Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Vredepeel vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Vredepeel? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en is er al vanaf €50,00. Goede buitenzonwering als een rolluik is het meest doeltreffend om zonnestralen te weren. Mogelijk biedt een zonnescherm een schaduwrijke plek op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is doorgaans wat voordeliger en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben ontzettend veel diverse systemen. Via zonweringaanbiedingen.nl kan je aan de slag met een complete gids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Tevens vind je een indicatie van de kosten en een tabel met erkende zonwering specialisten in Vredepeel en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Genieten van extra privacy.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-vredepeel

Zonnescherm laten plaatsen in Vredepeel

Ben je zelf geen vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Vredepeel middels een professionele zonwering specialist is een goed idee. Je bent er dan zeker van dat het product op de goede manier aangesloten wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat het geheel goed werkt. Op dit platform vind je gemakkelijk bedrijven uit de buurt. In het onderstaande blok lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Systeem kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Belangrijke elementen zijn: een ruimte afkoelen, energie besparen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak belemmerend, schaduwplekken realiseren, de lichtinval reguleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Kies de afmetingen van het product. Verduidelijk ook waar het geplaatst moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop/schakelaar in huis, die ook als tijdschakelaar kan werken. De kostbaarste en leukste oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Vredepeel en omliggende plekken. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, garantie review en klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg de nieuwe producten klaar voor het montageteam. De vakman monteert het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën zoals afgesproken. Ga altijd na of het volgens de handleiding is aangebracht. Vraag altijd om een demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Soms kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Vraag gratis zonwering offerte op

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Vredepeel

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Vredepeel is heel erg handig om een fijn binnenklimaat te creëren. Verder is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op korte afstand van je huis. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Diverse systemen zoals rolluiken zijn zelfs inbraakproof en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel verschillende dessins en afmetingen. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €200 – €2675. In de keuzegids hieronder delen we veel info over de meest praktische oplossingen.

Advies over terrasschermen en knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Door middel van twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is er een vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw in de tuin. Tip: het systeem kan vies worden door regen. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €875 en €2050.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Je kunt rekenen op plaatselijk veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Erg handig bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De totale investeringen variëren tussen de €425 tot wel €1275.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Adviezen over screens

Screens op maat laten maken in Vredepeel is onmisbaar als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. De screendoeken bestaan uit polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Belangrijk: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte tarieven komen uit tussen de €250 – €1200.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Tips voor rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Wij zijn er uiterst positief over: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze zijn zeer warmtewerend, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en hebben een isolerende werking. Als extra voordeel houden ze inbrekers buiten de deur. Je hebt 3 producten: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De verwachte prijzen liggen tussen de €290 tot zo’n €1500 voor rolluiken bestellen in Vredepeel.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Altijd met goede garantie.

Kiezen voor markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij huizen van begin 1900. Het levert een bijdrage aan een unieke uitstraling van het huis. Los van het normale model is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De normale prijzen variëren tussen de €640 – €1725.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een koele temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Vredepeel: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Door raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit maakt de kans kleiner dat de zon de hele dag de kamer in schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Daarbij zorgt het voor meer sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijzen komen uit tussen de €310 – €975. In deze koopgids bespreken we de meest gekozen mogelijkheden.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is een goedkoop model, gemakkelijk te plaatsen, simpel te gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in velerlei designs en kleuren zodat het in iedere woning past. Je hebt verschillende varianten zoals verduisterende, transparante, dakraam, lichtdoorlatende, elektrische, kiepkantelraam en het duo rolgordijn. De kosten schommelen tussen de €57,50 tot €175.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Vredepeel: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Aanbod in uiteenlopende stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een warme en brocante uitstraling aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarnaast helpen ze tegen een slechte akoestiek. Verwacht onkosten van €95 oplopend tot €350.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. De bediening is erg simpel en je kunt spelen met de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. In de winkel vind je diverse varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Wees voorbereid op een prijskaartje van €55 tot wel €155.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Vredepeel: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of elektrisch systeem. Leveranciers bieden tientallen dessins en materialen zoals bijvoorbeeld stof, kunststof, aluminium, hout, PVC. Dankzij houten jaloezieën kies je zelf de gewenste lichtinval en privacy. Advies: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Verwacht een tarief van €77,5 tot €210.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals bamboe, aluminium, hout, kunststof, pvc. Ideaal voor grote ramen en zijn erg geschikt voor een elegant en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De onkosten starten vanaf €55. Voor dure modellen kun je rekenen op €190.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Vredepeel op maat

Shutters zijn luxe binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn sfeervol, ze maken je woning meer waard en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals draaikiepramen, vaste ramen, schuiframen, uitzetramen, ronde ramen, valramen. Goed om te weten: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijzen beginnen bij zo’n €460. Voor luxe versie moet je rekening houden met €920.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Vredepeel bieden frisse lucht in de woning en zijn erg doeltreffend tegen vliegen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: lamellenhor, hordeur, plissé hor, voorzethor, inzethor, hor met scharnier. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Disclaimer: horren werken niet als zonnewering. Er bestaat ook een totaal duo-plissé hor. Dit type houdt ongedierte buiten de deur en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kosten starten vanaf €70. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €775.

 • Breed inzetbaar: vast raam, draairaam, uitzetraam, tuimelraam, draai-kiepraam, valraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie voor elke smaak

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen in je mailbox

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 zijn afhankelijk van allerlei onderdelen: het soort model, type materiaal, de grootte (lengte en breedte) en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de volgende tabel bekijk je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Vredepeel in juni 2024.

Zonwering typeGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmschermtot 6 meter breed€860 – €2300
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€385 – €1550
Screens3 – 4 meter breed€280 – €1100
Rolluik300 – 400 cm breed€310 – €1325
Rolgordijn150 x 190 cm€55 – €165
Lamellen100 x 50 cm€80 – €195
Jaloezieën150 x 250 cm€75 – €280
Plisségordijnen120 cm breed€120 – €350
Prijsindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Limburg.

Vergelijk merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je kunt kiezen. Elke aanbieder heeft wel een onderscheidend aspect en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Vredepeel. In het schema hieronder tonen wij uitleg over de meest bekende merken. Zo kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Hornbach, Hubo, IKEA en Bol.com, FonQ, Leen Bakker, Formido, Wehkamp.
 • Andere merken: Deponti, Roma, Husol, Bece, Novoferm, Toppoint en Dickson, Copaco, Sunway, Schlappi, Swela, Milano.

Zonwering experts in regio van Venray

Goedkope zonwering kopen in Vredepeel? Zoeken naar een goed zonweringsbedrijf in jouw regio? In de volgende tabel delen we bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Tevens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze site vergelijk je ook installatiepartners en bedrijven in Ysselsteyn, Smakt en Veulen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt weer om een ander type vitrage die afgestemd is op de stijl van de kamer. We vertellen graag wat meer over de mooiste soorten zonwering voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Terras & Serre
In de de zomermaanden kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men verkoopt allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten aanbrengen. Bekijk snel meer details over: Screens.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest optimale zonnewering die past bij jouw wensen heeft te maken met: de benodigde afmetingen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de stijl van de woning en jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in velerlei kleuren, dessins en afmetingen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Vredepeel?

De kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De normale kosten hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen betaal je zo’n €675. Screens €245 per kozijn. In het geval van een knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1100. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €850). Een normaal rolluik kost €460. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €280 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €810). Voordelige soorten raambekleding zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €140 per raampartij). De totale onkosten hangen af van: het model, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsmogelijkheden, het materiaal, vormen / kleuren en montagetarieven.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Vredepeel?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Let goed op zaken als correct inmeten en de montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter bestaat er ook de de montage plus inmeetservice in Vredepeel. Hierbij komt er een deskundige installateur die kozijnen, gevels en ramen opmeet aan huis. Als alle spullen binnen zijn kan de expert het model op de juiste manier aanbrengen. Op die manier profiteer je van optimale zonnewering, een gunstige garantieperiode en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Ga jij voor de de normale handbediening, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig zonnescherm met stang of band is op zich ok, maar het kan praktischer. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app) is ideaal omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het flink gaat waaien kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon hevig schijnt kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat je online kunt beheren biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en screens zitten op zo’n €525.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5816

Plaats een reactie