Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Erichem vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Erichem? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. De tarieven starten bij zo’n €52,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een knikarmscherm is ideaal om zonnewarmte buiten te houden. In veel gevallen realiseert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is in de basis wat betaalbaarder en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er bestaan enorm veel diverse oplossing. Op dit portaal delen we een uitgebreide keuzehulp waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarnaast vind je een kostenindicatie en contactgegevens van erkende zonwering specialisten in Erichem en omstreken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-erichem

Zonnescherm laten plaatsen in Erichem

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Erichem via een regionale zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm goed aangesloten wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool kom je eenvoudig in contact met bedrijven in de gemeente. In het onderstaande blok vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakman

 1. Systeem kiezen

  De eerste vraag is wat voor soort installatie aansluit bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het knikarmscherm of de plissé gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoeling in huis, energie besparen, wat extra privacy realiseren, inbrekers tegenhouden, een schaduwplekje creëren, een kamer verduisteren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Afmetingen

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Beschrijf ook waar het aangebracht moet worden. Onder andere aan de overkapping of in de badkamer. Maak foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Kies bediening

  Kies de gewenste bediening. De voordeligste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Meestal met een handige draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest exclusieve en effectiefste keuze is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Alles ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Erichem en omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Het ophangen van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montagebedrijf. De vakman monteert de screens of de rolgordijnen zoals gewenst. Controleer of de totale constructie correct is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In veel gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Erichem

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Erichem werkt het beste om warmte in huis tegen te gaan. Daarnaast werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in de tuin. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Veel toepassingen zoals het welbekende rolluik hebben een inbraakwerende werking en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten kan je bestellen in talloze materialen en formaten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €325 t/m €2625. In de koopgids hierna geven we een toelichting op de beste systemen.

Het kopen van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Aan de hand van de knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt is er een vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek onder het raam. Belangrijk: het schermdoek kan kapot waaien bij wind. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €850 tot zo’n €2075.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Het comfort van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een slimme manier om om zonlicht te beperken. Je kunt rekenen op veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Veel gekozen bij grote ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De totale investeringen schommelen tussen de €375 tot €1225.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Een aangenaam klimaat met screens

Screens op maat laten maken in Erichem biedt je design rolluiken voor als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Disclaimer: als het screendoek omlaag zit moet het raam dicht blijven. De tarieven variëren tussen de €350 en €1175.

 • De cassette is klein en compact.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Het gemak van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is goed te verklaren: ze hebben een hoog gebruikersgemak, eenvoudig in te meten, ze zijn geluidsisolerend en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra voordeel houden ze inbrekers buiten de deur. Er zijn 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €290 – €1300 voor rolluiken bestellen in Erichem.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Kiezen voor markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. In de basis is het een houten, stalen of aluminium frame dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij exclusieve woningen. Ze geven een boost aan een unieke uitstraling van het pand. Naast het standaard model heb je ook het klapmodel en het petmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte prijzen liggen tussen de €720 tot zo’n €1925.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een aangename temperatuur in huis met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Erichem: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Middels raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit beperkt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je geniet van een koel huis. Daarnaast is het een toevoeging aan jouw interieur. En daarbij komt: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De tarieven schommelen tussen de €380 en €850. In het stukje hieronder beoordelen we de meest interessante keuzes.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Voordelig maatwerk, gemakkelijk te monteren, simpel te gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in diverse kleurtjes en motiefjes zodat het in iedere woning past. Er bestaan diverse modellen zoals kiepkantelraam, elektrische, transparante, lichtdoorlatende, verduisterende, waterafstotende en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen variëren tussen de €50,00 – €150.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Erichem: voor iedereen zelf te installeren.
 • Beschikbaar in interessante stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen dragen bij aan een knusse en landelijke uitstraling aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Verder kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Raambekleders werken met prijzen van €95 tot wel €350.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Simpel onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Fraaie raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Raambekleders bieden verschillende varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Wees voorbereid op kosten van €55 tot €175.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Erichem: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale latten die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of ladderband. In het assortiment zitten tientallen vormen en materialen zoals PVC, aluminium, kunststof, bamboe, stof. Met houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de gewenste lichtinval en privacy. Suggestie: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Voorzie prijsindicaties van €82,5 tot wel €270.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale stroken gefabriceerd van o.a. stof, bamboe, kunststof, aluminium, hout. Praktisch voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een chique en standaard interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De kostprijzen beginnen bij zo’n €55. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €185.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Erichem voor een unieke uitstraling

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke systemen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn authentiek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn erg duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals ronde ramen, draaikiepramen, uitzetramen, dakramen, vaste ramen, valramen. Goed om te weten: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €470 en bedragen voor een luxe model zo’n €920.

 • Duurzaam product.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Erichem zorgen voor voldoende ventilatie en werken uitstekend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, rolhor, plissé hor, lamellenhor, inzethor, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Adviespunt: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je zou kunnen informeren naar een combinerende duo-plissé hor. Dit systeem houdt kleine dieren buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De tarieven beginnen bij circa €87,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €750.

 • Te monteren op: draai-kiepraam, draairaam, valraam, vast raam, uitzetraam, schuifraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Maatwerk raamdecoratie voor elke woning

Snel een aanbieding van regionale montagebedrijven

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 zijn afhankelijk van diverse opties: het soort model, materiaaltypes, de afmeting en handmatige of elektrische bediening. In de onderstaande tabel verstrekken we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Erichem in mei 2024.

Categorie zonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmschermtot 7 meter breed€815 – €2025
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€360 – €1300
Screens200 cm – 400 cm breed€275 – €1000
Rolluik2 – 4 meter breed€310 – €1225
Rolgordijn200 x 60 cm€80 – €145
Lamellen250 x 150 cm€55 – €190
Jaloezieën150 x 250 cm€70 – €250
Plisségordijnen100 x 180 cm€115 – €380
Verwachte tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Gelderland.

Meest gekozen merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken met allemaal een uniek aanbod. Welke winkelier heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Erichem. In de tabel hieronder vind je een overzicht met de populairste merken. Daarmee hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, Praxis, Hubo, Karwei & Wehkamp, Leen Bakker, Formido, FonQ, Bol.com.
 • Overige merken: Roma, Bece, Weinor, Husol, Novoferm, Toppoint en Copaco, Dickson, Swela, Lumenguard, Sunway, Milano.

Zoek zonwering experts in de regio Buren

Goedkope zonwering kopen in Erichem? Of zoek je een ervaren zonweringsbedrijf in jouw regio? In het overzicht hierna vergelijk je bedrijven en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Soms kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze site ontdek je ook monteurs en verkopers in Zoelmond, Ravenswaaij en Beusichem.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke raampartij behoeft een vitrage die in lijn is met jouw stijl. We vertellen graag wat meer over de meest handige zonweringsmodellen per ruimte en kamer.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. We onderscheiden meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Wellicht vind je dit ook interessant: Rolgordijnen.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De beste zonnewering komt tot stand door: de breedte van de ramen, de ligging van je huis, de staat van de gevels en het kozijn en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te verkrijgen is in oneindig veel kleuren, materiaaltypes en afmetingen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook buiten verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Erichem?

De tarieven van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De standaard investeringen hebben we voor je uitgezocht. Denk bij markiezen aan +/- €725. Buitenscreens €250 op basis van één kozijn. Bij een terras-knikarmscherm betaal je om en nabij de €1000. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €850). Een basis rolluik kost €490. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €280 per raampartij. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €780). Voordelige soorten raamdecoratie zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €125 per kozijn). De totale onkosten zijn afhankelijk van; het model, de gewenste afmeting, de keuzes in bediening, het materiaal, prints en montagetarieven.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Erichem?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage en inmeetservice in Erichem. Er komt dan een capabele monteur die de gevels en raamkozijnen inspecteert, gewoon op locatie. Hierna zal de installateur het zonnescherm degelijk installeren. Met deze klusservice heb je gegarandeerd goede zonnewering, langere garantie, klantenservice en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de de normale handbediening, afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig systeem met stang of band werkt in de basis mooi, maar het kan slimmer. Draadloze bediening (middels een draaiknop, handzender, mobiele app, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het regent kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon op het raam schijnt zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet heeft veel voordelen. De tarieven van smart rolluiken & screens komen uit rond de €575.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4116, 4117

Plaats een reactie