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die het overwegen waard zijn. Iedere leverancier heeft zo zijn eigenschappen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Merselo. In de onderstaande tabel bespreken we een aanvulling op de beste verkochte merken. Op die manier heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Karwei, Hornbach, Praxis en Kwantum, Leen Bakker, Bol.com, Wehkamp, FonQ.
 • Overweeg ook: Weinor, Husol, Bece, Novoferm, Toppoint, Deponti en Copaco, Sunway, Milano, Dickson, Swela, Schlappi.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Venray

Goedkope zonwering kopen in Merselo? Zoeken naar een ervaren zonweringsbedrijf in jouw regio? In de tabel hierna vergelijk je gegevens en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Soms kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze zonwering-website check je ook montagepartners en bedrijven in Heide, Vredepeel en Ysselsteyn.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om een ander soort vitrage die aansluit bij jouw stijl. We gaan nu verder in op de meest verkochte soorten zonwering voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
In de de zomermaanden kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het actuele aanbod bestaat uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Wellicht vind je dit ook interessant: Zonnescherm.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Iedere woning is anders. De perfecte zonnewering voor jouw woning kan jij opzoeken door een check te doen op: de hoogte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je maximaal wilt uitgeven. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te koop is in meerdere kleuren, materiaaltypes en prijscategorieën. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft een gezond binnenklimaat, maar zal wel wat meer opvallen (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Merselo?

De verwachte prijzen van zonwering lopen flink uiteen. De geschatte kosten hebben we voor je uitgezocht. Markiezen kosten zo’n €675. Zonnescreens €205 op basis van één kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terras-knikarmscherm betaal je ongeveer €1150. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €800). Een normaal rolluik kost €470. Voor jaloezieën betaal je zo’n €255 per kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €780). Gunstiger geprijsde binnengordijnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te bestellen vanaf €140 per raam / kozijn). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar type systeem, de grootte van het systeem, soort bediening, het gewenste materiaal, vormen / kleuren en installatiekosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Merselo?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met het juist inmeten en monteren van de producten. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echt kan je ook profiteren van montage & inmeetservice in Merselo. Hierbij komt er een gediplomeerde installateur die elk raam / kozijn inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de professional het model op de juiste manier monteren. Met deze klusservice profiteer je van goede zonnewering, garantie en nazorg en een perfect aangesloten product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor de normale handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig systeem met slinger of band werkt in de basis mooi, alleen het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een mobiele app, tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop) zorgt ervoor dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon op het raam schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De kosten van smart rolluiken en screens liggen rond de €525.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5815

Plaats een reactie