Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oirlo vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Oirlo? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. De prijzen beginnen vanaf €72,50. Degelijke buitenzonwering zoals een knikarmscherm is het meest geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Soms creëert een zonnescherm een schaduwrijke plek waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën is te bestellen voor gunstige prijzen en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit ontzettend veel diverse toepassingen. Op deze pagina verstrekken we een uitgebreide keuzehulp waarin we alle mogelijkheden bespreken. Ook vind je gemiddelde kosten en adressen van lokale zonwering specialisten in Oirlo en omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-oirlo

Zonnescherm laten plaatsen in Oirlo

Beschik je niet over het juiste gereedschap of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Oirlo middels een professionele zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent dan verzekerd dat het geheel goed aangesloten wordt, dat er niks kapot gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je gemakkelijk experts die actief zijn in jouw postcodegebied. Hieronder vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type product matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de jaloezieën. Belangrijke functies zijn: verkoeling in huis, extra isolatie, de privacy verbeteren, inbraak beperkend, schaduwplekken realiseren, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Kies de afmetingen van het gewenste model. Geef ook aan waar het geplaatst moet worden. Onder andere aan de voorkant of in de badkamer. Maak foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop aan de muur, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest comfortabele oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Montagepartners vergelijken

  De details van het project ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Oirlo en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de referenties, garantie en betalingscondities. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie

  Demonteer de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor het montageteam. De specialist plaatst de screens of de duettes op de gewenste manier. Controleer zorgvuldig of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Vaak bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Oirlo

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Oirlo is de meest efficiënte manier om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Verder zorgt het voor een aangename schaduwplek op buitenplekken. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Meerdere modellen zoals het welbekende rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er in veel prints en maten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €300 – €2800. In onderstaande alinea beoordelen we de meest bekende oplossingen.

Korte info over knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Via de vaste knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Doordat het scherm hoog hangt blijft de ruimte gewoon beloopbaar en realiseer je een aangename schaduwplek in de tuin. Advies: het scherm kan kapot waaien bij wind. De tarieven komen uit tussen de €925 – €2175.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Het installeren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een goedkope manier om een raam in de schaduw te brengen. Daardoor heb je veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Handig voor grote ramen en waar geen doorloop vereist is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €300 tot zo’n €1325.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Zeer windbestendig.

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in Oirlo komt perfect tot z’n recht als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en behouden het zicht van binnen naar buiten. De doeken worden gefabriceerd van polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Bij daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet openen. De kosten liggen zo tussen de €350 – €1200.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Alles wat je moet weten over rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is niet zo gek: ze zijn eenvoudig in gebruik, eenvoudig in te meten, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren ook heel goed. Daarbij werken ze ook inbraakpreventief. Tegenwoordig heb je 3 toepassingen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De gemiddelde tarieven liggen tussen de €360 tot wel €1250 voor rolluiken bestellen in Oirlo.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Kosten en pluspunten van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het is eigenlijk een stevig frame van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van sfeervolle woningen. Ze beïnvloeden de sfeer van gebouwen. Naast het standaard model is er ook een klapmodel en petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De normale tarieven bedragen tussen de €670 tot zo’n €1825.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een koele temperatuur binnen en buiten d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Oirlo: alle soorten voor binnen op een rij

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. D.m.v. raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Zo kan je voorkomen dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Eveneens haal je hiermee extra sfeer in huis. En het leuke is: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De minimale investeringen schommelen tussen de €390 tot €800. In de onderstaande keuzegids geven we een toelichting op de meest geplaatste opties.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is voordelig, simpel te monteren, iedereen kan het gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen worden aangeboden in veel kleuren en prints zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er bestaan allerlei soorten zoals verduisterende, kiepkantelraam, elektrische, waterafstotende, lichtdoorlatende, dakraam en een duo rolgordijn. De prijsindicaties variëren tussen de €47,50 – €165.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oirlo: heel simpel zelf te installeren.
 • Aanbod in diverse stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen dragen bij aan een sfeervolle en karaktervolle ambiance aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Ook zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Raambekleders werken met een prijskaartje van €90 tot €375.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Fraaie raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. In de winkel vind je velerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Denk aan prijsindicaties van €60 tot zo’n €165.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Oirlo: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale stroken die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of zelfs met afstandsbediening. Het aanbod bestaat uit oneindig veel systemen en materialen als stof, PVC, bamboe, kunststof, aluminium. Dankzij houten jaloezieën speel je eenvoudig met de zichtlijnen, licht en beschutting. Tip: je moet ze regelmatig afstoffen. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €72,5 tot €210.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes van producten zoals hout, kunststof, pvc, aluminium, bamboe. Perfect voor kolossale / grote ramen en bij een eigentijds en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijzen beginnen bij zo’n €55 en lopen op tot €185.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Oirlo inclusief plaatsing

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn erg trendy, ze zijn overal toepasbaar en bovendien erg milieuvriendelijk. Past op bijna elk raam zoals dakramen, schuiframen, draaikiepramen, uitzetramen, vaste ramen, valramen. Belangrijk: shutters zijn niet goedkoop! De prijzen starten bij om en nabij de €460 en bedragen voor een luxe model zo’n €870.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Oirlo geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn diverse modellen: hor met scharnier, plissé hor, rolhor, lamellenhor, inzethor, voorzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Disclaimer: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt je dan beter verdiepen in een intelligente duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De onkosten beginnen bij €65. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €775.

 • Geschikt voor o.a.: draairaam, tuimelraam, schuifraam, uitzetraam, draai-kiepraam, valraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Maatwerk raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 worden gecalculeerd op basis van diverse zaken: het soort product, de materiaalkeuze, de noodzakelijke afmetingen en handmatige of elektrische bediening. Hieronder bespreken we de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Oirlo in april 2024.

Soort zonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€875 – €2125
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€360 – €1350
Screens100 cm – 400 cm breed€255 – €1075
Rolluik3 – 4 meter breed€330 – €1250
Rolgordijn150 x 190 cm€70 – €145
Lamellen250 x 250 cm€70 – €210
Jaloezieën150 x 250 cm€65 – €230
Plisségordijnen180 cm breed€105 – €350
Verwachte tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Limburg.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met allemaal een uniek aanbod. Elke aanbieder heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Oirlo. In de onderstaande tabel vind je informatie over de meest gekozen merken. Op die manier kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Hornbach, IKEA, Gamma & Formido, Kwantum, Leen Bakker, Wehkamp, Bol.com.
 • Zie ook: Deponti, Husol, Roma, Novoferm, Bece, Weinor & Copaco, Milano, Dickson, Swela, Lumenguard, Schlappi.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Venray

Goedkope zonwering kopen in Oirlo? In contact komen met een ervaren zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hieronder bieden wij namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze regio. Eventueel kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal ontdek je ook montagebedrijven en showrooms in De Rips, Leunen en Griendtsveen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft een bepaalde vitrage nodig die matcht met de uitstraling van de kamer. We informeren je graag verder over de meest ideale soorten zonwering per ruimte en kamer.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
In de zomerperiode kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten ophangen. Klik eventueel direct verder naar: Plissegordijnen.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elk pand is uniek. De ideaalste zonnewering in jouw specifieke situatie is afhankelijk van het soort raam, hoe jouw tuin is ingericht, jouw woonsituatie en wat je maximaal wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te koop is in diverse kleuren, motiefjes en budgetten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Oirlo?

De verwachte kosten van zonwering lopen flink uiteen. De huidige onkosten tref je hierna. Voor markiezen betaal je zo’n €625. Buitenscreens €200 op basis van één kozijn. Kies je voor een zonnescherm betaal je om en nabij de €1225. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €825). Een basis rolluik kost €460. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €250 op basis van één kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €845). Alternatieve soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te koop vanaf €100 op basis van 1 raam). De totale kosten hangen af van: de gekozen constructie, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsmogelijkheden, materiaalgebruik, motiefjes en installatiewerk.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Oirlo?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op het juist inmeten en monteren van de producten. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage & inmeetservice in Oirlo. In dat geval komt in gespecialiseerde monteur die de gevels en raamkozijnen inmeet bij je thuis. Als alle dingen zijn besteld komt de expert het zonnescherm goed ophangen. Zo ben je verzekerd van ideale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme zonwering?

In de basis heb je handmatige bediening, afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige zonwering met slinger is voldoende, echter het kan handzamer. Draadloze bediening (draaiknop, handzender, afstandsbediening, mobiele app) biedt al voordeel dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon hevig schijnt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet heeft veel voordelen. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of screens bedragen zo’n €400.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5808

Plaats een reactie