Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Smakt vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Smakt? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en is al verkrijgbaar voor €82,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is zeer handig om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Mogelijk behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is globaal gezien goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er zijn tientallen diverse combinaties. Via deze website verstrekken we een uitgebreide keuzehulp waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. In aanvulling daarop check je een indicatie van de kosten en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Smakt en omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-smakt

Zonnescherm laten plaatsen in Smakt

Wil je alles vakkundig laten installeren of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Smakt via een professionele zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan zeker dat het geheel degelijk vastgezet wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via dit platform vind je gemakkelijk experts die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen wat voor soort installatie past bij jouw wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de plissé gordijnen. Belangrijke functies zijn: een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, inkijk verminderen, inbraakpreventie, schaduwplekken realiseren, de lichtinval bepalen of de sfeer in huis versterken.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Geef de maten door van het product. Verduidelijk ook waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Voeg een plattegrond toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De standaard keuze is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest exclusieve en handigste keuze is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  De details van het project ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Smakt en regio. Vergelijk de aanbiedingen op kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installeren

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg eventuele spullen al klaar voor het montagebedrijf. De professional plaatst de screens of de duettes zoals overeengekomen. Toets of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Mogelijk kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Ontvang offerte van raambekleders in Smakt

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Smakt is het meest doeltreffend om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Tevens zorgt het voor een aangename schaduwplek in de tuin. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Enkele varianten zoals het welbekende rolluik werken inbraakwerend en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in velerlei designs en formaten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €275 en €2925. In het gedeelte hieronder vind je info, kosten en voordelen van de beste keuzes.

Korte info over terrasschermen & knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Met behulp van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Doordat het scherm hoog hangt kan je er gewoon onderdoor lopen en realiseer je een aangename schaduwplek om te zitten. Belangrijk: het schermdoek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €900 en €2200.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Praktische uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een goedkope manier om de zon buitenshuis te houden. Daardoor heb je ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Erg handig bij grote raampartijen en waar geen doorloop vereist is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De prijzen liggen zo tussen de €325 t/m €1375.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Smakt is ideaal als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en kan je helemaal integreren in een kozijn. De doeken worden gefabriceerd van vezels van polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Kanttekening: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet openen. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €375 en €1075.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Genieten van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is niet zo gek: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze houden de warmte buiten het huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren ook heel goed. Daarbij schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 producten: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De kosten variëren tussen de €360 tot wel €1450 voor rolluiken bestellen in Smakt.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Enorm lange levensduur.

Waarom kiezen voor markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het gaat hier om een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen komt. We zien markiezen vaak bij sfeervolle woningen. Ze geven een boost aan de sfeer van het gebouw. Naast de basismodellen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €630 – €1625.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een lage temperatuur in en rondom jouw woning met buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Smakt: bekijk systemen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Via raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Zo kan je voorkomen dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Ook kan het ook echt een eyecatcher zijn. Handig om te noemen: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De onkosten bedragen tussen de €370 – €875. In de box hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest geplaatste installaties.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, simpel aan te brengen, simpel af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in veel designs en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er zijn diverse modellen zoals elektrische, waterafstotende, kiepkantelraam, transparante, lichtdoorlatende, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De prijzen schommelen tussen de €45,00 en €150.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Smakt: zonder problemen zelf aan te brengen.
 • Te koop in allerlei stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen zorgen voor een sfeervolle en karakteristieke uitstraling aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Verder zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Voorzie tarieven van €115 tot €400.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze houden de zon goed tegen. Een stijlvolle raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt velerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Houd rekening met prijzen van €60 tot wel €175.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Smakt: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of elektrisch systeem. In het assortiment zitten mega veel soorten en materialen zoals stof, aluminium, kunststof, hout, bamboe. Via de houten jaloezieën kies je zelf de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Niet vergeten: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Verwacht een prijskaartje van €80 tot €280.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale latten gemaakt van bijv. hout, aluminium, pvc, kunststof, bamboe. Handig voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een eigentijds en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsverwachtingen starten vanaf €70. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €190.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Smakt direct van de fabriek

Shutters zijn populaire binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn eyecatchers die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn authentiek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals draaikiepramen, uitzetramen, ronde ramen, valramen, vaste ramen, dakramen. Goed om te weten: shutters zijn niet heel erg voordelig. De onkosten beginnen bij circa €400. Voor luxe versie moet je rekening houden met €920.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Smakt geven veel frisse lucht in de kamers en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: hordeur, plissé hor, rolhor, inzethor, lamellenhor, voorzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Disclaimer: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dit wel? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Deze houdt ongedierte buitenshuis en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De investeringen starten bij om en nabij de €80. Voor dure modellen kun je rekenen op €600.

 • Breed inzetbaar: tuimelraam, uitzetraam, draai-kiepraam, schuifraam, valraam, draairaam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Kan ook pollen weren.

De juiste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van lokale specialisten

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 juli 2024 worden gecalculeerd via velerlei keuzes: het type product, het soort materiaal, de afmetingen en de bediening. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Smakt in juli 2024.

ZonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmschermtot 7 meter breed€830 – €2350
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€370 – €1425
Screens300 cm – 400 cm breed€240 – €1025
Rolluiktot 4,5 meter breed€320 – €1275
Rolgordijn120 x 100 cm€80 – €160
Lamellen180 x 180 cm€45 – €220
Jaloezieën150 x 180 cm€60 – €280
Plisségordijnen120 cm breed€115 – €360
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Limburg.

Alle merken zonwering op een rij

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die jou goed kunnen ondersteunen. Elke aanbieder heeft zo zijn eigenschappen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Smakt. In het volgende schema bieden wij informatie over de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, Gamma, Hornbach, Praxis en Bol.com, Wehkamp, Kwantum, Formido, Leen Bakker.
 • Overige merken: Deponti, Husol, Toppoint, Roma, Weinor, Novoferm & Lumenguard, Schlappi, Dickson, Copaco, Sunway, Milano.

Zoek zonwering experts in de regio Venray

Goedkope zonwering kopen in Smakt? Meer informatie over een bekend zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hieronder bekijk je contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de regio. Mogelijk kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze site bekijk je ook installateurs en shops in Veulen, Vierlingsbeek en Merselo.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt weer om een ander type vitrage die rijmt met de individuele ruimte. We vertellen graag wat meer over de meest handige zonwering voor buiten en binnen per ruimte en kamer.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Terras en Serre
Van juni t/m september kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het actuele aanbod bestaat uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Check ook aanvullende info over: Markiezen.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De best passende zonnewering voor jouw huis komt tot stand door: de grootte van je ramen, de ligging van de tuin, jouw specifieke wensen en natuurlijk jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat je het kunt kopen in velerlei kleuren, dessins en maatvoeringen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar springt wel meer in het oog (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Smakt?

De investingen in zonwering zijn per situatie anders. De gemiddelde prijsindicaties hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen betaal je zo’n €675. Screens €270 op basis van één kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terrasscherm lopen de kosten op tot zo’n €1150. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €800). Een basis rolluik kost €485. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €265 per kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €810). Betaalbare binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €140 op basis van één kozijn). De totale bedragen worden beïnvloed door: de gekozen constructie, de afmetingen, elektrische of handmatige bediening, het soort materiaal, kleuren en prints en installatiekosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Smakt?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar er is soms ook een optie voor de montage met inmeetservice in Smakt. In dat geval komt in gediplomeerde installateur die elk raam / kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de expert het zonnescherm juist vastzetten. Zo ben je verzekerd van ideale zonnewering, garantie en nazorg en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige zonwering met opwindmechanisme is voldoende, maar het kan toch nog makkelijker. Draadloze bediening (met een draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar, handzender) zorgt ervoor dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het flink gaat waaien kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon hevig schijnt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een toepassing met online functies geeft je meer flexibiliteit. De verwachte kosten van smart rolluiken en screens beginnen bij €475.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5817

Plaats een reactie