Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Venray vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Venray? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en kan je al kopen vanaf €75,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een markies is het meest effectief om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Eveneens biedt een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek om lekker te eten. Binnenzonwering als gordijnen of luxaflex is vaak aantrekkelijk geprijsd en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er bestaan bijzonder veel afzonderlijke producten. Op dit portaal check je een complete gids waar we alle soorten systemen behandelen. Op dezelfde wijze verstrekken we gemiddelde tarieven en adresgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Venray (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-venray

Zonnescherm laten plaatsen in Venray

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Venray via een goed aangeschreven zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent dan verzekerd dat het systeem volgens de documentatie aangesloten wordt, dat er niks stuk gaat en dat de bediening perfect werkt. Via onze vergelijkingstool vind je gemakkelijk bedrijven die actief zijn in jouw postcodegebied. In het onderstaande blok lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Kies een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type systeem het beste past bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het knikarmscherm of de rolgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een aangenaam binnenklimaat, energie besparen, de inkijk beperken (privacy), inbrekers afschrikken, een fijne plek in de schaduw maken, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Kies de afmetingen van het product. Geef ook aan waar het geïnstalleerd moet worden. Zoals aan de voorkant of in de badkamer. Voeg schetsen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest gunstige modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een handige draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en leukste keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Al jouw wensen doorgegeven? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Venray en omliggende plekken. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Het ophangen van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat alles opgeruimd is voor de experts. De montage-specialist levert het zonneschermen of de rolgordijnen zoals overeengekomen. Test of het product goed is geïnstalleerd. Laat hem/haar een demo geven. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Eventueel kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Direct zonwering offertes in je mail?

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Venray

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Venray wordt gebruikt om een fijn binnenklimaat te creëren. Ook geeft het je een prettige schaduwplek in je tuin of op het terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Diverse systemen zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten kan je bestellen in allerlei prints en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €425 tot zo’n €2750. In de keuzegids hieronder lees je informatie over de meest handige modellen.

Handige terrasschermen en knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Met behulp van de slimme knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Door dit mechanisme is er een vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek op het terras. Noemenswaardig: het systeem moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De kosten liggen zo tussen de €900 – €2275.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Nieuwe uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een goedkope manier om de zon buitenshuis te houden. Daardoor heb je ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is heel geschikt voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De prijzen komen uit tussen de €375 tot zo’n €1250.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Venray komt perfect tot z’n recht als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen extreem weer. De doeken worden gefabriceerd van polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Let op: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte tarieven bedragen tussen de €275 en €1125.

 • Bedekt het hele raam.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Offerte voor rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is goed te verklaren: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluidsisolerend en houden in de winter de kou buiten de deur. Bovendien heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Tegenwoordig heb je 3 mogelijkheden: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De onkosten bedragen tussen de €280 tot zo’n €1425 voor rolluiken bestellen in Venray.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Het kopen van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een compact frame van o.a. staal wat afgedekt wordt door middel van een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij brocante woningen. Ze beïnvloeden een nostalgische uitstraling van gebouwen. Behalve dit model heb je ook het klapmodel en het petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De prijzen liggen tussen de €610 tot wel €1725.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een aantrekkelijke temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Venray: bekijk systemen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. D.m.v. raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Zo kan je voorkomen dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Eveneens kan het ook echt een eyecatcher zijn. En het leuke is: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De onkosten variëren tussen de €310 – €825. In het boxje hieronder leggen we alles uit over de meest populaire systemen.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. De prijzen hiervan zijn laag, eenvoudig te monteren, simpele bediening en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te koop in verschillende dessins en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er zijn verschillende types zoals elektrische, dakraam, kiepkantelraam, verduisterende, lichtdoorlatende, waterafstotende en de duo rolgordijnen. De tarieven bedragen tussen de €52,50 – €170.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Venray: voor iedereen zelf te monteren.
 • Verkrijgbaar in diverse stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen bieden een luxe en unieke uitstraling aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Tevens kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Je moet denken aan prijsindicaties van €115 oplopend tot €375.

 • Voor een knus interieur.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Weinig onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je kan ze moeiteloos bedienen en ze houden de zon goed tegen. Fraaie raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Raambekleders bieden allerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Wees voorbereid op een prijs van €47,5 tot zo’n €170.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Venray: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je in verschillende standen kunt zetten met een handig koord of ketting. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel modellen en materialen zoals bijvoorbeeld PVC, kunststof, stof, aluminium, bamboe. Door de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende sfeer, licht en privacy. Advies: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Houd rekening met een prijskaartje van €70 tot €270.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale stroken die je hebt van hout, aluminium, pvc, bamboe, stof. Toe te passen voor grote ramen en zijn erg geschikt voor een rustig en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €80. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €175.

 • Van elegant tot robuust.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Venray op maat

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke producten die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn exclusief, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals draaikiepramen, dakramen, ronde ramen, valramen, vaste ramen, uitzetramen. Kooptip: shutters zijn wel relatief duur. De tarieven beginnen bij €410. Voor luxe versie moet je rekening houden met €860.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Venray geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn diverse modellen: lamellenhor, inzethor, hordeur, rolhor, voorzethor, hor met scharnier. Allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Kooptip: een hor is niet zonwerend. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een innovatieve duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen kleine dieren en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De onkosten starten bij om en nabij de €87,5 en kunnen oplopen tot €700.

 • Geschikt voor o.a.: draairaam, uitzetraam, schuifraam, valraam, draai-kiepraam, vast raam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Vind de perfecte raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen van professionele winkels

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van allerlei aspecten: het artikel, materiaaltypes, de afmeting en handmatige of elektrische bediening. Hieronder tonen wij de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Venray in juli 2024.

Zonwering systeemAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€815 – €2000
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€350 – €1425
Screens300 cm – 400 cm breed€270 – €1125
Rolluik200 cm – 400 cm breed€310 – €1200
Rolgordijntot 2 meter breed€75 – €160
Lamellen180 x 180 cm€45 – €220
Jaloezieën100 x 250 cm€75 – €240
Plisségordijnen110 cm breed€100 – €310
Gemiddelde kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Limburg.

De beste merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je kunt kiezen. Elke winkel heeft zijn voordelen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Venray. In de volgende tabel vind je een aanvulling op de beste verkochte merken. Zodoende kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, IKEA, Hornbach, Karwei & Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com, Formido, Kwantum.
 • Overweeg ook: Deponti, Roma, Toppoint, Weinor, Novoferm, Bece & Milano, Lumenguard, Dickson, Copaco, Schlappi, Swela.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Venray

Goedkope zonwering kopen in Venray? Of ben je op zoek naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de omgeving? In de volgende tabel delen we bedrijven en adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Wellicht kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze site check je ook installatiepartners en bedrijven in Bergen Limburg, Laarbeek en Asten.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om een ander soort vitrage die aansluit bij de woonbehoefte en woonstijl. We vertellen graag wat meer over de meest verkochte zonwering voor binnen en buiten per ruimte en kamer.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
In de de zomermaanden kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Er bestaan veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten installeren. Bezoek ook onze pagina over:

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elk pand is uniek. De meest geschikte zonnewering die past bij jouw wensen kan jij opzoeken door een check te doen op: de benodigde afmetingen, de ligging van je huis, de gevels / kozijnen en je budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te verkrijgen is in diverse kleuren, motiefjes en prijsgroepen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft een gezond binnenklimaat, maar zit wel altijd in het zicht (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Venray?

De investingen in zonwering wisselen enorm. De geschatte prijzen hebben we voor je uitgezocht. Markiezen zijn zo’n €550. Buitenscreens €270 op basis van 1 raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm stijgen de kosten al gauw naar €1000. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €600). Een handmatig-rolluik kost €495. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €300 op basis van 1 raam. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €840). Alternatieve gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te verkrijgen vanaf €130 per raam). De totale bedragen worden opgesteld door te kijken naar het model, de grootte van het systeem, bediening, materiaalgebruik, dessins en kosten van installatie.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Venray?

Rondom zonweringsproducten heb je veel keuze. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage plus inmeetservice in Venray. In dat geval komt in capabele installateur die de raampartij deskundig bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een professional het zonnescherm vakkundig aanbrengen. Dankzij deze dienstverlening heb je gegarandeerd optimale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en deskundige hulp bij vragen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we de standaard handbediening, elektrische bediening met zender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige bediening met een handslinger is werkbaar, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop, handzender) zorgt ervoor dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij veel wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon op het raam schijnt gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De kosten van smart rolluiken of schermen liggen rond de €550.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5800, 5801, 5802, 5803, 5804Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie