Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Everdingen vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Everdingen? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis en is er al vanaf €67,50. Goede buitenzonwering als een zonnescherm werkt het beste tegen hevige zon. Eveneens behaal je met een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is globaal gezien goedkoper en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er bestaan bijzonder veel afzonderlijke combinaties. Via onze site check je een complete gids waar we alle mogelijkheden bespreken. Daarnaast verstrekken we een kostenindicatie en namen van erkende zonwering specialisten in Everdingen en de directe omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-everdingen

Zonnescherm laten plaatsen in Everdingen

Wil je alles vakkundig laten installeren en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Everdingen door een goed aangeschreven zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel juist geïnstalleerd wordt, dat er niks stuk gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website vind je snel bedrijven die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Kies allereerst welk model het beste past bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm, markiezen of de plissé gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een kamer koel maken, energie besparen, de inkijk beperken (privacy), inbraak beperkend, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval bepalen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Meet alle maten goed op van het systeem. Beschrijf ook waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De simpelste bediening is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Dan heb je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, optioneel met tijdschakelaar. De duurste en gebruiksvriendelijkste keuze is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je alle vragen beantwoord? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Everdingen en de directe omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, garantie review en klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan de klus in.

 5. Montage

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg ruimte is voor de installateurs. De installateur plaatst het zonneschermen of gordijnen zoals jij dat wilt. Loop na of alles juist is aangesloten. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Eventueel is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Vraag gratis zonwering offerte op

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Everdingen

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Everdingen is de meest efficiënte manier om de temperatuur in de woning te beperken. Ook zorgt het voor een aangename schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Bekende producten zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei vormen en formaten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €375 tot €2600. In onderstaande alinea lees je informatie over de meest populaire modellen.

Ontdek het gemak van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Aan de hand van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek op het terras. Belangrijk: het systeem kan verkleuren bij langdurig gebruik. De normale prijzen variëren tussen de €875 en €2075.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Ontdek het gemak van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om om zonlicht te beperken. Het zorgt voor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is heel geschikt voor vaste ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De prijsindicaties bedragen tussen de €425 tot zo’n €1225.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Everdingen biedt je design rolluiken voor als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Belangrijk: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet even op een kier zetten. De prijzen bedragen tussen de €375 tot €1100.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Tips voor rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Daarbij werken ze ook inbraakpreventief. Je kunt kiezen uit 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De prijzen komen uit tussen de €320 en €1300 voor rolluiken bestellen in Everdingen.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Offerte voor markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling met een prachtige uitstraling. Het gaat hier om een stevig frame van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij rijksmonumenten. Ze hebben invloed op de authenticiteit van het pand. Behalve dit model is er nog een petmodel en klapmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte tarieven liggen tussen de €710 en €1875.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een comfortabele temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Everdingen: alle soorten voor binnen op een rij

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Door raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Zo kan je voorkomen dat er veel licht in de woning komt zodat het minder heet wordt in huis. Bovendien is het een toevoeging aan jouw interieur. En daarbij komt: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijsindicaties variëren tussen de €380 en €875. In deze koopgids beoordelen we de meest aantrekkelijke types.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is een goedkoop model, simpel op te hangen, simpel te gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te bestellen in talloze designs en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er bestaan allerlei types zoals dakraam, lichtdoorlatende, verduisterende, elektrische, kiepkantelraam, transparante en speciale duo rolgordijnen. De prijsindicaties bedragen tussen de €45,00 – €155.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Everdingen: zonder problemen zelf te installeren.
 • Snel bezorgd in uiteenlopende stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een speelse en authentieke uitstraling aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het systeem is. Bovendien zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Wees voorbereid op kosten van €110 tot +/- €325.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Goed te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Luxe ogende raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je kunt kiezen uit diverse uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Je moet denken aan prijzen van €55 tot €150.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Everdingen: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een trekkoord. In het assortiment zitten mega veel vormen en materialen als bijv. PVC, bamboe, aluminium, hout, stof. Dankzij houten jaloezieën bepaal je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Houd rekening met kosten van €67,5 tot €260.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale latten die je in verschillende materialen hebt zoals stof, hout, aluminium, kunststof, bamboe. Handig voor brede / grote ramen en matchen goed met een eigentijds en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn goed schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €50 en kunnen oplopen tot €180.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Everdingen op maat gemaakt

Shutters zijn houten binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn echte blikvangers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Te monteren op diverse ramen zoals vaste ramen, ronde ramen, uitzetramen, draaikiepramen, schuiframen, dakramen. Kooptip: shutters zijn relatief kostbaar. De onkosten starten bij gemiddeld €430 en bedragen voor een luxe model zo’n €850.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Everdingen zorgen voor voldoende ventilatie en beschermen tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: lamellenhor, voorzethor, hordeur, plissé hor, inzethor, rolhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Opmerking: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt wel kiezen voor een speciale duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen ongedierte en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsverwachtingen starten vanaf €67,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €550.

 • Past op bijna elk raam: draai-kiepraam, uitzetraam, tuimelraam, schuifraam, valraam, vast raam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De perfecte raamdecoratie voor elke kamer

Direct meerdere aanbiedingen van lokale specialisten

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 4 maart 2024 worden berekend door te kijken naar verschillende keuzes: de productcategorie, type materiaal, de maximale breedte en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de tabel hierna vind je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Everdingen in maart 2024.

Zonwering systeemGrootteGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€805 – €2300
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€385 – €1525
Screens3 – 4 meter breed€270 – €1050
Rolluik100 cm – 400 cm breed€295 – €1425
Rolgordijntot 3 meter breed€60 – €170
Lamellen200 x 200 cm€75 – €195
Jaloezieën150 x 180 cm€85 – €230
Plisségordijnen160 cm breed€120 – €380
Verwachte prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Utrecht.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel leveranciers die jou goed kunnen ondersteunen. Iedere leverancier heeft zijn voordelen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Everdingen. In het volgende schema vind je informatie over de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Karwei, IKEA, Gamma, Hornbach en Bol.com, Kwantum, Formido, FonQ, Leen Bakker.
 • Overige merken: Deponti, Weinor, Husol, Roma, Novoferm, Bece en Sunway, Lumenguard, Schlappi, Swela, Copaco, Milano.

Zoek zonwering experts in de regio Vijfheerenlanden

Goedkope zonwering kopen in Everdingen? Meer informatie over een professioneel zonweringsbedrijf uit de buurt? Hieronder vergelijk je bedrijven en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Mogelijk kan je hier terecht voor meer informatie. Op dit portaal vergelijk je ook monteurs en bedrijven in Asch, Zijderveld en Erichem.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om een ander soort vitrage die perfect past bij de stijl van de woning. We geven nu een toelichting op de meest handige binnen- en buitenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras & Serre
Ook in ons land kan de temperatuur flink oplopen. Men verkoopt veel modellen buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten monteren. Check ook aanvullende info over: Shutters.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke situatie is weer verschillend. De meest geschikte zonnewering die aansluit op jouw behoefte komt tot stand door: de raamgrootte, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw stijl en smaak en jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het geleverd kan worden in velerlei kleuren, vormen en prijsgroepen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft een gezond binnenklimaat, maar trekt wel meer de aandacht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Everdingen?

De onkosten voor zonwering zijn weer anders per woning. De gemiddelde prijsindicaties hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen kosten zo’n €575. Buitenscreens €255 op basis van één kozijn. In het geval van een terraszonwering lopen de kosten op tot zo’n €1100. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €700). Een normaal rolluik kost €500. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €275 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €835). Budget soorten raamdecoratie zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €145 op basis van één kozijn). De totale prijzen zijn afhankelijk van; het model, de noodzakelijke afmetingen, de keuzes in bediening, de materiaaltypes, vormen / kleuren en montagetarieven.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Everdingen?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Je moet altijd rekening houden met het opmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echt kan je ook profiteren van montage en inmeetservice in Everdingen. Hierbij komt een capabele expert die ieder raam bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de installateur de zonwering fatsoenlijk bevestigen. Met deze klusservice geniet je van ideale zonnewering, garantie en nazorg en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de de normale handbediening, handzender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig model met slinger of band werkt in de basis mooi, alleen het kan simpeler. Draadloze bediening (handzender, draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening) wordt steeds vaker gekozen omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon op het raam schijnt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een product dat werkt met internet biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en screens komen uit rond de €400.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 4121

Plaats een reactie